Muhabbet kuşu ayak problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 893893
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

893893

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kuşumum ayakları sanki çürümüş gibi kullanamıyor bir yüzeye tutunamıyor çok masum bir yavru onu iyileştirmek istiyorum fotoğraftaki gibi ne yapabilirim IMG_20201123_235135.jpg

Ümit akarların iş başında olduğu söyleniyor kimi kaynakta. Hiperkeratoz'un ayak parmaklarını etkileyen bir türü olduğu da söyleniyor. Aynı şekilde bu gaga ve cereyi de etkiliyor. Kuş bir süre sonra ayak parmaklarını koparmaya çalışıyor ve enfeksiyona maruz kalıyor. Gecikmeden tedavi edilmeli.

*Aslında bir mantar çeşidi bunu yapan ve mantar kremiyle (Terbinafin Hidroklorür, Butenafin Hidroklorür veya Klotrimazol) genellikle kontrol edilebilir ve sonunda iyileştirilebilir.
Yüksek ısı ve nemin bu mantarı tetiklediği söyleniyor.

Son düzenleme:
Oyla 0
Doku yiyen bakteri izlenimi doğdu bende. Kangren sonu çürüme gibi de olmuş. Çok acil veteriner müdahalesi lazım ama korkarım tedaviye cevap vermez endişesi ile baştan ampüte etmeyi teklif edebilirler. Hazırlıklı olun.

Oyla 0
Sizi de anlıyorum. Bu tür bölgelerde dediğiniz gibi işliyor durum. Fakat bu tür müdahaleleri de yapabilirler heralde diye düşünüyorum. Eğer sonuç alamaz isek veterinerlerden. Kendi başımızın çaresine bakacağız ne yazık ki.

Muhtemelen etkili bir antibiyotik ve batikon tedavisi başlatacaktır veteriner, kesim sonrası. Elbette sorunun kaynağını bilmek, tedavi aşamasına yön verecek fakat, bu bilgiye de erişemeyecek gibiyiz. Oksitetrasiklin etken maddeli bir ilaç sorunumuza yardımcı olabilir...

Yarın erkenden konuyu araştırın isterseniz. Ona göre yazarsınız tekrardan.
Tam düşündüğüm gibi sadece büyük başla ilgileniyor diğrer kedi köpekle bile ilgilenen yok.

Oyla 0
Ümit akarların iş başında olduğu söyleniyor kimi kaynakta. Hiperkeratoz'un ayak parmaklarını etkileyen bir türü olduğu da söyleniyor. Aynı şekilde bu gaga ve cereyi de etkiliyor. Kuş bir süre sonra ayak parmaklarını koparmaya çalışıyor ve enfeksiyona maruz kalıyor. Gecikmeden tedavi edilmeli.

*Aslında bir mantar çeşidi bunu yapan ve mantar kremiyle (Terbinafin Hidroklorür, Butenafin Hidroklorür veya Klotrimazol) genellikle kontrol edilebilir ve sonunda iyileştirilebilir.
Yüksek ısı ve nemin bu mantarı tetiklediği söyleniyor.
Tedevisi mevcutmu petşhopçu aynı zamanda üretimini de yapan birine sordum artık çok geç oldupunu söyledi

Oyla 0
Çabalamanız lazım. Zaten bir kaç tırnağı düşmüş gibi görünüyor. Kremler ne kadar kurtarır bilemeyeceğim ama hiç bir şey yapmamaktan iyidir.

Oyla 0
Ölmüş dokunun, antibiyotikli krem dahil hiçbir kremle tedavi edilebileceğini düşünmüyorum. Normalde sağlıklı dokudan ölü dokuya geçiş bölümünden kesilmesi lazım. Ardından günde 3-4 defa batikon ve 6 saatte bir mercimek tanesi kadar antibiyotik tedavisi.

Fakat yapılan müdahalenin profesyonel olmayacağı durumu, kuşta geri dönülemez fiziksel ve ruhsal hasarlar bırakabilir.

Yine de hiçbirşey yapmadan beklemek, ölümü beklemekle eşittir. Ve bu acı bir bekleyiştir her iki taraf içinde.

Canlı dokuya bulaşmadan ölü doku bitiminden steril bi keskin makasla kesilirse. Antibiyotik ve batikon tedavisiyle 1 hafta içerisinde iyileşme gözlemlenebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Oyla 0
Ölmüş dokunun, antibiyotikli krem dahil hiçbir kremle tedavi edilebileceğini düşünmüyorum. Normalde sağlıklı dokudan ölü dokuya geçiş bölümünden kesilmesi lazım. Ardından günde 3-4 defa batikon ve 6 saatte bir mercimek tanesi kadar antibiyotik tedavisi.

Fakat yapılan müdahalenin profesyonel olmayacağı durumu, kuşta geri dönülemez fiziksel ve ruhsal hasarlar bırakabilir.

Yine de hiçbirşey yapmadan beklemek, ölümü beklemekle eşittir. Ve bu acı bir bekleyiştir her iki taraf içinde.

Canlı dokuya bulaşmadan ölü doku bitiminden steril bi keskin makasla kesilirse. Antibiyotik ve batikon tedavisiyle 1 hafta içerisinde iyileşme gözlemlenebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Valla şöyle söyleyeyğm ben kesimi çok rahat yaparım keseceğim yerlerde de bilirim ama beni düşündüren tek kısım kan akışını nasıl durduracağım. Bunumla ilgili ne düşünüyorsunuz sonuç olarak veteriner de aynı şeyi yapacak sadece onların farkı kullandıkları ekipman ve de belki bayıltılıp o acıyı çekmezdi. Şu an diri diri kesim yapmış olacağım. Aklımda şey var uyuşturucu krem yada spreyler var bu onun acısını azaltır psikolojik olarak da o kadar etkilenmez kü şu anda psikolojisi iyi değil zaten hiç bir aktiviteai oyunu ötüşü yok sesini duymadım desem yeridir . Ve de kanamayı dondurup dururacak bir ilaç soracağım eczaneye yada internetten de temin edebilirim var mı bildiğiniz bir ilaç.

Oyla 0

Siz ne düşünüyorsunuz?

Hemos kanama durdurucu sprey ve locanest anestezik sprey kesim için ve sonrası oluşacak kanama için baton ve antibiyotik ile bir hafta yoğun bir bakımla hallolur diye düşünüyorum. Eklemek istediğiniz bişi varmı

Oyla 0
Tek parmak kesiminden sonra kanama gibi duruma etkisi gözönümde bulundurularak sonra ki parmaklara daha dikkatli geçilebilir. Makasın keskin ve steril olma durumunu gözardı etmeyin lütfen. Bahsettiğiniz ürün antiseptik değil sanırım. Bu konuda da batikon kullanabilirsiniz. Umarım sağlıklı bir operasyon olur. Şimdiden kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun. Lütfen süreci bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin. Ve kafesinizi önceden tamamen steril hale getirdiğinizden emin olun.

Oyla 0
Valla şöyle söyleyeyğm ben kesimi çok rahat yaparım keseceğim yerlerde de bilirim ama beni düşündüren tek kısım kan akışını nasıl durduracağım. Bunumla ilgili ne düşünüyorsunuz sonuç olarak veteriner de aynı şeyi yapacak sadece onların farkı kullandıkları ekipman ve de belki bayıltılıp o acıyı çekmezdi. Şu an diri diri kesim yapmış olacağım. Aklımda şey var uyuşturucu krem yada spreyler var bu onun acısını azaltır psikolojik olarak da o kadar etkilenmez kü şu anda psikolojisi iyi değil zaten hiç bir aktiviteai oyunu ötüşü yok sesini duymadım desem yeridir . Ve de kanamayı dondurup dururacak bir ilaç soracağım eczaneye yada internetten de temin edebilirim var mı bildiğiniz bir ilaç.
Bu konular hakkında fazla bilgim yok ama bence hayvanı bayıltacak bir ilaç bulabilirseniz onu verip hayvanı bayıltıp operasyonu yapın yoksa eminim ki uyanık olursa canı çok yanar. :(
İnşallah tedavi güzel geçer ve bir an önce iyileşir minik kuşunuz

Oyla 0
Tek parmak kesiminden sonra kanama gibi duruma etkisi gözönümde bulundurularak sonra ki parmaklara daha dikkatli geçilebilir. Makasın keskin ve steril olma durumunu gözardı etmeyin lütfen. Bahsettiğiniz ürün antiseptik değil sanırım. Bu konuda da batikon kullanabilirsiniz. Umarım sağlıklı bir operasyon olur. Şimdiden kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun. Lütfen süreci bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin. Ve kafesinizi önceden tamamen steril hale getirdiğinizden emin olun.

Evet aynen antiseptik battion kullanacağım. Yarın eczaneye giderim. İnşallah fotoğraflayıp sizinle de paylaşırım. Birde sarmank için şu kan durucucu streç gibi bantlar var ondan kullansam minik minik kesip kuş çıkarmaya çalışır mı acaba

Birde işlemi akşam mı uygulamalıyım sabaha kadar karanlıkta hareketsiz kalır kanama açısımdan iyi olur. Bir yandan da sabahleyin yapayım akşama kadar takibini yaparım diyorum sizce ne yapmalıyım

Oyla 0
Evet aynen antiseptik battion kullanacağım. Yarın eczaneye giderim. İnşallah fotoğraflayıp sizinle de paylaşırım. Birde sarmank için şu kan durucucu streç gibi bantlar var ondan kullansam minik minik kesip kuş çıkarmaya çalışır mı acaba
Günde 3-4 defa batikon kullanacağınız için mikrop kapma durumunu minumuma indirmiş olacaksınız. Yine de deneyebilirsiniz bahsettiğiniz ürünü. Fakat bu gibi durumlarda hava alarak o bölgeninin kuruması istenmektedir genellikle. Ucunda kalan hafif ölmüş dokunun canlı dokudan bu sayede kendiliğinden kurtulması amaçlanmaktadır.

Gündüz yapmanız takip açısından daha sağlıklı olacaktır.

Oyla 0
Merhaba muhabbet kuşumum ayakları sanki çürümüş gibi kullanamıyor bir yüzeye tutunamıyor çok masum bir yavru onu iyileştirmek istiyorum fotoğraftaki gibi ne yapabilirim Ekli dosyayı görüntüle 9326
Sordum kanda enfeksiyon olabilir dedi iyo bir veterinerin bakmasi gerekkliymis kangrene kadar gidebilirmis benmde kusumda enfeksiyn oldu bacagi kirilmis kaynama yapmis ama yanlis kaynamadan dolayi bacagi morardi enfeksiyn kapmis vucudu kasiniyrdu bugun yine getrdm antibiyotik verdi Rabbim kusunuza şifa versin benimkide iyi olur insaallah amin

Oyla 0
Cerrahi işleri çok tecrübemiz olsa bile bir veteriner değil isek evde bizim yapmamızın doğru olmadığı kanaatindeyim. Ufak yaralanmalarda bile sorunlar yaşarız ve hemen veterinere koşuyoruz. İnşallah kangrene varmadan sağlam bir tedavi ile parmak uçlarındaki hissiyat ölmeden sağlığına kavuşur. Acele edilmesi lazım.

Oyla 0
Cerrahi işleri çok tecrübemiz olsa bile bir veteriner değil isek evde bizim yapmamızın doğru olmadığı kanaatindeyim. Ufak yaralanmalarda bile sorunlar yaşarız ve hemen veterinere koşuyoruz. İnşallah kangrene varmadan sağlam bir tedavi ile parmak uçlarındaki hissiyat ölmeden sağlığına kavuşur. Acele edilmesi lazım.

Oyla 0
İşte yazılanları tam okursanız anlardınız. bulunduğum bölgede veteriner yok ben de maraşa gidene kadar daha da ilerliyor o yüzden acil müdehale etmek istiyorum. Bilmiyorum hayırlısı olsun bakalım

Sordum kanda enfeksiyon olabilir dedi iyo bir veterinerin bakmasi gerekkliymis kangrene kadar gidebilirmis benmde kusumda enfeksiyn oldu bacagi kirilmis kaynama yapmis ama yanlis kaynamadan dolayi bacagi morardi enfeksiyn kapmis vucudu kasiniyrdu bugun yine getrdm antibiyotik verdi Rabbim kusunuza şifa versin benimkide iyi olur insaallah amin

Hımm anladım kaşıntı sı var biraz antibiyotik kullanacağım zaten hem ayaklarına iyi gelir hem kanı temizler. Amin canım inşallah iyi olur ikisi de çok mazlum bir kuş üzülüyorum öyle gördükçe

Oyla 0
Merhaba, bu konuda olması gereken cevapları sunduğumuzu düşünüyorum. Bunun haricinde bir mesuliyet alınacaksa öz iradenizle almalısınız. Bizim size kesin, kırpın gibi bir önerimiz olmayacağından önereceğimiz tek yer veteriner hekimlerdir. Konunuzu kilitliyorum. Eğer tedavi için bir uygulama yaparsanız durumu hakkında yeni bir konu açarak devam edebilirsiniz

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri