Muhabbet kuşu Ayırma

mmakay3437

iyikus.com Üyesi
Merhaba Hocam;
3 ay önce açmış olduğu formada dişi kuş için fertivit önermiştiniz düzenli olarak 2.5 aydır kullanıyorum ve dişi kuşun son cere rengi bu şekli almıştır. Ayırma yöntemi yaptım tek kafes olduğu için ortadan ikiye böldüm telide karton ile kapattım birbirlerini görmüyorlar. Sizce ayırma yöntemi doğrumu ve diş i kuş kızışmışmı yoksa daha da kızışacak mı nasıl yapabilirim.

Ekli dosyalar

• 5.jpg
    5.jpg
    456.2 KB · Görüntüleme: 5
  • 4.jpg
    4.jpg
    544.6 KB · Görüntüleme: 5
  • 1.jpg
    1.jpg
    709.4 KB · Görüntüleme: 7
  • 2.jpg
    2.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 6
  • 3.jpg
    3.jpg
    668.3 KB · Görüntüleme: 6
merhaba, ikisi de formda görünüyor. Hazırlar gibi geldi bana. Ayırma yöntemi doğru ancak kullandıkları alan çok yetersiz.

Dişi kuşu özellikle kızıştırmayın. Dişi erkeğe baskın çıkmamalı. Kuşlar zamanı gelince ve bünyeleri hazır olunca zaten planlama yaparlar. Önemli olan ilk etapta iyi arkadaş olmaları ve birbirlerini beğenmeleri. Zorlama olursa tatsız sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Dişi kuşu özellikle kızıştırmayın. Dişi erkeğe baskın çıkmamalı. Kuşlar zamanı gelince ve bünyeleri hazır olunca zaten planlama yaparlar. Önemli olan ilk etapta iyi arkadaş olmaları ve birbirlerini beğenmeleri. Zorlama olursa tatsız sonuçlar ortaya çıkabiliyor.
4 aydır beraberler çok iyi anlaşıyorlar dişi şuan 11 12 ay gibi hatta şuan ayırma yaptığımda dişi erkeğin yanına gitmeye çalıyor sizce zamanamı bırakılmalı

Sesler de yeterli olacaktır.
Merhaba 2. Kafese disi kusu koydum 2 gün oldu ama disi kus yemi edemiyor yem yemiyor normalde akilli yemlik kullanıyordum ve disi kus akilli yemlikte yatıyordu yeni kafeste normal yemlik kullanıyorum. Ayrıca bugün yesil renk dışkısı olduğunu gördüm tam ishal değil ama emin olamadım disi sürekli erkeğin yanına gitmeye çalışıyor ne yapabilirim alışırmi bu duruma birbirlerini görüyorlar karşılıklı kafelerleri

Ekli dosyalar

• 20220319_123758.jpg
    20220319_123758.jpg
    404.1 KB · Görüntüleme: 4
  • 20220319_123844.jpg
    20220319_123844.jpg
    417.4 KB · Görüntüleme: 4
Koksidyoz tabanlı tedavilerde kullanılan sulphamazethine ya da türevi grupta bir ilaç kullanmalısınız.

Stresten olmus olabilir mi ayırma sonrası bu şekilde oldu suan durum bu şekilde sanki yavaş yavaş bitiyor gibi

2. soru A şıkkı :)

ilk dışki çok kötü ancak ayırma nedeniyle stresten olabilir. ikincide toparlıyor. devam ederse sulphamezathine kullanilabilir

edit: elinizde yoksa sulphamezathine mutlaka alın, tedbir amaçlı dolapta bulunsun, perakende fiyati 60 tl

Son düzenleme:
2. soru A şıkkı :)

ilk dışki çok kötü ancak ayırma nedeniyle stresten olabilir. ikincide toparlıyor. devam ederse sulphamezathine kullanilabilir

edit: elinizde yoksa sulphamezathine mutlaka alın, tedbir amaçlı dolapta bulunsun, perakende fiyati 60 tl
Merhaba elimde suan gerwit fertivit b vitamini ve bağırsak düzenleyici var

onlar yem premiksidir, ilaç yerine kullanılmaz.
Merhaba kuşlarda ayırma yönetemine gittim dişi ayro kafeste erkeği duyuyor ve görüyor ama 3 gündür yem yediğini görmedim dün sadece dal darı verdim onu yedi yemi sürekli eşeliyor daha önce kullandığım yem ve yiyordu ama ayırınca yemi yemiyor sadece eşeliyor normal yemlik ve akıllı yemliktede aynısı yaptı nasıl çözüm bulabilirim.

Stres kaynaklı bir sorun ne yazık ki. Biraz daha inadı beklenebilir. Yem yiyordur ancak az yiyordur. Durum olumsuz devam ederse birleştiriniz.

Geri