Muhabbet kuşu çok su içiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bespokeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bespokeN

Forum Sakini
Merhaba herkese. 40 günlük muhabbet kuşum dün geceden beri çok su içmeye başladı. Suluğun başından ayrılmayıp ara ara su içiyor. Dün geceden beri uyku vaktini çıkarırsam şu ana kadar 20 kere kafasını daldırıp su içmiştir aşağı yukarı. Sırasıyla dün geceden önceki dışkılarını ve bugün yaptığı ilk ve ikinci dışkının fotoğraflarını paylaştım. Yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler.

Düzenleme: Su içtikten sonraki dışkısı haliyle temiz sıvı şeklinde su içmesinin üzerinden geçtikten sonra ise normale dönüyor.

Özgür bey ben bir iki gün kuşu gözlemledim. Dün gün içerisinde suyunu çok normal içti ve dışkılar düzenlenmişti. Ancak uyumadan önce biraz fazla su içti. Ateşi yok hareketliliğinde enerjisinde bir problem yok. Dün ilk defa Röhnfried Entrobac kullandım. Bugün kalktığımda uyuduğu tüneğin altındaki dışkıların fotoğrafını aldım onları paylaşıyorum şimdi. Kâğıt havluyu boyamış gibi biraz dışkı normal mi sizce? Aynı zamanda bugün içtiğini pek göremesem de çok su içtiği zamanki gibi sıvı dışkı yapıyor ara ara. Bazı dışkıları da olması gerektiği gibi.
WhatsApp Image 2021-04-27 at 12.14.44.jpeg

Oyla 0
Az oranda boyama kabul edilebilir. Yeni bir ürün verildiğinden ilk tepkisi bünyesinin

Oyla 0
Su içme devam ediyor ne yapılmalı bilemedim :/ Yem kırmayı 10 gün önce falan öğrendi zaten başka bir konu açmıştım siz de yanıtlamıştınız gün içerisinde bir iki tane kabuklu yemi geri çıkartıyordu. Acaba tam sindirim yapamadığı için yumuşatmak maksadıyla mı çok su içiyor? Yoksa böbrek vs. bir rahatsızlığı mı var?

Oyla 0
Su içme devam ediyor ne yapılmalı bilemedim :/ Yem kırmayı 10 gün önce falan öğrendi zaten başka bir konu açmıştım siz de yanıtlamıştınız gün içerisinde bir iki tane kabuklu yemi geri çıkartıyordu. Acaba tam sindirim yapamadığı için yumuşatmak maksadıyla mı çok su içiyor? Yoksa böbrek vs. bir rahatsızlığı mı var?
dediğiniz amaçla yem tüketen kuşlar mevcut. Bazı tohumları yumuşatıp tüketiyorlar. Yem karışımınızı bilmiyorum bu nedenle sağlıklı yorum yapamam ama aspur oranı yüksek bir yeme sahip olmalısınız

Oyla 0
Merhaba dışkılar pek değişmiyor gibi. Herhangi iç parazit için ürün kullandınız mı?

Oyla 0
Hayır kullanmadım. Dün akşamki dışkılar ise bu şekilde. Önceden tek tük kabuklu yem çıkartıyordu kafasını sallayarak bunu biliyorsunuz zaten. Yeme yeni düşmüştü bu durum bir hayli azaldı ama arada yine yaptığı oluyor. Bu aralar 3-4 gündür gün içerisinde 2-3 kere hapşırdığını gözlemledim. Ancak dışkının bıraktığı leke kuşu aldığımdan beri vardı ve hapşırık yoktu. Kuşu alalı da neredeyse 1 ay olacak. Hapşırmasını çok su içip suya doymasından ve dışarıya da artık bana biraz alıştığı için çıkarttığım için tozdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü genelde halılarda geziyor. Yani demem o ki dışkının bıraktığı leke dışında bir belirti gözlemlemedim ben.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Oyla 0
Temin edebilirseniz bir ic parazit ilaci kullanin sitraks gibi
Nereden temin edebilirim? Sitraks'ı bulamazsam hangi ürünü tavsiye edersiniz? Kuş 50 günlük sizce bu ilacın zararı olabilir mi kuşa? Zarar vermemesi için kaç gün ve probiyotikle beraber nasıl bir kullanım gerçekleştirmem gerekiyor? Tedavi sonrası dışkıda değişme olmazsa ne yapılması gerekir?

Son düzenleme:
Oyla 0
sağ üstteki arama butonuna sitrax yazın, "sadece başlıklarda ara" yı seçin. zaten bir başlık çıkacak
Teşekkürler forum içerisinde araştırma yaptım öneriden sonra. Belki hastalığa ve duruma göre farklı kullanım olabilir diye düşündüm :) Diğer sorularımın ise makul olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda çok içmesi böbreklerinde olan bir sorundan kaynaklıysa ilaç yan etki yapabilir mi?

Oyla 0
Hayır problem olmayacaktır. Yan etkisi çok az
Tamamdır ben kullanayım uygulama bitince dışkı fotoğraflarıyla dönüş yapayım tekrardan yardımcı olursunuz değil mi? Çok teşekkür ediyorum. Bu aradada ilacı kullanırken Gervit ve Entrobac'ı nasıl bir düzende vermeliyim?

Son düzenleme:
Oyla 0
Sitraks bir gün kullaniliyor sadece. Ertesi gün bu ürünler verilebilir
Merhaba. Sitraks artık üretilmediği için bulamadım maalesef. Yerine ne önerebilirsiniz? Aynı zamanda gün içerisinde hapşırma biraz arttı. Bazen çok hafif de olsa kuyruğunu aşağı yukarı kaldırdığını ve bununla birlikte poposunun kuyruk hareketiyle beraber kasıldığını yani anüsün açılıp kapandığını görüyorum. Dediğim gibi sürekli yapmıyor yaptığı zamanda hafif seyirde. Soluk alıp vermesinde bir ses yok uçup efor sarf ettikten sonra bir ses veya hızlı nefes alıp verme de yok. Ben hapşırmasını çok su içtiği ve suya doyduğu için ve halı gibi yerlerde çok gezdiği için tozdan diye düşünüyordum. Dışkıdaki leke solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklı olabilir mi? Şu an için evham yapıp bir ilaca atlamak istemiyorum. Sizi sıkboğaz ediyor gibi hissettim ancak yanlış tedavidense bir iki gün daha gözlemleyeyim ve size tekrar danışayım diye düşünmüştüm. Bu durumla birlikte ne öneriyorsunuz Doğanay bey?

Oyla 0
Merhaba. Sitraks artık üretilmediği için bulamadım maalesef. Yerine ne önerebilirsiniz? Aynı zamanda gün içerisinde hapşırma biraz arttı. Bazen çok hafif de olsa kuyruğunu aşağı yukarı kaldırdığını ve bununla birlikte poposunun kuyruk hareketiyle beraber kasıldığını yani anüsün açılıp kapandığını görüyorum. Dediğim gibi sürekli yapmıyor yaptığı zamanda hafif seyirde. Soluk alıp vermesinde bir ses yok uçup efor sarf ettikten sonra bir ses veya hızlı nefes alıp verme de yok. Ben hapşırmasını çok su içtiği ve suya doyduğu için ve halı gibi yerlerde çok gezdiği için tozdan diye düşünüyordum. Dışkıdaki leke solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklı olabilir mi? Şu an için evham yapıp bir ilaca atlamak istemiyorum. Sizi sıkboğaz ediyor gibi hissettim ancak yanlış tedavidense bir iki gün daha gözlemleyeyim ve size tekrar danışayım diye düşünmüştüm. Bu durumla birlikte ne öneriyorsunuz Doğanay bey?
Evet Sitraks’ı bulmak bir hayli zorlaştı. Onun yerine eczacılar Kontil (Pirantel Pamoat) ya da Andazol (Albendazol) veriyorlar lakin kuşlarda bir Levamizol etkisi yaratmıyor.. Veterinerden Levamizol etken maddeli bir iç parazit ilacı isterseniz verir, büyük ihtimalle vardır. İnternetten bölünmüş olarak Worm-Mix’de alabilirsiniz..

Oyla 0
Çok teşekkürler Taha bey. Şimdi uyurken bir kontrol ettim. Kuyruk hareketini çok hafif de olsa yapıyor uyurken de.

Oyla 0
Tamamdır ben kullanayım uygulama bitince dışkı fotoğraflarıyla dönüş yapayım tekrardan yardımcı olursunuz değil mi? Çok teşekkür ediyorum. Bu aradada ilacı kullanırken Gervit ve Entrobac'ı nasıl bir düzende vermeliyim?
Merhaba. Sitraks'ı kullanırken dozaj ve su miktarını iyi ayarlamanızı tavsiye ederim.Ve kullanırken 1 günden fazla kullanmayın.

Oyla 0
Geri