Muhabbet kuşu çok su içiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bespokeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bespokeN

Forum Sakini
Merhaba herkese. 40 günlük muhabbet kuşum dün geceden beri çok su içmeye başladı. Suluğun başından ayrılmayıp ara ara su içiyor. Dün geceden beri uyku vaktini çıkarırsam şu ana kadar 20 kere kafasını daldırıp su içmiştir aşağı yukarı. Sırasıyla dün geceden önceki dışkılarını ve bugün yaptığı ilk ve ikinci dışkının fotoğraflarını paylaştım. Yardımlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler.

Düzenleme: Su içtikten sonraki dışkısı haliyle temiz sıvı şeklinde su içmesinin üzerinden geçtikten sonra ise normale dönüyor.

Çok teşekkürler Taha bey. Şimdi uyurken bir kontrol ettim. Kuyruk hareketini çok hafif de olsa yapıyor uyurken de.
Öterken ve normal nefes alırken salınım çok normal. Salınımlar hırıltılı ses, halsizlik, kabarma ile toplam 1 cm'den daha fazla oluyorsa problem var demektir..

Oyla 0
Merhaba tekrardan. Konu dahilinde çok su içmeden bahsettiğim için yeni konu açmayarak buradan sormak istedim. Şu an için Versele Laga Prestige yem kullanıyorum ancak biraz iri taneli olduğunu düşünüyorum. İlk başlarda kırmakta zorlandığı için Gold Wings yavru yemine geçmiştim. Çok su içmeyi bu yem değişikliğinden sonra yapmaya başlamıştı. Ben de tekrardan kademe kademe Versele Laga yeme döndüm ancak yedikten sonra çok su içme devam ediyor. Bu sorun sindirimle mi alakalı acaba? Yem değişikliği önerir misiniz? Veya bu durum büyüdükçe geçer mi sizce? Gün içerisinde 5-10 damla su içse sorun etmeyeceğim ancak 20 damlayı geçiyor içtiği su. Kafa daldırıp bir kere su içmesini damla olarak tabir ediyorum.

Oyla 0
Merhaba, pek yemle alakalı değil. Böbrek sorunu ağırlıklı bir problemi olabilir. Mutlaka kontrol gerektirir.

Oyla 0
Flood için kusura bakmayın güncelleme amacıyla yapıyorum. Dışkıları tahlile göndermiştim ve sonuçlar geldi.

"Megabakteri ana probleminiz, ancak koksidiyozu göz ardı etmeyelim.
Dışkı bakteriyolojisinde koliform bakteri tespiti yaptık. Ancak bu normal sınırlar içerisinde.
Megabakteri tedavisi yapacağız."

Sanıyorum ki yem yedikten sonra çok su içmesinin sebebi megabakterinin yarattığı sindirim problemi. Güncel belirtiler: Yem yedikten sonra bol su içme devam ediyor. Yine yem yiyip su içtikten sonra kafasını ileri geri hareket ettirerek yemi ağzına tekrar getiriyor ve suyla yumuşatıyor. Bazı zamanlar bu hareketi yaptıktan sonra su eksik olunca sanırım bir iki tane sindirilmemiş yem çıkartıyor kuru şekilde. Her gün tartıyorum 33, 34 ve 35 gram arasında seyrediyor ağırlığı. 70 günlük yaklaşık. Tedavi için en etkili yöntemin Fungizon olduğunu söyledi ÖZM Lab'dan Ömer Bey. Buna yönelik bir karışımları varmış haber bekliyorum. Bu arada bu zamana kadar ne bir halsizlik ne bir kabarma görmedim. Maşallah çok hareketli. Bunu neye yoruyorsunuz acaba? Böyle bir şey iyi tabii ki olmasını istediğimden değil merak ettiğim şey sinsi bir hastalık olmasından dolayı mı yoksa henüz başlangıcı olmasından dolayı mıdır?

Edit: Yeni konu açılmıştır.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri