Merhabalar herkese, bu buraya ilk yazışım olacak. 8 yaşına girmiş bir erkek muhabbet kuşum vardı. Kendisi son 1 yılda artık yaştandır belki daha az uçmaya başladı ve bundan dolayı biraz kilo aldı. Daha sonra kuşumda popo kısmında büyüme oldu ve karaciğer büyümesi olduğunu öğrendim. Bunun için sedochol kullanmaya başladım ve yemini diyet yemle değiştirdim. Ek olarak karaciğer dostu sebzeler yedirmeye başladım. Kendisinin neşesi yerinde. Öter, yürür, yemini de yer baya ama dışkısında biraz değişme olmaya başladı gibi hissediyorum. Eskiden de lekelenme oluyordu ama sanki arttı gibi hissediyorum. Lekelenmeden kastım böyle dışkısını yapınca hemen olmuyor 2 saat falan sonra oluşuyor. Ayrıca beni korkutan şey arada bir ağzından yem çıkarıyor. Dediğim gibi kendisi biraz kilolu ve göğüsün orası da belirgin bir şekilde yağlı ki uzun süredir (yaklaşık 7 aydır ) öyle duruyor. Sorduğum bazı kuşçular kursaga baskı yaptığı için oluyor dediler ki bu olay da uzun süredir var ama yem çıkarması böyle kusma gibi sıvı değil. Tane tane çıkarıyor ama kötü koku yok. Gene de derler ya kusmak ile dışkısının değişmesi çoğu zaman kursak mantarına dayanır o yüzden biraz korktum açıkçası çünkü önceki kuşumu bu hastalık yüzünden kaybetmiştim. Biraz uzun olduysa kusura bakmayın ama yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıya daha yeni yaptığı en fazla 5 dakikalık dışkısının fotoğrafını koyuyorum.