Muhabbet kuşu eş seçimi nasıl yapılmalı

GüzelKuş

Veteran
Erkek Muhabbet kuşum 6 aylık ve yanına eş almak istiyorum. Onu bebekken alıp çok güzel eğittik şimdi alıcağımız kuşu da bebek alıp büyüyünce bir araya getirmeyi düşündük ama doğrusu nedir bilemedik sizin de fikrinizi alalım. Kendisinin kafese salınıp da seçmesi daha iyi olur fakat eğitim açısından zor olur diye korkuyoruz.

Bu arada kuşumuz çok sosyal, erkek kuşlarla dahi rahatça anlaşıyor.

Bu düşünceniz için biraz geç kalmışsınız. 6 aylık bir erkek yavaş yavaş kızışmaya başlar ve yanına eş alınması icap eder. yaklaşık 6 ay beklemeniz gerekecek diğer türlü. Buda kuşunuz için iyi olmayacaktır. 6-8 ay arası ya da 1 yaş civarı kuş seçmenizi tavsiye ederim. Daha doğrusu kuş alabileceğiniz bir yere kuşunuzu götürüp, kuşu seçmesine izin vermelisiniz. Pet Shop görevlisine kuşuma eş alacağım, bunun için bir kafes ayarlayıp yanına dişi kuşları koyun. Hatta şöyle yapın. Beğendiğiniz dişileri seçin. Cere rengi hafif kahvemsileşmiş ya da çok açık buz mavisi olan kuşlar tercih edilebilir. 4-5 dişi seçerseniz büyük olasılıkla içlerinden biriyle ya da birçoğuyla ilgili olabilir. Durup izlemeniz ya da 1 gün bırakıp, anlaştığı kuşu almanızı öneririm.

Eğitim konusu da yeni alınacak kuş için zor olur lakin yavrularınızı eğitmenizi öneririm bu aşamada :)

Geri