Muhabbet Kuşu Gagada Koku

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Merhaba,

Muhabbet kuşumda gagasında ve dışkısında koku olduğunu fark ettim. Kursak mantarından şüpheleniyorum. Sanırım mantar olunca gagasının içinde peynirimsi beyaz bir doku oluyormuş. Böyle bir şey yoksa yine de kursak mantarı olmuş olabilir mi?

Bu koku ceresinden geliyor olabilir mi? Ve eğer mantar varsa, dışkısında koku olarak belirti gösterir mi?

Dışkısı:
IMG-20230314-225408.jpg

Bunu eskiden kullanmıştım bazı kuşçular etkisini artık görmüyorum diye tavsiye etmmiyorlardı.
bu ürünmüş pardon. Bunu alabilirsiniz
Bakacağım buna hocam. Bugün kuşun yanına gittim normalde dışkısı ve ağzı kokardı fakat hiç koku yoktu. Sıfır yani. Tam ilaca başlayacaktım koku duymayınca vazgeçtim. Kokunun gitmesi düzelmeye başladığının işareti mi?

Koku sorunu gitti şimdi de kusma problemi başladı. Mesela 15 dakika bir şey yapmıyor sonra 2 dakika içinde 10 kere kusuyor ve yine yiyor. Sonra yine bir şey yapmıyor gene başlıyor.

Son düzenleme:
Kokunun gitmesine sevindim. Yemini yenilemenizi öneririm. Kuşta genel bir kötürüm durum yok gibi. Tüy dönemini biraz yoğun geçiriyor, bundan da kaynaklanıyor olabilir. 2 hafta takviyelerle direncini atlatalım. Düzelmez ise sindirim sorunlarıyla bağlantılı bir ilaç gerekiyor. Bactrim, baytril gibi

Kokunun gitmesine sevindim. Yemini yenilemenizi öneririm. Kuşta genel bir kötürüm durum yok gibi. Tüy dönemini biraz yoğun geçiriyor, bundan da kaynaklanıyor olabilir. 2 hafta takviyelerle direncini atlatalım. Düzelmez ise sindirim sorunlarıyla bağlantılı bir ilaç gerekiyor. Bactrim, baytril gibi
Hocam yemini yeni açtım 1-2 ay anca oldu. Her gün yemliği üflüyorum, 3 günde bir yemini yeniliyorum. Sizce yeminde mi sorun var?

Yemle alakalı olmaya bilir elbette hocam. İhtimalleri düşünmek gerek.
Hocam videoyu tamamen izlediniz mi bilmiyorum ama son 15 saniyedeki bölümde kusma davranışını neredeyse her hapşırıktan sonra yapıyor. Burnundan veya kusrağından bir akıntı mı geliyor anlamadım.

1-2 ay önce de böyle bir süre yapmıştı ama sonra uzun süre yapmamıştı, şimdi yine yapıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Hocam videoyu tamamen izlediniz mi bilmiyorum ama son 15 saniyedeki bölümde kusma davranışını neredeyse her hapşırıktan sonra yapıyor. Burnundan veya kusrağından bir akıntı mı geliyor anlamadım.

1-2 ay önce de böyle bir süre yapmıştı ama sonra uzun süre yapmamıştı, şimdi yine yapıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
O hareketi normal geldi bana

1.5 yaşına kadar yapmadı hocam. Daha önce 3 kuş daha baktım onlarda da böyle bir durum yoktu. Siz daha bilgilisiniz ama bana hiç normal gelmedi.
Kuşunuz kum tüketiyor mu ağız açma hareketi yapıyordu sanırım video da şuan açılmıyor
Kursağı düzenlemek için yapabiliyorlar bazen

@Doğanay Y. Koku yok hocam uzun süredir, dışkı da düzeldi, kusma da normal zamanda düzeldi sayılır ama kuşu kafesten dışarı çıkarınca kusma sesi geliyor ve nefes alma ile periyodik olarak ilerliyor. Sanırım nefes alma ve soluk ile ilgili bir sorun var.

@Doğanay Y. Koku yok hocam uzun süredir, dışkı da düzeldi, kusma da normal zamanda düzeldi sayılır ama kuşu kafesten dışarı çıkarınca kusma sesi geliyor ve nefes alma ile periyodik olarak ilerliyor. Sanırım nefes alma ve soluk ile ilgili bir sorun var.
solunum yolu problemi ya da üşütme durumunuz var

solunum yolu problemi ya da üşütme durumunuz var
Kuşlarda hiç koku olmamalı derken nasıl ? Bana bağırdığında agzını kokluyorum ve yediği feskeğen ve tavuk gibi ağır bir koku geliyor. Bu normal mi ? Dışkısıda kızgınlık dönemindeyken garip kokuyor. Kafesi iyice yıkamama rağmen çıkmıyor

Kuşlarda hiç koku olmamalı derken nasıl ? Bana bağırdığında agzını kokluyorum ve yediği feskeğen ve tavuk gibi ağır bir koku geliyor. Bu normal mi ? Dışkısıda kızgınlık dönemindeyken garip kokuyor. Kafesi iyice yıkamama rağmen çıkmıyor
evet bahsettiğiniz kokular normal hocam, kast ettiğimiz ekşimsi / rahatsız eden bir koku.

Geri