Muhabbet kuşu için en kaliteli vitamin markasını arıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cnscns
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cnscns

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşuma be vitamini vermek istiyorum ama kaliteli olmalı hangi marka vitaminler konusunda kalitelidir

Doğanay hocamıza katılıyorum,en iyi b kompleksi Med Tollyamin Forte'dir.Ben gold şişede olandan kullanıyorum,heralde öteki siyah şişeler eski üretim.Kuşa tedavi ile birlikte verilebilen,tedavi dışında tüy dönemini rahat atlatması içinde verilebilen.Kuşu enerjik yapan,tüy ve kemik yapısını iyileştiren,yağ yakıcı l-karnitin ve kolin metiyonin içeriği ile karaciğer ve böbrek koruyucu,detoks etkisi olan bir vitamindir.Kuşumuz çok faydasını gördü.Bende tavsiye ediyorum.Karaciğer böbrek desteği olmayan vitamin ve takviyeler kuşun organlarına yük bindirir.

Röhnfried markasını tavsiye ederim. Kuşlar için her türlü takviye ve vitamin üretiyorlar. B vitamini, genel vitaminler, probiyotik, solunum destekleyici takviyeler vb ürünlerini alabilirsiniz.

Sanırım bir tek ben röhnfriedci değilim🙂 sebebide ürünlerin içerikleri.. Şöyleki mesela gervit w sadece vitamin içeriyor. Kuşların en çok eksiklik yaşadığı iyot gibi çinko gibi mineraller üründe yok. Bu açığı kapatıcak bir ürünüde yok! Vl ve nekton ürünleri bu konuda çok daha başarılı..

Röhnfriedin yine probiyotiğine baktığımızda içeriğinde sindirim için faydalı olabilecek enzimlerden yoksun. Onun yerine kolaya kaçıp içerisine vitamin eklemişler. Yani entrobac kullanıyirsanız gervit w kullanmaya ne gerek var? Aynı vitaminler entrobactada var?? Ayrıca probiyotikte vitaminin ne işi var😁

Benim için önemli bir dezavantajıda röhnfried ürünlerinin bölünmüş ürün olması. Tabi 1 litrelik orjinal ürün alınıp kullanılmıyorsa.. ürünleri kim bölerse bölsün bende hep bı acaba endişesi oluyor...

Sanırım bir tek ben röhnfriedci değilim🙂 sebebide ürünlerin içerikleri.. Şöyleki mesela gervit w sadece vitamin içeriyor. Kuşların en çok eksiklik yaşadığı iyot gibi çinko gibi mineraller üründe yok. Bu açığı kapatıcak bir ürünüde yok! Vl ve nekton ürünleri bu konuda çok daha başarılı..

Röhnfriedin yine probiyotiğine baktığımızda içeriğinde sindirim için faydalı olabilecek enzimlerden yoksun. Onun yerine kolaya kaçıp içerisine vitamin eklemişler. Yani entrobac kullanıyirsanız gervit w kullanmaya ne gerek var? Aynı vitaminler entrobactada var?? Ayrıca probiyotikte vitaminin ne işi var😁

Benim için önemli bir dezavantajıda röhnfried ürünlerinin bölünmüş ürün olması. Tabi 1 litrelik orjinal ürün alınıp kullanılmıyorsa.. ürünleri kim bölerse bölsün bende hep bı acaba endişesi oluyor...
Bende röhnfriedci değilim ümit hocam gereksiz şişirdiler son yıllarda. Kötü marka değil asla ama abartıldığı kadar iyi de değil ürün içerikleri vs. Entrobac kullanmasına kullanıyorum ama yanında 3 ayrı probiyotikle dönüşümlü şekilde 😂

İlginçtir, Gerwit kullandıktan sonra kafa ve ayak seğirmesi yaşayan 5-6 kuşa denk geldim. İlk soran gerwitden sonra oluyor demişti. Asla alakası yok dedim ne alakası var falan. Parazitten şüphelendim gece seğirme yaşıyordu kuş ( gece olduğu için ilk bit aklıma gelmişti ) ama parazit olmadığını tespit etmiştik ertesi gün. Birkaç kuşta daha denk gelince iyice şüphelenmeye başladım. En son gerwitle alakalı olabileceğine ikna olmuş durumdayım. ( tabi emin olmam için erken ama ihtimal yüksek ) Ama her kuşta olmuyor. Kuştan kuşa etkisi değişiyor ama neye göre değiştiğini de bilmiyorum tabi.

Son düzenleme:

Kuş yemi konuşunca hangisini öneriyorsunuz marka olarak

Hocam ben multivatimini dediğiniz internetten bulamadım rica etsem fotoğrafını gösterme şansınız var mı

Öyle ama (Maşallah diyeyim) kuşlarım ishal olduğunda 3 gün kullanmak yetiyor, çok faydasını görüyorum. Entrobac probiyotik gerçekten başarılı bu konuda. Hakkını yemeyelim 👍🏻

Bende röhnfriedci değilim ümit hocam gereksiz şişirdiler son yıllarda. Kötü marka değil asla ama abartıldığı kadar iyi de değil ürün içerikleri vs. Entrobac kullanmasına kullanıyorum ama yanında 3 ayrı probiyotikle dönüşümlü şekilde 😂

İlginçtir, Gerwit kullandıktan sonra kafa ve ayak seğirmesi yaşayan 5-6 kuşa denk geldim. İlk soran gerwitden sonra oluyor demişti. Asla alakası yok dedim ne alakası var falan. Parazitten şüphelendim gece seğirme yaşıyordu kuş ( gece olduğu için ilk bit aklıma gelmişti ) ama parazit olmadığını tespit etmiştik ertesi gün. Birkaç kuşta daha denk gelince iyice şüphelenmeye başladım. En son gerwitle alakalı olabileceğine ikna olmuş durumdayım. ( tabi emin olmam için erken ama ihtimal yüksek ) Ama her kuşta olmuyor. Kuştan kuşa etkisi değişiyor ama neye göre değiştiğini de bilmiyorum tabi.

Gervitle alakalı olabilir çünkü banada bir kaç kuş denk geldi böyle. Hatta bir tanesi çok ısrarcıydı gervit verince sadece böyle oluyor diyordu. Bende verme o zaman dedim ne diyim😁
Birde şöyle birşey var. Bu ürünleri güvercinler için üretiyorlar normalde. Güvercinleri yarıştırıyorlar vs. performans lazım kuşlara. Bunun için de ürüne uyarıcı doping etkisi yapıcı maddeler eklemişde olabilirler belli olmaz..

Hocam ben multivatimini dediğiniz internetten bulamadım rica etsem fotoğrafını gösterme şansınız var mı

Petmarketburada yada akyolkardeşlerin internet sitesinde vardır..

Nekton S multivitamin ve Nekton Biotic Bird probiyotik İncelemesi

Versele Laga Omni-Vit, Muta-Vit, Ferti-Vit İncelemesi

Kuş yemi konuşunca hangisini öneriyorsunuz marka olarak

Ben garden mix kullanıyorum uzun süredir..

en kaliteli diye bisey yok, yukarida arkadaslarin yazdigi urunlerin hepsi kalitelidir,

alacaginiz urun kaç kusunuz olduguna gore de degisir, misal tek kuşunuz varsa vitamin + mineral + aminiasit iceren nekton-s tek başına gayet yeterlidir. yanina duzgun bi probiyotik eklenebilir

ornek veriyorum, her eczanede satilan supradyn efervesan tablet bile tek kuş için son kullanma tarihine kadar gider. tabletin 1/10 unu suyuna atarsaniz , 300 kullanımlık ürun olur bu sekilde. komple vitamin + mineral icerir

zaten bu urunlerin tamamı inakif formda vitamin ve inorganik şelatlı mineral icerir, yani hepsinin biyoyararlanımi ve bunyede aktif forma cevrilme kabiliyeti sınırlıdır, doğal beslenmenin yerine gecemez.

Petmarketburada yada akyolkardeşlerin internet sitesinde vardır..

Nekton S multivitamin ve Nekton Biotic Bird probiyotik İncelemesi

Versele Laga Omni-Vit, Muta-Vit, Ferti-Vit İncelemesi

Ben garden mix kullanıyorum uzun süredir..

yine 1-2 kusunuz varsa alacaginiz yem uzun sure gidecektir, zaten fazla alirsaniz bayatlar

ben de ümit'in onerdiği garden-mix yem kullaniyorum , ballandira ballandira anlatir yillardir ben de başladim :) iceriği gerçekten çok temiz

Şimdii, şimdi...
Probiyotik ürünlerin temelde vitamin içermesinin ana nedeni probiyotiklerin etkinliğini desteklemek içindir. Bu ne demek; vitaminler / özellikle B kompleks vitaminler, probiyotik bakterilerin bağırsakta daha iyi tutunmasını ve çoğalmasını destekler. Bu sayede ürünün etkisi artar. Zaten bu ürün incelendiğinde de b vitaminleri görmekteyiz daha çok.
Kısacası bu eklenen vitaminler, özellikle antibiyotik sonrası bağırsak florası zayıflarken, bu kombinasyon ile hem koruyucu hem de toparlayıcı bir etki sağlamayı hedefliyor.
Duruma bağlı olarak multivitamin gerekli olmayabilir. Kuşlarınız genel olarak sağlıklıysa ve her şey yolunda gidiyor gibi görünüyorsa probiyotik ve içerdiği b vitaminleri bir süre yeterli gelir. Antibiyotik sonrası veya ishal gibi durumlar için kısa süreli kullanımda, ekstra multivitamin gerekmez. Çünkü bunun için biz probiyotik/prebiyotik kullanırız ve Entrobac bu açıdan bakıldığında toparlayıcı bir kombinasyonu oluşturuyor.
Eğer kuş yoğun tüy dökümü, üreme dönemi, yavru besleme, yarış, taşınma, yeni bir ortama gelme gibi hareketliliklerden geçiyorsa multivit faktörü daha işlevsel kalıyor. Entrobac bunun için gerekli olan vitaminleri içermiyor. Zaten bildiğiniz gibi normal süreçlerde multivitleri haftada 1 veya 2 kez kullanımını öneriyoruz iyikus olarak.
İhtiyaçNe sağlar??
Bağırsak florasını dengede tutmak istiyorsakEntrobac vb. ürünlerİyi bakteri dengesi sağlamada yardımcı olacaktır.
Vitamin desteğiMultivitaminBağışıklık, tüy, üreme, taşınma dönemleri ve eksiklikler...
Sindirim desteğiEnzim takviyesiBesinlerden maksimum faydayı sağlamada etkili olur.
Yem değiştiğinde, yavru büyütmede veya dışkı sindirilmesinde problemler gözlemleniyorsa enzim takviyesi eklenebilir (örneğin Röhnfried OptiBreed Enzymix, Avian Enzyme, Versele-Laga Digestal gibi ürünler).
Eğer mama tüketimi varsa kuşunuzun ve elinizde multivitamin de bulunduruyorsanız Versele-Laga Probi-Zyme daha uygun bir seçenek olabilir. Nokta atışı tek ürün piyasada olmadığından en olası "iyi" kombinasyonu yakalamak için 3 ürün kullanmamız gerekiyor. Bu sinirlendiğimiz bir konu zaten biliyorsunuz :D. Ticari faktörler bu aşamada yanıltıcı/kafa karıştırıcı çok fazla ürün sunuyor bize ancak gereken 2-3 üründen fazlası değil.
Bu üç kombinasyon şu şekillerde olabilir (ülkemizde satılan ürünlere göre belirtiyorum) Entrobac + Probi-Zyme + Omni-Vit üçlüsü veya Entrobac + Probi Z. + Gervit.
Ne alaka 2 probiyotik/prebiyotik diyebilirsiniz. Bunun sebebi ise atlanılan bir detayın olması...
Probi-Zyme (yalnızca mamaya karıştırılır; suya eklenmemelidir.):
  • Daha çok enzim odaklıdır (amilaz, proteaz vs.)
  • Probiyotik olarak Bacillus S. veya benzeri içerir, canlılık garantisi sınırlıdır (fermente değil, kurutulmuş).
  • Ana görevi, sindirime yardımcı olmak
Entrobac ise:
Enterococcus faecium gibi aktif, bağırsak dostu canlı bakteriler içerir. Probiyotik miktarı daha yüksek ve bağırsak florası düzenleyici etkisi güçlüdür. Yanında prebiyotik + B vitaminleri desteği de vardır.

Yani, basitçe Probi-Zyme = sindirimi hızlandırır,
Entrobac = bağırsağı korur, bağırsak florasını iyileştirmede etkin rol oynar.

Tabi her şey besleme şeklin, kuşların durumu (kuluçkada mı, tüy döneminde mi veya hassasiyetleri mi var?) gözetilerek hareket edilmesiyle ilgili. Genel bir kullanımda Probi-zyme ve herhangi bir multivit olabilir ancak parantez içinde bahsettiğim hassasiyetler yaratan durumlar gerçekleşiyorsa üçlü kombinle gitmek daha uygun olur.
Bazı yerli ürünlerden Prozim Probiyotik + Enzim (Kanatlı Oil) veya VERMX TR üçlü kombinasyonu ikiye çekebiliyor ancak ürünleri deneyimlemediğim için öneride bulunamayacağım. Bazen ana işlevini yerine getiremediğini fark ettiğimiz bir sürü ürün oluyor.
Yem olarak önerebileceğim en iyi karışıma sahip (piyasada olan) ürün Deli Nature 74 Daniel Lütolf Budgies Superchamp Exclusive Premium Üretici Yemi

Son düzenleme:
Geri