Muhabbet Kuşu için Hangi Vitaminler kullanılmalı?

Tayyipcan Erkek

iyikus.com Üyesi
Satışı yapılan Çok çeşitli vitaminler görüyorum. Multivitamin, A, E, D, B ve C vitamini gibi. Ama bunlar nasıl kullanılmalı? Hepsi mi kullanılmalı, ne sıklıkla kullanılmalı? Bununla ilgili bilgi bulamadım.
Ben şu an 2 gün multivitamin, 2 gün bağışlık damlası, 3 günde boş geçiyorum(Petshop tavsiyesi).
Ama burada da okuduğum üzere 8 saatten fazla suda vitamin kalmasın tavsiyesi veriliyor.
Kuşum meyve, sebze yemiyor.
Neler yapılmalı Üstatların tavsiyesini bekliyorum.

Bence kuşlar için mutlaka iyi bir multivitamin almak gerekiyor. Diğer vitaminlerde Haftada 1 ya da 2 kez verilmesi yeterli olur. Suyu ya da mamasıyla. 8 saatte taze suyla değiştirilmelidir.
Muhabbet Kuşu Vitaminlerin Faydaları ve Eksiklikleri
Yağda eriyen vitaminler genelde mamada uygun ama suda erimeye uygun yapıyorlar. Bu nedenle mix yapıp verebilirsiniz.

Oyla 0
Bence kuşlar için mutlaka iyi bir multivitamin almak gerekiyor. Diğer vitaminlerde Haftada 1 ya da 2 kez verilmesi yeterli olur. Suyu ya da mamasıyla. 8 saatte taze suyla değiştirilmelidir.
Muhabbet Kuşu Vitaminlerin Faydaları ve Eksiklikleri
Yağda eriyen vitaminler genelde mamada uygun ama suda erimeye uygun yapıyorlar. Bu nedenle mix yapıp verebilirsiniz.
Mama yemeye de bir türlü alışmadı. meyve ve sebze olmadan vitaminler yeterli olur mu?

Oyla 0
Oyla 0
Geri