Muhabbet kuşu ilaç verme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cekusuuu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cekusuuu

Yeni Üye
Merhabalar. 6 yaşındaki Muhabbet kuşumda kursak mantarı var ve durumu zaten kötü. Son 2 3 gündür ilaç almaya baslamistik ve durumu gayet iyiydi. Düzelme görüyorduk. Veterinerimiz elde tutularak ilaç verilmesi gerektiğini söylediği için kuşumuz nefret etmesine rağmen iyileşmesi için elden besleme yaptık.

Ama dün gece korkunç stres yaptı hem ilacı verirken hem de mama ile beslerken. Kendini parçaladı resmen. Benim elimi de. İlaç vermezsem yaşamayacak. Verince de strese giriyor. Bugün ful uyumuş ve kusmuş. İnanılmaz üzüldüm. Kendim işteyim ailem haber verdi. Veteriner sevdiği şeylerin üzerine damlatarak verin ama ilacı bir şekilde verin dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Yanlış şekilde beslemek de istemiyorum.

Muhabbet kuşunu strese sokmadan ilaç veya besleme nasıl yapılır? ne önerirsiniz? Hayvanın durumu acil ve ilaç alması gerek. Her türlü öneriye açığım 🙁

Merhaba, verilen ilaç ismi nedir?
İçme suyuna verilen ilaca göre değişir bir kaç damla ekleyip verebilirsiniz. İlaçlı suyu 12 saat arayla değiştirebilirsiniz. Bu sayede daha az stres olur.

Veteriner bi karışım hazırlayıp verdi. İlaç ismi olarak bilmiyorum. Normalde suyuna atmiyorduk. Damla şeklinde. Agzina 3 damla vericez. Ama asla sabit durmayip kendini parçaladığı için veremiyoruz bi türlü. Strese girdi iyice. Pirinç lapası sevdiği için ona damlatıp verelim dedik. Ama lapanın mantara bi zararı olur mu veya ilacın bu şekilde bi faydasi olur mu diye endişeliyim 😞

Veteriner bi karışım hazırlayıp verdi. İlaç ismi olarak bilmiyorum. Normalde suyuna atmiyorduk. Damla şeklinde. Agzina 3 damla vericez. Ama asla sabit durmayip kendini parçaladığı için veremiyoruz bi türlü. Strese girdi iyice. Pirinç lapası sevdiği için ona damlatıp verelim dedik. Ama lapanın mantara bi zararı olur mu veya ilacın bu şekilde bi faydasi olur mu diye endişeliyim 😞
verilebilir, tez zamanda düzelir inşallah

İlacı suyuna katabilirsiniz bir sorun olmaz. Direk ağızdan 3 damla bana fazla gibi geldi. Ama ilacın ne olduğunu bilmediğimiz için yorum yapamıcam. Çeyrek suluğa ilacı ekleyip verebilirsiniz. Yalnız kuş yem yemiyormu neden mamayla beslemeye çalışıyorsunuz?

Yemini yiyorsa zorlamayın bence ilacınıda suyuna koyun. Ayrıca kuşun dışkılarının resmini ve kısa bir videosunu atarsanız bizde yorumlayabiliriz..

İlacı suyuna katabilirsiniz bir sorun olmaz. Direk ağızdan 3 damla bana fazla gibi geldi. Ama ilacın ne olduğunu bilmediğimiz için yorum yapamıcam. Çeyrek suluğa ilacı ekleyip verebilirsiniz. Yalnız kuş yem yemiyormu neden mamayla beslemeye çalışıyorsunuz?

Yemini yiyorsa zorlamayın bence ilacınıda suyuna koyun. Ayrıca kuşun dışkılarının resmini ve kısa bir videosunu atarsanız bizde yorumlayabiliriz..

Veterinerin kendisi hazırladığı için çok yoğun bir karışım olsaydı söylerdi diye düşünüyorum 😳 yani umarım. Şöyle ki bu hastalıktan dolayı inanılmaz hızlı zayıfladı. Biz de bu süreçte farklı bir yeme geçmiştik. Başta sevmiş gibiydi, ama sonra eşelemeye ve çok fazla yememeye başladı. O yüzden mama takviyesi gerekti diyebilirim. Ayrıca veterinerimiz kilo alması gerektiğini söyledi. O da bi sebebi oldu diyebilirim.
Dışkısına mikroskopta bakıldı aslında ve 2 veterinerden de aynı teşhisi aldık. Sanırım bu ilaç verme süreci biraz sancılı geçecek :/

Geri