Muhabbet kuşu kafasını yukarı aşağı yaparak yem kusuyor

Ahmet Vural

iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar muhabbet kuşum kafasını yukarı aşağı sallıyor ve yem kusuyor kuş kumu var pet shoptaki yediği yemden aldık zaten geleli 15 gün falan oldu 3 aylık erkek ne yapmam gerek bildiğim veteriner yok ondan gidemiyorum lütfen bir çözüm söyleyin
Teşekkürler

eczaneden mikostatin aslın sabah akşam bir damla gagadan verin.5gün damlatın.SOnrasında 3 gün probiyotik 1 gün multivit takviyesi yapın.Geçmiş olsun

Oyla 0
Arkadaşımız ilk başta yapılması gerekeni söylemiş ama sizinde aklınızda olsun petshop tan kuş alırken çok dikkatli olmak gerekiyor üretici den almak daha mantıklı

Oyla 0
Merhaba, önce bir fotoğraf rica edeceğim. Hem kuşunuzdan hem dışkıdan. Bu hareketi yaptığında videoya alabilirseniz oda sağlıklı olacaktır. Direk ilaç başlamayınız önce bir durumdan emin olmaya çalışalım, önerileri sunalım.

Oyla 0
Merhaba, önce bir fotoğraf rica edeceğim. Hem kuşunuzdan hem dışkıdan. Bu hareketi yaptığında videoya alabilirseniz oda sağlıklı olacaktır. Direk ilaç başlamayınız önce bir durumdan emin olmaya çalışalım, önerileri sunalım.
Merhaba dışkısı normal kusmuğunda sadece yem var başka bir durum yok şuan uyuyor ama çekebilirsem bir tane çekeceğim birde bazen hiç bir şey yokken kusuyor ama çok nadir genelde onu sevdiğimiz zaman parmağımıza kusuyor yada omzumuza koduğumuzda tişörtümüze yada yüzümüze kusuyor.

Oyla 0
Bunu sabah çekmiştim ama belki işinize yarar.

Ekli dosyalar

• 20200615_172424.jpg
    20200615_172424.jpg
    622.9 KB · Görüntüleme: 4
Oyla 0
Birde kusmuğunda sadece yem var başka bir şey yok iştahı yerinde enerjiside sadece küçük olması biraz kafamı karıştırdı zaten genelde sevdiğimiz zaman parmağımıza kusuyor yada omzumuzdayken konuştuğumuzda onla böyle yüzümüze falan kusuyor tişörtümüze kusuyor yani kusması dışında herhangi bir sorun yok bizi sevdiğinden dolayı yapıyordur diye düşünüyorum

Oyla 0
Uçuş sonrası oluyorsa bu durum ya da oyun sonrası kusmalar normal karşılanabilir. Bayat yem, sert kabuklu tohumlarında sindirimi güç olduğundan sıkça kusuyor olabilir.

Oyla 0
Uçuş sonrası oluyorsa bu durum ya da oyun sonrası kusmalar normal karşılanabilir. Bayat yem, sert kabuklu tohumlarında sindirimi güç olduğundan sıkça kusuyor olabilir.
Genelde biz onu sevince yada oyun oynayınca yapıyor normal midir o zaman? Sadece 1 2 kere böyle durduk yere yaptığını gözlemledim toplamda 1 2 kere durduk yere yapmıştır ondada biraz oyun oynadıktan sonra gelip parmağımıza kustu. Yani durduk yere yapmıyor diyebiliriz sadece küçük olması biraz kafamı karıştırdı.

Oyla 0
4 aydan itibaren genelde bu tip yem paylaşmak isteyebiliyorlar. Sizinle ilgi alakası iyi ise kendini sevdirme yöntemi bu olabilir.
Tereddüt ettiğiniz gibi hastalık durumu da olabilir ama bunu anlamak için testler yaptırmak gerekir. Direk kursak enfeksiyonları ya da sindirim problemi demek istemiyorum.

Oyla 0
4 aydan itibaren genelde bu tip yem paylaşmak isteyebiliyorlar. Sizinle ilgi alakası iyi ise kendini sevdirme yöntemi bu olabilir.
Tereddüt ettiğiniz gibi hastalık durumu da olabilir ama bunu anlamak için testler yaptırmak gerekir. Direk kursak enfeksiyonları ya da sindirim problemi demek istemiyorum.
Hasta oldugunu düşünmüyorum çünkü enerjik hareketli işahı yerinde dışkısı normal yani her şeyi normal hasta değil bence.

Oyla 0
Geri