Muhabbet Kuşu Kafes Önerisi

Sude Ç.

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar mevcut kafesimiz artık eskidi bu yüzden daha güvenli, dayanıklı ve kuş sağlığını destekleyen yeni bir kafes almak istiyorum. Aşağıdaki özellikleri önemsiyorum:

✅ Tellerin kuşun kafasını rahatsız etmeyecek şekilde düzenlenmiş olması
✅ Tel aralıklarının güvenli olması
✅ Sağlığa zararsız boya/kaplama
✅ Kolay temizlenebilir taban
✅ Kafesin tellerini kemirmeye dayanıklı olması
✅ Yatay teli fazla olan, geniş kullanıma uygun bir model
✅ Uzun süre kullanıma uygun, kolay temizlenebilir ve pas tutmayan

Boyut konusunda da kararsızım.Tek kuş için ideal minimum ölçüler nedir?
Dikdörtgen mi kare mi daha sağlıklı olur? Yuvarlak kafeslerin uygun olmadığını biliyorum.

Kullandığınız ve memnun kaldığınız kafes markaları/model isimleri paylaşabilir misiniz? (Mümkünse link veya foto ile)

Tecrübelerinize gerçekten ihtiyacım var.🙏💛

Eğer kuş kafeste uzun zaman geçiriyorsa ne kadar geniş o kadar iyi. Uçma alanı olmalı mutlaka. Sürekli dışarıda takılıyorsa genişliğin önemi azalır. Galveniz kaplama olabilir. Gerisi sizin göz zevkinize ve bütçenize kalır. Yuvarlak olmasın evet.

Eğer kuş kafeste uzun zaman geçiriyorsa ne kadar geniş o kadar iyi. Uçma alanı olmalı mutlaka. Sürekli dışarıda takılıyorsa genişliğin önemi azalır. Galveniz kaplama olabilir. Gerisi sizin göz zevkinize ve bütçenize kalır. Yuvarlak olmasın evet.
Merhaba hocam tecrübelerinize gerçekten güveniyorum o yüzden tekrar danışmak istedim. Öneriniz üzerine modeli ciddi şekilde değerlendirdim ve Seba kafes üreticisiyle birebir görüştüm.Üretici galvaniz kaplama kullanmadıklarını, direkt temizlenmiş ham tel üzerine elektrostatik (statik toz) boya uyguladıklarını söyledi. Galvanizin görsel olarak kısa ömürlü olduğunu ve tel kalitesini düşürdüğünü düşündüklerini belirttiler. Ayrıca metal olduğu için uzun süreli su temasında pas yapabileceğini, bunun kullanım şartlarına bağlı olduğunu söylediler.Tel aralığının 10 mm olduğunu ilettiler.
Bu bilgiler doğrultusunda, kemirme davranışı olan bir muhabbet kuşu için sizce bu üretim şekli güvenli midir?
Galvaniz olmaması sizce avantaj mı dezavantaj mı olur?
Uzun vadede pas riski konusunda tecrübeleriniz nedir?
Konuya hakim olan tüm hocalarımın görüşü benim için değerli. Kemirme davranışı olan kuşta galvanizsiz statik boyalı sistem sizce uzun vadede sorun çıkarır mı?

Açıkçası şuan kötü kafes ve iyi kafeslerin fiyatları arasındaki makas iyice daraldı. Zaten incelediğinizi düşünüyorum.
Şuan tek kuşum için ömürlüğe yakın kafes alacak olsam yatay sıralı ve elektrostatik boyalı yahut galvaniz kaplamalı kafese yönelirdim. Bunu sağlayan çok fazla kafes modeli yok.
Hagen Vision m01 en uygunu olacaktır.

Açıkçası şuan kötü kafes ve iyi kafeslerin fiyatları arasındaki makas iyice daraldı. Zaten incelediğinizi düşünüyorum.
Şuan tek kuşum için ömürlüğe yakın kafes alacak olsam yatay sıralı ve elektrostatik boyalı yahut galvaniz kaplamalı kafese yönelirdim. Bunu sağlayan çok fazla kafes modeli yok.
Aynı fikirdeyim

Merhaba @Doğanay Y. hocam. Cevabınız için teşekkür ederim. Çok güzel kafesmiş gerçekten. Trendyolda araştırırken şimdi L 01 olanına dek geldim. Kullanıcılardan biri fotoğraf koymuş. Muhabbet kuşu için saray gibi duruyo. Maalesef ben öğrenci olduğum için bütçem sınırlı. Daha uygun fiyatlı, ancak kaliteli bir kafes arıyorum. Tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Son düzenleme:
O halde benimde uzun süre kullandığım kafesle başlayayım.
ayrıca şu da olabilir gibi ama küçük kapılı kafesin zorluğu başka :D

bunları seçmeseniz bile dikkat etmeniz gereken şey yatay genişlik olmalı. Dikey kafesler muhabbet kuşları için uygun değil.

Hagen vision almak nasip oldu 4 yıl sonra gerçekten başka bir boyut alın geçin derim. Bir inceleme videosunda 10 yıllık kafes paslanmamış bile. Öneririm.

bunları seçmeseniz bile dikkat etmeniz gereken şey yatay genişlik olmalı. Dikey kafesler muhabbet kuşları için uygun değil.
Teşekkür ederim hocam, paylaştığınız önerileri değerlendireceğim 🙏

Hagen vision almak nasip oldu 4 yıl sonra gerçekten başka bir boyut alın geçin derim. Bir inceleme videosunda 10 yıllık kafes paslanmamış bile. Öneririm.
Süper ya güle güle kullanın 😊4 yıl kullanıp memnun kalmanız gerçekten güven verici. Uzun ömür konusu benim için de önemli. Paylaşımınız için teşekkür ederim 🙏

Merhaba @Doğanay Y. Bey,
Muhabbet kuşu kafeslerinden farklı olarak iki Sultan papağanım için uygun ölçülerde, yine uygun fiyatlı ama sağlam kafes modelleri arıyorum. Sultan papağanı ölçülerine uygun, tecrübe ettiğiniz veya tavsiye edebileceğiniz modeller varsa paylaşabilir misiniz?
Çok teşekkür ederim 🙏

bu videodaki kafes sanırım (1.51 sn.)

bu siteyi bilmiyorum ama fiyatı iyi

bu siteyi bilmiyorum ama fiyatı iyi

Bildiğim kadarıyla böyle bir petshop yok hocam.
Bir bakın isterseniz emin de olamıyorum.

Geri