Muhabbet Kuşu Kafesi Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Duygu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duygu

iyikus.com Üyesi
Kuşuma eş alıyorum, haftaya gelecek. Ben de daha geniş kafes arayışındayım. Bazı sayfalarda muhabbet kuşu kafesi yatay telli olmalı, yoksa ayakları kayar deniyor. Fakat tüm büyük kafesler dikey telli. Satıcı da bana papağan kafesi yatay, muhabbet kuşu kafesi dikey olur dedi. Bunun doğrusu nedir?

Kuşuma eş alıyorum, haftaya gelecek. Ben de daha geniş kafes arayışındayım. Bazı sayfalarda muhabbet kuşu kafesi yatay telli olmalı, yoksa ayakları kayar deniyor. Fakat tüm büyük kafesler dikey telli. Satıcı da bana papağan kafesi yatay, muhabbet kuşu kafesi dikey olur dedi. Bunun doğrusu nedir?
Yatay telliler muhabbetler için daha uygun oluyor.

Oyla 0
Bence bütük yatay telli kafes bulamıyorsanız orta boy yatay telli almaya çalışın. Kuşlar dikey tellerde tırmanamıyor.

Oyla 0
Bazı markalarda var büyük yatay telliler 400,500 lira. Neden bu kadar zor anlamadım yatay telli büyük kafes bulmak. Bir tane 50 cm genişliğinde üretim kafesi buldum, o da dikey telli ama 10 cm aralıklı yatay teller de var. Kuş seçerken bu kadar zorlanmadım. :)

Oyla 0
Hem yatay hem dikey telli kafeslerim var. İnanın kuşlar için önemli olan bence ferah ve bolca hareket edebilecek genişlikte bir kafes olması. Sizin için de önemli olan kuşlara her türlü yem ve katkıları sunabileceğiniz, ileride yuvalık takabileceğiniz ergonomide olması. 65 cm'lik kafes, bolca servis kapısı, giyotin kapı, yemlik kapıları ve tünek monte etme yüksekliklerini de kuş boyutlarınıza göre hesaplarsanız siz de kuşlar da çok rahat edersiniz. Bolca video izleyerek bu hobiye gönül verenlerin kafes düzenlerine ve kuşların durumlarına bakın derim.

Yatay telli kafeste olduğu kadar dikey telli kafeste de hacim olduğu sürece kuş sürekli oraya buraya uçup tutunuyor. Üstelik dikey telli kafesler için bizde aksesuar daha fazla bunu da ipucu olarak vereyim.

Oyla 0
Bazı markalarda var büyük yatay telliler 400,500 lira. Neden bu kadar zor anlamadım yatay telli büyük kafes bulmak. Bir tane 50 cm genişliğinde üretim kafesi buldum, o da dikey telli ama 10 cm aralıklı yatay teller de var. Kuş seçerken bu kadar zorlanmadım. :)
Hagen Vision kafesler var ve ithal olduğu için oldukça pahalı. M01 ve M02 olanlar güzel L01 oldukça büyük ve geniş.

Oyla 0
Altta linkini verdiğim kafesi öneririm. Şu anda bu kafesi kullanmaktayım ve oldukça memnunum. Hatta bir konuda Doğanay abi de öneriyordu. Fiyatı da oldukça uygun. 400-500 TL gibi fahiş bir fiyatı yok. Telleri çok sert ve kalın, maalesef dikey telli. Ama şunu söylemeliyim ki bu dikey ya da yatay tel mevzusu bana göre çok önemli bir şey değil. Bu kuşlar yatay olsun dikey olsun her türlü tırmanıyorlar esnek hareketler yapıyorlar. Öyle çok dert edilecek bir şey değil. Gönül ister ki yatay olsun, yatay teller daha kullanışlı ama dikey olması da sorun değil. Bahsettiğim kafes nikel kaplamalı, kaliteli bir kafestir. Rahat 3 sene götürür. Öneririm.

Oyla 0
Altta linkini verdiğim kafesi öneririm. Şu anda bu kafesi kullanmaktayım ve oldukça memnunum. Hatta bir konuda Doğanay abi de öneriyordu. Fiyatı da oldukça uygun. 400-500 TL gibi fahiş bir fiyatı yok. Telleri çok sert ve kalın, maalesef dikey telli. Ama şunu söylemeliyim ki bu dikey ya da yatay tel mevzusu bana göre çok önemli bir şey değil. Bu kuşlar yatay olsun dikey olsun her türlü tırmanıyorlar esnek hareketler yapıyorlar. Öyle çok dert edilecek bir şey değil. Gönül ister ki yatay olsun, yatay teller daha kullanışlı ama dikey olması da sorun değil. Bahsettiğim kafes nikel kaplamalı, kaliteli bir kafestir. Rahat 3 sene götürür. Öneririm.
Facebook üzerinden "büyük kapılı kafes" ya da 60lık kafes gibi aramalar yaparak araştırırsanız 45-60 tl arası bu kafesler. Blu kafes inceleyebilirsiniz.

Oyla 0
Facebook üzerinden "büyük kapılı kafes" ya da 60lık kafes gibi aramalar yaparak araştırırsanız 45-60 tl arası bu kafesler. Blu kafes inceleyebilirsiniz.
Zamanında kafes alacağım zaman Facebook’tan dediğin gibi arama yaptım ancak 50 liraya falan böyle bir kafes bulamadım ben. Sen 2 yıl önce böyle bir kafes aldığını söylemiştin. 2 yıl önceki fiyat olmasın o? Belki bu kafese benzer görüntüde kafesler vardır ama bu kalitede bir kafesin 50 liraya olacağını pek sanmam. Olursa sürpriz olur. Müsait bir zamanında eğer bulabilirsen link atabilir misin?

Oyla 0
Yok ben aldığımda 35 liraydı. Güncel fiyatı böyle genelde. Sormanız gerekiyor. Kimi yerler tek satmıyor. Örneğin İstanbul'da oturanlar bu arkadaştan alabilirler. Murat Çetin
65 TL'ye satıyor.
İzmir'de üreticilerinden bir tanesi Eyüp Akbıyık var. Onunla iletişim kurulabilir.
Blu Kafesi incelediğimde de
Tüm ekipmanlarıyla 60lık büyük kapılı 65 TL.
Şehrinize uygun satıcıları bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca ihtiyacınız olan diğer ürünlerde satıyorlar profillerinde. Göz atılabilir.

Oyla 0
Yok ben aldığımda 35 liraydı. Güncel fiyatı böyle genelde. Sormanız gerekiyor. Kimi yerler tek satmıyor. Örneğin İstanbul'da oturanlar bu arkadaştan alabilirler. Murat Çetin
65 TL'ye satıyor.
İzmir'de üreticilerinden bir tanesi Eyüp Akbıyık var. Onunla iletişim kurulabilir.
Blu Kafesi incelediğimde de
Tüm ekipmanlarıyla 60lık büyük kapılı 65 TL.
Şehrinize uygun satıcıları bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca ihtiyacınız olan diğer ürünlerde satıyorlar profillerinde. Göz atılabilir.
Blue kafesi önerme bence kullandık biliyorsun. Ön teli tutma tırnağını çatıdan atıyorlar. Bunun yerine 65 lik seba alsınlar 2 katı fiyat ama daha iyi olur. Akbıyık düzgün esnaf olsa oda olur kalın telli ama maalesef :D

Oyla 0
Blue kafesi önerme bence kullandık biliyorsun. Ön teli tutma tırnağını çatıdan atıyorlar. Bunun yerine 65 lik seba alsınlar 2 katı fiyat ama daha iyi olur. Akbıyık düzgün esnaf olsa oda olur kalın telli ama maalesef :D
Benim kafesler blu. Ben memnumum. Üstelik 2. el aldım :D Hala gıcır gıcırlar

Oyla 0
Merhaba,
Yatay telli kafesler Kafesler genelde büyük ama genişliği yerine yüksekliğine gidiyor papağanlar için. Muhabbetler yükseklik algısı fazla olmayan kuşlar. Salma kafeslerde buna göre yapılıyor artık. Dikkat ederseniz kuşunuzun evde uçarken paralel aynı düzlemde uçmayı daha çok tercih ettiğini görürsünüz zaten.
Yukarıda arkadaşın söylediği bir diğer artısı ekipmanların bulunma kolaylığı vs. Şimdiden hayırlı olsun

Oyla 0
Blu kafes bir örnek olduğu için üstelemek istemiyorum :D Bunun gibi çok fazla üretici bulabilirsiniz. Sadece kafeslere çok fazla ücret ödemeyin diye örnek paylaştım. Belki daha uygunu bile vardır.

Oyla 0
Ben özel yaptırıcam bir tane, tabi yaparlarsa :) Toptan falan derlerse 10 taneye kadar toptan yaptırabilirim. Artık fazlasını burada satarız :D

Oyla 0
Blu kafes bir örnek olduğu için üstelemek istemiyorum :D Bunun gibi çok fazla üretici bulabilirsiniz. Sadece kafeslere çok fazla ücret ödemeyin diye örnek paylaştım. Belki daha uygunu bile vardır.
Daha uygun ne kadar olacak abi? 30 liraya 40 liraya kafes mi olur ya? :unsure: Olsa da ne kadar sağlıklı olur tartışılır. Bence benim attığım kafes daha kalitelidir. Kalite fiyatla doğru orantılı bence.

@Farukk abi yem satışın hala devam ediyor mu?

Oyla 0
Daha uygun ne kadar olacak abi? 30 liraya 40 liraya kafes mi olur ya? :unsure: Olsa da ne kadar sağlıklı olur tartışılır. Bence benim attığım kafes daha kalitelidir. Kalite fiyatla doğru orantılı bence.

Evet kaliteli ürünün bir fiyatı vardır, ancak herzaman pahalı ürün kaliteli olmuyor. Bu kafeslerin hakkı bu kadar zaten. O kafes tellerinin kilosu nekadarki? zaten kalıplarıda hazır dizip dizip kaynatıyorlar. Kaplaması yada boyasıda para değil zaten. Yani bu kafeslerin hakkı zaten 30 lira 40 lira. Hatta 20 lira....

Oyla 0
Geri