Muhabbet Kuşu Kafesi Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Duygu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duygu

iyikus.com Üyesi
Kuşuma eş alıyorum, haftaya gelecek. Ben de daha geniş kafes arayışındayım. Bazı sayfalarda muhabbet kuşu kafesi yatay telli olmalı, yoksa ayakları kayar deniyor. Fakat tüm büyük kafesler dikey telli. Satıcı da bana papağan kafesi yatay, muhabbet kuşu kafesi dikey olur dedi. Bunun doğrusu nedir?

Evet kaliteli ürünün bir fiyatı vardır, ancak herzaman pahalı ürün kaliteli olmuyor. Bu kafeslerin hakkı bu kadar zaten. O kafes tellerinin kilosu nekadarki? zaten kalıplarıda hazır dizip dizip kaynatıyorlar. Kaplaması yada boyasıda para değil zaten. Yani bu kafeslerin hakkı zaten 30 lira 40 lira. Hatta 20 lira....
Hakkı 30-40 liradır, doğru ama piyasa öyle değil ki. 30 liralık kafesle 100 liralık kafes arasında fark vardır herhalde diye düşünüyorum.

Oyla 0
Evet kaliteli ürünün bir fiyatı vardır, ancak herzaman pahalı ürün kaliteli olmuyor. Bu kafeslerin hakkı bu kadar zaten. O kafes tellerinin kilosu nekadarki? zaten kalıplarıda hazır dizip dizip kaynatıyorlar. Kaplaması yada boyasıda para değil zaten. Yani bu kafeslerin hakkı zaten 30 lira 40 lira. Hatta 20 lira....
Heh.. aslında yukarıdaki özel yaptırma mesajına yazacaktım hocam ama buna denk geldi :) 20 altı toptan saymıyorlar. Kalıplar asıl sorun zaten... kalıplar dikey tele göre işlenmiş aslında zor değil ama iş demek onuda kimse göze alıp yapmıyor. Özel yapım oluncada tabi fiyat artıyor sonunda attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor yani :) Birde tek kalınlık olayı var tabi. Bakarsan hepsi aynı. Bizim bir arkadaş misaifr olmuştu kafesleri görünce sordu aynı görünüyor niye verdin Bu kadar parayı diye. Bak bakalım esnet biraz dedim şaşırdı.. halbuki arada atla deve bir fark yok mm Kalınlığı olarak ama fena fark ediyor fena...

Oyla 0

Bunu bir bakar mısınız? Kullanmış olan var mı? Ya bunu ya da Seba'yı alacağım.
50 lik kafes için çok pahalı. Seba alın 1 adet büyük kapılı tercih edin. Telefonla ararsanız yardımcı olurlar. Facebook üzerinden de seba büyük kapılı gibi aramalar yaparak alt tedarikçileri bulabilirsiniz ayrıca seba 65 lik 15 cm fark.. kâr, kârdır

Oyla 0
50 lik kafes için çok pahalı. Seba alın 1 adet büyük kapılı tercih edin. Telefonla ararsanız yardımcı olurlar. Facebook üzerinden de seba büyük kapılı gibi aramalar yaparak alt tedarikçileri bulabilirsiniz ayrıca seba 65 lik 15 cm fark.. kâr, kârdır
Abi sorulmuş ama tekrar sorayım. Yem satışın devam ediyor mu?

Oyla 0
Akyol Kardeşler’den alışveriş yaptım ben de. Aslında Faruk abiden yem alacaktım da şimdi direkt karttan çektirmek varken havale falan uğraştıracak. King Finch yemi, ak darı ve aspur aldım. Kendim karışımımı yapacağım. Bakalım çıktım bir yola sonu ne olacak.

Oyla 0
Akyol Kardeşler’den alışveriş yaptım ben de. Aslında Faruk abiden yem alacaktım da şimdi direkt karttan çektirmek varken havale falan uğraştıracak. King Finch yemi, ak darı ve aspur aldım. Kendim karışımımı yapacağım. Bakalım çıktım bir yola sonu ne olacak.
Havale zaten artık direk telefon bankacılığı ile yapılabiliyor. Akyol kardeşlerden kargo ücreti için 99 TL üzeri almak gerekiyor değil mi?

Oyla 0
Havale zaten artık direk telefon bankacılığı ile yapılabiliyor. Akyol kardeşlerden kargo ücreti için 99 TL üzeri almak gerekiyor değil mi?
Amaaan, başka şeyler de alacaktım bir sürü şey aldım. 108 TL’lik alışveriş yaptım. Bende şöyle bir takıntı var. Eğer internetten bir şeyler alacaksam alacağım bütün ürünler aynı yerden aynı kolide gelecek. Ayrı ayrı yerlerden alınca hoşnutsuz oluyorum. Değişik bir takıntım var.

Oyla 0
Amaaan, başka şeyler de alacaktım bir sürü şey aldım. 108 TL’lik alışveriş yaptım. Bende şöyle bir takıntı var. Eğer internetten bir şeyler alacaksam alacağım bütün ürünler aynı yerden aynı kolide gelecek. Ayrı ayrı yerlerden alınca hoşnutsuz oluyorum. Değişik bir takıntım var.
Hocam bayağı aldınız galiba tohumlardan. Ben akyoldan alabilecek hiç birşey bulamıyorum. Alisveris listenizi atar mısınız? Belki bende güzel birşeyler bulabilirim? En azından kendimin bilmediği şeyleri almam.

Oyla 0
Benim kafeslerim Seba dan. 65 lik tercih ettim. Kendim gidip almıştım. Tanesini 100 TL ye alabilmiştim. Aksesuarlar oldukça ucuz ve kaliteli.

Kafesler dikey fakat 4 adet yatay bağlam teli olduğu için, kuşların tırmanma vb. gibi durumlarına engel teşkil etmiyor.

Telleri boya kaplama kalın ve sağlam. 2 yan 2 de sürgülü kapısı mevcut bendekilerin.

Gözlemlediğim kadarıyla tavsiye edilmeye değer bir ürün olarak görüyorum. Keza aksesuar ürünlerini de öyle.

Oyla 0
Hocam bayağı aldınız galiba tohumlardan. Ben akyoldan alabilecek hiç birşey bulamıyorum. Alisveris listenizi atar mısınız? Belki bende güzel birşeyler bulabilirim? En azından kendimin bilmediği şeyleri almam.
Faruk hocamın önerisiyle King finch yemi, ak darı ve aspur aldım. Kendim karıştıracağım.
Bir adet 40 cm’lik tünek, birer tane de kare ve sekizgen tahta tünek aldım.
2 tane kalamar kemiği ve sebze tutacağı
2 tane tünekli kalamar kemiği tutacağı
500 gram Nijer tohumu (Kuşlarımı kızıştırmaya çalışıyorum)
1 kilo çimlendirmelik buğday
2 tane taban mamalığı
1 kilo soyulmuş iç yulaf (Ödül yemi olarak)
1 kilo da Versela Laga yabani sağlık tohumu aldım.
Şu aralar sağlık tohumlarına taktım. Her yerde görüyorum çok methediyorlar deneyeyim bir dedim. Bakalım benimkiler sevecek mi. Severlerse güzel olur, içeriği bayağı güzel.

Oyla 0

Bunu bir bakar mısınız? Kullanmış olan var mı? Ya bunu ya da Seba'yı alacağım.

Merhaba arkadaşlar bu kafesi bugün aldım. 50 lik kafes.150 TL gerçekten harika bi ürün tabanlığı dahi metal,telleri el ile çok zor bükülüyor.kafes biraz ağır zaten sabit bir yerde muhafaza edeceğim için sorun değil.

Oyla 0

Merhaba arkadaşlar bu kafesi bugün aldım. 50 lik kafes.150 TL gerçekten harika bi ürün tabanlığı dahi metal,telleri el ile çok zor bükülüyor.kafes biraz ağır zaten sabit bir yerde muhafaza edeceğim için sorun değil.

Güzel görünüyor. Ah bide yatay telli yapsalar bu kafesleri çok daha iyi olucak. En azından kaplamalı değil :)

Oyla 0
Yapmama sebepleri nedir bilmem ancak bu işe girsek çok satarız gibime geliyor :)

Aynen bu konuda bir açık var piyasada. Millet yatay telli üretim kafesi arıyor bulamıyor. Pahalı markaların var ama onlarıda çoğu kişi alamıyor zira 500-600 liralara satıyorlar. Yapmama sebeplerine gelince tam olarak bilmesemde bence seri üretimde dikey tel kolaylarına geliyor diye düşünüyorum...

Oyla 0

Ben de aldım. Dediğiniz gibi epey ağır geldi bana da ama güzel bir kafes. Sadece boyalı olması ilerleyen zamanlarda sorun olur mu diye düşündüm. Aksesuarları takarken hafif çizilebiliyor.

Oyla 0
Geri