utkuaydin12
iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar muabbet kuşu kafesi kaç yıl sonra değiştirilmelidir? Şuan kafesi 2 yılın üstüne biraz geçti duyduğuma göre üstüne pas vs. oluşabiliyormuş. Ne yapmamız gerekir
Son düzenleme:
Peki fırın boyalı galvanizya da pirinç kaplama kafes öneriniz var mıdır acaba internetten. Baktım ama çok bulamadım.2 yılda bir yenilenmesi tavsiye edilir. Oksitlenmeler, paslanmalar genelde 2 yıla doğru başlıyor.
Arkadaşlar muabbet kuşu kafesi kaç yıl sonra değiştirilmelidir? Şuan kafesi 2 yılın üstüne biraz geçti duyduğuma göre üstüne pas vs. oluşabiliyormuş. Ne yapmamız gerekir
Peki fırın boyalı galvanizya da pirinç kaplama kafes öneriniz var mıdır acaba internetten. Baktım ama çok bulamadım.
Neden önermiyorsunuz hocam. Muhabbet kuşu kafesi çok kemiriyor boylarını kavlatıyor maalesef. Kafesi ortalamadan biraz büyük sayılırKafesinin boyutları iyiyse değiştirmene gerek yok. Güzel bir boya yeterlidir. Ama kafesin küçük ise daha büyük ve geniş bir kafes alsan iyi olur. Ben galvaniz, krom yada pirinç kaplamalı kafesleri önermiyorum. Normal boyalı bir kafes almanı öneririm...
Neden önermiyorsunuz hocam. Muhabbet kuşu kafesi çok kemiriyor boylarını kavlatıyor maalesef. Kafesi ortalamadan biraz büyük sayılır
Valla abi diyorsun ki kaplamalar daha zararlıdır da çoğu kuş kafesin boyalarını yiyor. Benim ilk küçük kafesim boyalıydı, yemeye başlayınca nikel kaplamaya geçtim. Şu an çok memnunum. Gerçi benimkilerde pek kemirme davranışı yok da başka kuşları bilemem tabi.Kafes telleri kuşlarınızın sağlığını bozabilir!
Kafes telleri kuşlarınızın sağlığını bozabilir! Değerli iyikus.com ziyaretçileri, bugün sizlere kafeslele gelen tehlikeden bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz ki bin bir çeşit kafes varyasyonu var ve doğru kafese erişmek bizler için zaman zaman kolay olmuyor. Genelde bilgisizlikten yanlış...iyikus.com
Valla abi diyorsun ki kaplamalar daha zararlıdır da çoğu kuş kafesin boyalarını yiyor. Benim ilk küçük kafesim boyalıydı, yemeye başlayınca nikel kaplamaya geçtim. Şu an çok memnunum. Gerçi benimkilerde pek kemirme davranışı yok da başka kuşları bilemem tabi.
Ne bileyim nikel kafesler güzel duruyor, soyulma da olmuyor. Aaaa, ne bilem ben. Kullanıyoruz işte bir kafes.Kuş boyayı yemez kemirir atar. Onuda her kuş yapmaz. Tamam nikel kaplamalı kafesin kaplamasını kemiremez kolay kolay ama kemirmesine gerekte yok zaten sadece ağzıyla temas etmesi yetiyor zehiri almasına. O kaplamada kullanılan bütün kimyasalları yavaş yavaş alır vücuduna. Çok zor bişey değil boyası kötü olan kafesi bir tane su bazlı boya ile boyayın oldu bitti
Not: Bu konudaki son mesajımdır. Polemiklerden sıkıldım artık
Son mesajımdır dedin ya ona güldüm.Gülüncek bişeymi söyledim kaan?
Doğrudur, ne yapacan kafes böyle. Seninle tartışmaya girecek bilgi birikimine sahip değilim ben. Seni @Doğanay Y. abiye havale ediyorum.Kuş boyayı yemez kemirir atar. Onuda her kuş yapmaz. Tamam nikel kaplamalı kafesin kaplamasını kemiremez kolay kolay ama kemirmesine gerekte yok zaten sadece ağzıyla temas etmesi yetiyor zehiri almasına. O kaplamada kullanılan bütün kimyasalları yavaş yavaş alır vücuduna. Çok zor bişey değil boyası kötü olan kafesi bir tane su bazlı boya ile boyayın oldu bitti
Not: Bu konudaki son mesajımdır. Polemiklerden sıkıldım artık
Doğrudur, ne yapacan kafes böyle. Seninle tartışmaya girecek bilgi birikimine sahip değilim ben. Seni @Doğanay Y. abiye havale ediyorum.
Peki yukarıda attığınız linkteki kafes galvanizli midir? Bir kafesimi değiştirmeyi düşünüyorum.Tehlikeli olan boya kısmında değildir zaten. Onları kemirip atıyorlar genelde. Sorun paslı temirleri yalamaları. Hiç profesyonel kuş besleyenlerde boyalı model kafese denk gelmedim :/
Ben galvanizli kullanıyorum.
Benim kullandığım kafestir ve nikel kaplamalıdır. Ümit abinin önermediği türden yani.Peki yukarıda attığınız linkteki kafes galvanizli midir? Bir kafesimi değiştirmeyi düşünüyorum.
Benim kullandığım kafestir ve nikel kaplamalıdır. Ümit abinin önermediği türden yani.