Muhabbet kuşu kanat ve kuyruk bozukluğu

Limon şerbeti

iyikus.com Üyesi
20220327_174728.jpg20220327_175307.jpg20220327_174818.jpg
2 yaşında muhabbet kuşumun kanatları ve tüyleri uzamıyor çıkanlar yamuk çıkıyor ve hemen dökülüyor uçları da kanlı ve siyah genelde. Kuyruk kısmında çıkamayan sert tüyler var kapsülünden çıkamamış ve çıkamayan yerlerdeki kuyruğundaki bazı yerlerde tüy diplerinde şişlik var yeni fark ettim. Bayadır biotin ve avisonmultivitamin veriyorum sirkeli banyo yaptırıyorum ama düzelme yok aşırı asabi. Bazen kanatlarını kapatmakta zorluk çekiyo aldığımda da böyleydi ama uzayacağını düşündüm malesef düzelmiyor ne yapılabilir?20220327_174508.jpg

Merhaba, doğuştan gelen genetik bir tüy sorunu olabileceği gibi, çevresel etkilerden de kaynaklanıyor olabilir.

Merhaba, doğuştan gelen genetik bir tüy sorunu olabileceği gibi, çevresel etkilerden de kaynaklanıyor olabilir.
Genetikse eğer bir çözümü var mıdır yine de? Tüylerinden dolayı çok asabi ve rahatsız. Tüy akarını ilk defa duydum apexin tüy spreyini sıkıyorum başka ne yapılabilir?

Tüylerinin deneyimli bir veteriner tarafindan incelenmesi lazım. Muhtemelen gneetik bir sorunu var ve tedavisi olmuyor ?

Tüylerinin deneyimli bir veteriner tarafindan incelenmesi lazım. Muhtemelen gneetik bir sorunu var ve tedavisi olmuyor ?
Kuşlardan anlayan bir veteriner bulmak imkansız gibi bişey malesef. Yine de araştırıcam tekrar. Bugün tekrar tüylerini inceledim kuyruk kısmında etinde şişlikler vardı tüy çıkmaya çalışmış ama çıkamamış gibi acaba iltihap gibi birşey olabilir mi?

Kuşlardan anlayan bir veteriner bulmak imkansız gibi bişey malesef. Yine de araştırıcam tekrar. Bugün tekrar tüylerini inceledim kuyruk kısmında etinde şişlikler vardı tüy çıkmaya çalışmış ama çıkamamış gibi acaba iltihap gibi birşey olabilir mi?
Çıkamayan tüyler kistlesiyor. Sivilcelere yaptigimiz gibi sıkma işlemi yapilmamasi gerekiyor.

Bir çok yöntem denedim doğrusu ancak iltihap oluşan tüy köklerine bir çözüm bulamadım ben. Düzenli temizliğini yapıyorum, bazen de kendisi banyo ihtiyacını giderirken bunu yapıyor. Düzenli olarak uzayan ya da içe dönen tüy köklerini çekip temizlemek gerekiyor o bölgede ki :(

Bir çok yöntem denedim doğrusu ancak iltihap oluşan tüy köklerine bir çözüm bulamadım ben. Düzenli temizliğini yapıyorum, bazen de kendisi banyo ihtiyacını giderirken bunu yapıyor. Düzenli olarak uzayan ya da içe dönen tüy köklerini çekip temizlemek gerekiyor o bölgede ki :(
Ama tehlikeli değil mi? Zaten tüyün ucu bile görünmüyor sadece nokta gibi bişey var. Bir tane şişlikte tüye dair hiçbirşey yok. Kuyruğundaki ve kanatlarındaki diğer tüyler de normal değil uçları kapsülden çıkamamış elimle ezdiğimde kabuk gibi ufalanıyo ama elletmiyo fazla . Çok rahatsız ediyo kendisini belli:(

Çok ufak uçlu olanları almak çok güç. Bir miktar uzadiginda çekiyorum. Dediğiniz gibi o bölgeye hassaslar ve ister istemez ağrısı oluyordur. Ancak her türlü kuşu rahatsiz eden bir bölge olduğundan temizliği önemli. Görsel atabilirseniz bakayım

Aldığımda da kuyruk tüyleri kısaydı uzamamıştı ama ben uzar diye düşündüm sorunlu olacağını tahmin etmedim. Sonra uçları kanlı tüyler olmaya başladı çırpındığında kopuyodu. Şimdi de kan yok ama tüy dipleri siyah ve böyle şişlikler var çıkamıyo tüyleri.

ekli videoyu izleyiniz en azından fikir verir. bunu tecrübeli birinin yapmasında fayda var, ilaveten küçük tüyler için cımbız kullanılabilir

1 ay boyunca haftada 1 kez göztaşı banyosu yaptırabilirsiniz. kaliteli multivitamin ve multimineral desteğini de ihmal etmeyin

tüm bunlar belki tam düzelme sağlamayabilir ancak mutlaka faydası olur

Çok ufak uçlu olanları almak çok güç. Bir miktar uzadiginda çekiyorum. Dediğiniz gibi o bölgeye hassaslar ve ister istemez ağrısı oluyordur. Ancak her türlü kuşu rahatsiz eden bir bölge olduğundan temizliği önemli. Görsel atabilirseniz bakayım
Bu şekilde iki tane şişlik var.

Ekli dosyalar

• 20220403_125320.jpg
    20220403_125320.jpg
    726.6 KB · Görüntüleme: 7
ekli videoyu izleyiniz en azından fikir verir. bunu tecrübeli birinin yapmasında fayda var, ilaveten küçük tüyler için cımbız kullanılabilir

1 ay boyunca haftada 1 kez göztaşı banyosu yaptırabilirsiniz. kaliteli multivitamin ve multimineral desteğini de ihmal etmeyin

tüm bunlar belki tam düzelme sağlamayabilir ancak mutlaka faydası olur

Benim yapabileceğim birşey gibi durmuyo bir de benim kuşumun kuyruk ve kanat tüylerinin çoğu bozuk hangi biri çekilir bilmiyorum. Göztaşı banyosunu hiç duymamıştım nasıl birşey? Kuş tüyleri için yeni vitamin aldım vermeye başladım umarım işe yarar. Teşekkürler.

Geri