Muhabbet Kuşu Kanlı Tüy Sorunu Acil

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drayes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuşunuz bize namahrem mi hocam. Görsek günaha mı girer ?
Kuş yeni yavru mu yetişkin bir kuş mu? Genel detaylar lazım
1.5 yaşında Jumbo erkek muhabbet kuşu genel durumu çok sakin öyle sağa sola hoplayıp zıplayan bir kuş değil hareket etmeyi vb sevmiyor tüylerini yediği için de uçamıyor yere düşüyor genel sağlık durumunda problem göremedim kendi kendine ötüp konuşuyor bazen1000177334.webp
1000177333.webp

Son düzenleme:
Maşallah ona, özellikle jumbo kuşlarda sık rastlanır benzer görüntüler. Tüy kapsüllerinin sık yapısı, b kompleks türev ve mineraller yönünden zayıf beslenme, stres durumları, tüy akarları vb. bir çok nedenden dolayı oluşuyor olabilir. İlk aşamada dış parazit uygulaması yapılmalı. Vilmectin uygulaması (enseye bir damla, tek sefer) yaparak başlayabilirsiniz.

Maşallah ona, özellikle jumbo kuşlarda sık rastlanır benzer görüntüler. Tüy kapsüllerinin sık yapısı, b kompleks türev ve mineraller yönünden zayıf beslenme, stres durumları, tüy akarları vb. bir çok nedenden dolayı oluşuyor olabilir. İlk aşamada dış parazit uygulaması yapılmalı. Vilmectin uygulaması (enseye bir damla, tek sefer) yaparak başlayabilirsiniz.
İlk tüy yeme davranışı başladığında uyguladım vilmectini ama sonra gözlemlemeye devam ettim tüy yemeye devam etti BT amin Forte kullanıyorum 2 yılı geçik ondan da bi yarar göremedim bazen tüyleri böyle kanlı olarak kendi düşüyor sağlam tüylerini ise kendi kırıyor gagasıyla

BT Amin Forte elbet genel sağlığı için destek sağlasa da altta yatan asıl etken çözülmediğinde tek başına tüy yolmayı/ezmeyi durduramaz. Virüs kaynaklı ise kuşta var olup olmadığını anlamanın tek kesin yolu uzman bir veteriner hekim tarafından yapılacak PCR tüy/kan testidir. Analiz laboratuvarları da yardımcı olabilir (Vetlab gibi.)
Diğer türlü evde yapabileceğiniz kısıtlı birkaç şey var. Stresi durumu varsa sebebini bulma, düzenli b kompleks ve banyo desteği sağlama gibi.

Geri