Muhabbet kuşu köpüklü kusma

YıldızKal

iyikus.com Üyesi
Merhaba, daha yeni dişi kuş sahiplendim, kuş köpüklü kusuyor. Karın tarafında şişlik var ve koyu yeşil dışkılıyor, karaciğer rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum ama kusması nedendir, iyileşmesi için neler yapabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Dün akşamdan beri triflucan içiriyorum bu arada ama faydası olmadı, hatta daha kötü oldu yemek yemiyor nefes alırken hırıltı çıkarıyor kafasını yukarı doğru kaldırıyor, dışkılarken zorlanıyor

IMG-20230201-WA0018.jpgScreenshot_2023-02-02-00-47-28-487-edit_com.miui.gallery.jpg

Son düzenleme:
Maalesef gece melek olmuş. Kuşun kusmaya başladığını görür görmez aksiyon almamıza rağmen iki günde çöktü hayvan. Yemeden içmeden kesildi. Dün gece iki ilaç ağır geldiği için mi kaybettik onu da bilmiyorum çok üzgünüm
üzüldüm. ilaçla ilgisi yok, maalesef biraz geç kalınmış

Maalesef gece melek olmuş. Kuşun kusmaya başladığını görür görmez aksiyon almamıza rağmen iki günde çöktü hayvan. Yemeden içmeden kesildi. Dün gece iki ilaç ağır geldiği için mi kaybettik onu da bilmiyorum çok üzgünüm
Başınız sağolsun 😔 üzüldüm
Ama ilerlemiş bir hastalığı vardı ilaçla ilgilisi yok

Hocam zaten kötü görünüyordu. Kuşlar son ana kadar iyiymiş gibi görünürler ancak ilerlediğinde yoğun belirtilerini gösterirler. 1 günlük kullanımı ilacın sorun teşkil etmez genelde
Başınız sağ olsun :(

üzüldüm. ilaçla ilgisi yok, maalesef biraz geç kalınmış
Biz de kuşun evveliyatını bilmediğimiz için hasta mı değil mi başta emin olamadık maalesef ama sürekli gözlemledik.
Şimdi eşi ve benim kendi erkek muhabbet kuşum için önlem amaçlı ilaç kullanmalı mıyım? Eşinin dışkısı düzgün, çok hareketli, sürekli kur halinde bir kuş ama kur yaparken arada ağzına yem getiriyor ve bazen sıcaklayıp kanat titretiyor.
Kendi kuşumda şimdilik bir farklılık görmüyorum, eskiden de sakin bi kuştu ama acaba hastalık bulaşmış olabilir mi diye endişeliyim

Biz de kuşun evveliyatını bilmediğimiz için hasta mı değil mi başta emin olamadık maalesef ama sürekli gözlemledik.
Şimdi eşi ve benim kendi erkek muhabbet kuşum için önlem amaçlı ilaç kullanmalı mıyım? Eşinin dışkısı düzgün, çok hareketli, sürekli kur halinde bir kuş ama kur yaparken arada ağzına yem getiriyor ve bazen sıcaklayıp kanat titretiyor.
Kendi kuşumda şimdilik bir farklılık görmüyorum, eskiden de sakin bi kuştu ama acaba hastalık bulaşmış olabilir mi diye endişeliyim
sadece probiyotik ve vitaminlerle florasını kuvvetli tutunuz. Farklı belirtiler olursa eğer ilaç kullanma durumu düşünülmeli

hastalik bulaştiysa max 1 hafta içinde belirtiler başlar, kuşu yakın takip ediniz, gerekirse ilaç kullanırsınız

Geri