Muhabbet kuşu korku sonrası davranış değişikliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ogurs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ogurs

Yeni Üye
Muhabbet kuşumuz daha küçük bize yeni yeni alışıyor, geçen gün evimizin ön sokağından geçen arabanın lastiği patladı kuş da o sesten korkup kafesin icinde kendini çarptı. daha sonrasında sürekli öten uçmaya çalışan kuş hiç ses çıkarmıyor ve sürekli kafasını sallıyor dairesel şekilde asla durmadan. ne yapabiliriz korkusu geçsin diye göğsümüze aldık sessiz bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz ama asla durmuyor baş hareketleri

Başına darbe almış demekki. B kompleks vitamini verin ama çözme ihtimali çok düşük. Veteriner görmeli diyecem ama onlarında tedavide başarılı olacağını sanmıyorum

Beyincik vücudun denge merkezidir,hasar görürse sistem çöker. Kuşunuz başına darbe aldı ise bu motor fonksiyonlarında anormallikler olması normal. İyi bir kanatlı veterinerine muayene ettirin,kafa röntgeni çektirin.

Beyincik vücudun denge merkezidir,hasar görürse sistem çöker. Kuşunuz başına darbe aldı ise bu motor fonksiyonlarında anormallikler olması normal. İyi bir kanatlı veterinerine muayene ettirin,kafa röntgeni çektirin.
ben şehir dışında okuduğum icin maalesef götüremiyorum, annem de yakınımızdaki hekime danıştığında kendisi yardımcı olamayacağını söylemis o yüzden en azından bizim yapabileceğimiz bir sey var mı diye buraya sormak istedim, b kompleks vitamin alacak

Kuşun bir videosunu görebilirmiyiz. YouTube a yükleyip linkini atabilirsiniz..

bence yapilabilecek fazla bisey yok, ancak

1- kortikosteroid (ör: prednizolon) denenebilir, ancak mutlaka deneyimli bir veteriner tarafindan uygun dozda kullanilmali (kortizol kullanmam, yıllardır forumdayim kimseye de onermedim, tehlikeli bi ilaçtır, ancak sizin durumunuzda risk alıp denenebilir, erken mudahalede inflamasyonu baskilar ve sinir iyilesmesini hızlandırir)

2- b vitamini denenebilir, ozellikle eczaneden aşagıdaki urunlerden herhangi birisini alabilirseniz daha iyi olur. bunlar aktif (doğal) formda b vitamini içeren özel ürünlerdir, belki faydası olur

- tab ilaç lifextra b aktif komplex
- nbtlife methylife
- vitafenix aktif b komplex

bence yapilabilecek fazla bisey yok, ancak

1- kortikosteroid (ör: prednizolon) denenebilir, ancak mutlaka deneyimli bir veteriner tarafindan uygun dozda kullanilmali (kortizol kullanmam, yıllardır forumdayim kimseye de onermedim, tehlikeli bi ilaçtır, ancak sizin durumunuzda risk alıp denenebilir, erken mudahalede inflamasyonu baskilar ve sinir iyilesmesini hızlandırir)

2- b vitamini denenebilir, ozellikle eczaneden aşagıdaki urunlerden herhangi birisini alabilirseniz daha iyi olur. bunlar aktif (doğal) formda b vitamini içeren özel ürünlerdir, belki faydası olur

- tab ilaç lifextra b aktif komplex
- nbtlife methylife
- vitafenix aktif b komplex
tesekkür ederim🙏🏻🙏🏻

Kuş bu durumda yemde yiyemez. Kursak beslemeside gerekli. Üstte yazılan ilaçlar mamaya eklenip kursak beslemesi yapılabilir. Ancak bilen birisinin yapması gerek. Kuş bu şekilde fazla dayanamaz. İstanbuldaysanız eğer istanbulvete götürmenizi öneririm. Google a istanbulvet yazınca çıkar.. Biraz pahalıdır ama en azından profesyonel müdahale ederler..

@ogurs sildiklerinizi moderatorler gorebiliyor :)

ozellikle belirtmek istedim, b vitamini hergun yuksek doz kullanilmali ve kaliteli bir urun kullanilmalı. kortizol verilecekse de yarın verilmeli, kuş zaten ölüyor

söylediklerinizi ilettim bugün vitaminini vermiş yarın tekrar veteriner hekime götürecek, çok teşekkür ederim çok sağ olun 🙏🏻🙏🏻

Geri