Muhabbet kuşu kötü dışkı kokusu ve solunum sıkıntısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan golge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

golge

Yeni Üye
Abilerim muhabbet kuşumda 1 aydır dışkısında kötü bir koku var. Odayı fslan kokutuyor elma sirkesi damlatarak suyuna müdahale ettik çok az faydası dokundu veteriner kliniğine gittik. baytril ilaç verdi. Faydası dokunur mu bilmiyorum yardımınızı bekliyorum

Aynı zamanda solunumda da sıkıntı yaşıyor daha önce beslediğim dişi kuşumda da aynı sıkıntı vardı bulaşmış olabilir mi acaba bilemiyorum video ekledim
Link

enfeksiyon çok ilerlemiş, sadece solunum sıkıntısı değil

kafes tabanının videosunu çekermisiniz? (temizlemeden olduğu gibi çekin, dışkılar net gözükecek şekilde)

evet dışkilar da bozuk. dogru ilac verilmiş, dozunun da dogru ayarlanması önemli

bunu duruma göre 5-7 gün kullandiktan sonra başka ilaç kullanilmasi da gerekebilir

bu ilacı kullandiginiz surece kafesteki mineral kaynaklarini çikarıniz (gaga taşı, kum vb)

geçmiş olsun

Yarım suluğa 1 damla şeklinde vermemi söyledi şırınga içerisine çekip verdi ilacı buzdolabında muhafaza ediyorum
Bence dozu çok az söylemiş. Kışın az su içerler zaten dolayısıyla az gelir. Siz çeyrek suluğa 2 damla şeklinde kullanın derim. İlaçlı suyu günde 2 kez taze hazırlayın hazırlamadan önce de kuşu 3 saat susuz bırakın 👍

Bir multivitamin aldım ayrıca veteriner hekim bir damla daha verdi ishal için. Bu ilaçlardan sonra probiyotik alıp kullanmayı düşünüyorum. Antibiyotik 5 gün kullanmamı söyledi.
Veteriner ne kadar suya ne kadar ilaç katmanızı önerdi ?
evet dışkilar da bozuk. dogru ilac verilmiş, dozunun da dogru ayarlanması önemli

bunu duruma göre 5-7 gün kullandiktan sonra başka ilaç kullanilmasi da gerekebilir

bu ilacı kullandiginiz surece kafesteki mineral kaynaklarini çikarıniz (gaga taşı, kum vb)

geçmiş olsun

Ekli dosyalar

Hocam keşke almadan önce sorsaydınız. O vitamin sadece demir ihtiva ediyor. Multi vitamin kullanmak daha iyidir. Bu vitamin de kullanılabilir ve iyidir ama içeriği eksik.
Probiyotiği en kısa sürede temin edin tedavi sırasında da kullanmanız iyi olur. Ve probiyotik sipariş etmişken multi vitamin de sipariş edin.

Hocam keşke almadan önce sorsaydınız. O vitamin sadece demir ihtiva ediyor. Multi vitamin kullanmak daha iyidir. Bu vitamin de kullanılabilir ve iyidir ama içeriği eksik.
Probiyotiği en kısa sürede temin edin tedavi sırasında da kullanmanız iyi olur. Ve probiyotik sipariş etmişken multi vitamin de sipariş edin.
Öneriniz var mı hocam marka olarak

Kanatlıoil vitabol, nekton s veya mutavit olabilir. Hepsi iyidir vitabol bir tık daha geniş içeriklidir aminoasit de içerir. Probiyotiğiniz bittiğinde prozim de alabilirsiniz. Oda iyidir.

Normal süreçte yarım suluğa 6-7 damla 2 günde bir verilir. Bu süreçte 1 hafta kadar üstüste verebilirsiniz. Tedavi sürecinde vermenizde de sakınca yok.

Geri