Muhabbet kuşu kursak mantarımı soğuk algınlığımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan guguk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

guguk

Yeni Üye
Herkese mrb. 3-3,5 yaşlarında erkek muhabbet kuşu tüyleri kabarık bi kaç kez hapşırınca soğuk algınlığı sandım veterineri arayıp durumu anlattim baytril + vit. Tedavisi yapıyorum 3 gün bitti kuşun ağzında salya var su içince köpürüyor ve su içerken kuş kanatlarını düşürüyor hala kabarık, dal darıyı baya iştahlı yiyor su içiyor ishal değil kustuğunu veya yeminde dışkı görmedim. Boğaz kısmını sevdiriyor ve boğazında ateş var sanki. Kararsız kaldım doğru tedavidemiyim? Mantar şurubumu kullanmalıym? Burnunda mukıs yok sadece gagada var ve boynuna bişet takılmış gibi yapıyor arada.

Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Kuşunuzun minimum 15 saniyelik bir videosunu ve temiz peçete üzerine yapılmış birkaç dışkı fotoğrafını ekler misiniz? Hocalarım aktif olduklarında yardımcı olacaklardır

Merhaba, köpürmeler genelde zehirlenmeler ve ilerlemiş kursak enfeksiyonları problemlerinde rastladığımız bir durum. İlacı ne şekilde veriyorsunuz?
Bu tip durumlarda elbette veteriner önerisi önemli ancak ben olsam kursak sorunlarına yönelik bir tedavi başlardım. Mikostatin, fungostatin öncelikli, bulunamazsa flagy değerlendirirdim. Arkadaşlar da bir baksınlar tabi

Selam, 4. Gün bugün baytril verdim, verdiğimden beri iştahı açıldı. bugun sanki ağzındaki salya akıntı gitti gibi ama kuş hala halsiz ve zayıf haşlanmış mısır çok sever versem antibiyotik tedavisi esnasında sıkıntı olur mu sadece tohum mu yemeli?

Ekli dosyalar

• 20221214_133056.jpg
    20221214_133056.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 12
  • 20221214_133129.jpg
    20221214_133129.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 12
Merhaba, köpürmeler genelde zehirlenmeler ve ilerlemiş kursak enfeksiyonları problemlerinde rastladığımız bir durum. İlacı ne şekilde veriyorsunuz?
Bu tip durumlarda elbette veteriner önerisi önemli ancak ben olsam kursak sorunlarına yönelik bir tedavi başlardım. Mikostatin, fungostatin öncelikli, bulunamazsa flagy değerlendirirdim. Arkadaşlar da bir baksınlar tabi
Beşeri ilaç olurmu triflucan mı bi şurup vardı mantar için sanki? Baytrili 5 gün verip 2 gün prebiyotik verip sonrasında şurubu vereyim olmadı

Baytrili ağzına 1 damla şeklinde veriyorum. Şırınganın ucuna 1 damla geliyor gagasına değdiriyorum zor içiyorum zaten, ama diline değiyo yinede ilaç koca bi damla olmasada

Baytril 5 gün tamamlayın hocam. Tabi eğer yapabilirseniz elle besleme maması ile de takviye geçin :(
Kuşun iyi beslenmediği dışkıdan da belli oluyor. Oldukça kritik durumda. Triflucan pek zor bulunduğundan söylemedim ama bulabilirseniz oda olur. Baytril tedavisi biter bitmez başlanabilir.

Baytril 5 gün tamamlayın hocam. Tabi eğer yapabilirseniz elle besleme maması ile de takviye geçin :(
Kuşun iyi beslenmediği dışkıdan da belli oluyor. Oldukça kritik durumda. Triflucan pek zor bulunduğundan söylemedim ama bulabilirseniz oda olur. Baytril tedavisi biter bitmez başlanabilir.

Kendisi yem yiyor sürekli ekstra takvite vereyim

4 gün baytril, akşam triflucan buldum 1 damla verdim sabaha karşı elimde öldü malesef.. sanırım geç kaldım ilerlemişti hastalığı.. soğuk algınlığı zannedip sıcak tutuyordum vitamin veriyordum sadece.. kuşlarıma kafeste bakmadığım için takibi zor oluyor evde serbest geziyorlar.. yinede yardımlarınız için teşekkür ederim..

konuyu takip edenler için kendi yöntemimi yaziyorum bilgi amaclı olarak

bu belirtilerin görüldüğü durumlarda 3 gun baytril kullanımı hiç işe yaramadiysa; flagyl ve mikostatin (ya da triflucan) birlikte kullanılabilir.

bu kuşta da muhtemelen bakteri değil protozoal bi enfeksiyon + mantar vardı. (bu iki enfeksiyon çoğunlukla birlikte saldırabilirler)

Geri