Muhabbet kuşu nasıl uyur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Muhabbet kuşu nasıl uyur mesela benim kuşumun lambası kapalı tv açık bir tek ama tvnin de sesi çok kısık hiç ses gelmiyor nerdeyse. Ama kuşuma baktığım zaman arada bi başını kasıyor tüylerini düzeltiyor falan. Rahatsız mı oluyor anlamadım. Bir şey olurmu tvden.

Bide kuşlar kaç saat uyuyor 8 saat mi @Doğanay Y. @Muratsani

Çözüm
Bizlerde tvnin sesi açık olsun olmasın, uyuyabiliriz...Işıkta, otobüste, heryerde ve herşekilde olabilir. Asıl sorun şu; sağlıklı mı değil mi:) Değil elbette.

Kısık ses, ya da görüntü akışları sağlıklı bir uyku evresine yararlı değildir. Kuş elbette buna alışacaktır tabi bu başka mesele.

Gece başka bir odaya alabilirsin mesela. Ya da ışığın etkisini kafesin ön kısmına örtüyle engelleyebilirsin vs. çözüm biraz bulunduğun durumla alakalı.

Ortalama 12 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Doğal döngüleri hava kararınca uyumak, hava aydınlanırken uyanmaktır aslında.
Bizlerde tvnin sesi açık olsun olmasın, uyuyabiliriz...Işıkta, otobüste, heryerde ve herşekilde olabilir. Asıl sorun şu; sağlıklı mı değil mi:) Değil elbette.

Kısık ses, ya da görüntü akışları sağlıklı bir uyku evresine yararlı değildir. Kuş elbette buna alışacaktır tabi bu başka mesele.

Gece başka bir odaya alabilirsin mesela. Ya da ışığın etkisini kafesin ön kısmına örtüyle engelleyebilirsin vs. çözüm biraz bulunduğun durumla alakalı.

Ortalama 12 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Doğal döngüleri hava kararınca uyumak, hava aydınlanırken uyanmaktır aslında.

Oyla 0
Çözüm
Muhabbet kuşu nasıl uyur mesela benim kuşumun lambası kapalı tv açık bir tek ama tvnin de sesi çok kısık hiç ses gelmiyor nerdeyse. Ama kuşuma baktığım zaman arada bi başını kasıyor tüylerini düzeltiyor falan. Rahatsız mı oluyor anlamadım. Bir şey olurmu tvden.

Bide kuşlar kaç saat uyuyor 8 saat mi @Doğanay Y. @Muratsani
Aslında bizim gibi uyumazlar. Biz ölü gibi uyuruz onlarsa yarı uyanık uyurlar azda olsa hereket edebilirler. Hocamın dedi gibi ayrı bir odaya alabilirsin.

Oyla 0
Tamam teşekkürler arkadaşlar sabah 4 5 gibi başka odaya alıyorum zaten ama örtü ortemem çünkü korkuyor

Oyla 0
Öyle tatlılar ki benim kuzularım gece 12 oldumu hemen uyumak isterler öyle alıştılar ki gece 12 ye 5 kala hazırlıklarını yaparız altları değişirken kendiliğinden gelirler kafese yerleşirler :) öyle komik Zeki ve tatlılar ki sonra götürürüm odaya üstlerini de battaniyeyle hava alacakları şekilde sıcacık kapatırım miss gibi uyurlar sabaha kadar :) bizler nasıl kaliteli uykuyu hak ediyorsak onlarda öyle tüm gün gezeleyip yoruluyorlar sonuçta :)

Oyla 0
Evet doğru olan, olması gereken bu lakin bu üretim hanesi olmayan, kuşlarına bir odayı ayırmayan, evde tek yada çift kuş bakanlar için bu durum pek geçerli olmuyor. Yani en basitinden biz genellikle 12 yi geçerekten yatıyoruz kuş için sağlıklı olmadığı bilincindeyim ama ne yapalım yani hava karardığında (saat 7 civarında) uyuyalım mı?:) Her ne kadar başka odaya götürsek de parmak çıtlatmasından bile uyanacak bir yapıya sahipler. Şimdilik başka odaya götürüyorum her ne kadar derin bir uyku çekemese de. Fikir önerilerine her zaman açığım..

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri