muhabbet kuşu popo şişmesi

pelingüder

Yeni Üye
Merhaba, dişi muhabbet kuşumun poposu şiş, ilk fark etiğimde yumurtası yoktu, yumurta oluşturmaya çakışıyordu (çiftleşiyordu yani) d3 takviyesi yaptım, poposunu zeytinyağı-vazelin sürüyoruz, inmeye başladı sonra tekrardan şişti altında sertlik var artık yumurtlama süresi olan 5 günü tamamladı hala yapmadı, fıtık dan yada yumurta sıkışmasından şüpheleniyorum, veteriner kliniklerinde ki çoğu yorumları okudum ameliyat a alıp %50 şans veriyorlarmış olacak iş değil, kuşumu kaybetmek istemiyorum, resim atacağım yardımcı olursanız çok sevinirim, 1aydır böyle. İstanbul da güvenebileceğimiz bir klinik varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.1.jpgEkli dosyayı görüntüle video-1646167522.mp4

Merhaba, hala yumurta var gibi. Yumurta sıkışma durumu söz konusu olabilir. Tünekte duruşu nasıl acaba?

Gün içindeki fotoğrafı, yeşil olan dişim, yanındaki sarı eşi, yumurtası var bugün daha çok emin oldum,(sertlik var artık) tünekte yatıyor kalkıyor, dışarı çıkıyor, dışkısında bir problem yok çok şükür ama poposu çok şiş acaba vazelin sürmesem mi ? sadece zeytinyağı ile mi devam etsem? İnanın korkuyorum veteriner yanlış teşhis koyacak diye, üretim ile ilgilenenler çok daha bilgili oluyor kuşla hakkında, teşekkür ederim ilginiz için, yardımcı olursanız çok seviniriz.

Ekli dosyalar

• ew.jpg
    ew.jpg
    246.1 KB · Görüntüleme: 7
  • wq.jpg
    wq.jpg
    247.1 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba, kuşa stres yasatmayin bence. Kendi sürecini yaşasın. Çok acil gerekli olursa zeytinyağı evet sürülebilir. Bunun yerine mama yiyorlarsa içerisine biraz kanatlı oil ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. İşlevi daha iyi olacaktır

Merhaba, kuşa stres yasatmayin bence. Kendi sürecini yaşasın. Çok acil gerekli olursa zeytinyağı evet sürülebilir. Bunun yerine mama yiyorlarsa içerisine biraz kanatlı oil ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. İşlevi daha iyi olacaktır
teşekkürler,5 günü geçtiği için de panikledim aslında hala çıkaramadı :(
Hocam aynı süreci ben de yaşadım. Hatta ilk yumurta ameliyatla alındı.

2. Yumurta da sıkışır gibi oldu. Doğanay hocamın dediklerini uyguladım. 7. günde yumurtladı. 3. yumurta da geldi, şimdi 4. yü bekliyoruz.

Geri