Muhabbet Kuşu Püresi

FistikDenooo

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, herkese iyi günler dilerim.
Muhabbet kuşuma püre yapmak istiyorum. İçine koyacağım malzemeler:
Havuç
Ispanak
Tere
Dereotu
Roka
Kabak
Patates
Kırmızı biber
Salatalık
Elma
Armut
Eklemem ya da çıkarmam gereken bir şey var mı? Sebzeleri önce buharda pişirip sonra meyvelerle birlikte robottan geçireceğim. Önerilere ya da tariflere açığım. Kuşum havuç sevmiyor tek başına verdiğimde yemiyor bir de bu tarifle denemek istedim. Cevaplarınızı bekliyorum☺️
Teşekkürler.

Genel olarak hepsi olabilir içerikte ancak kırmızı biber oranı düşük tutulmalı.

Genel olarak hepsi olabilir içerikte ancak kırmızı biber oranı düşük tutulmalı.
Evet bende bu açtığınız konuyu okudum ve sevdiği şeyleri seçip böyle bir liste çıkardım. Cevabınız için teşekkürler🙃

Ispanak çok kirli olabiliyor yıkarken birkaç kez yıkamak gerekiyor ona dikkat edin. Sebzeleri(yeşillikler) karbonatlı suda bekletin 15 dakika. Sonra birkaç kez durulama yapınız. 1 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat

İyi geceler dediğiniz gibi yaptım ama kuşum püreye yaklaşmadı bile… Tadına bile bakmadı normalde püre şeklinde değil de küçük parçalar halinde veriyordum hepsini yiyordu ama şimdi püre yapınca hoşuna gitmedi sanırım nasıl alıştırabilirim? Ya da aynı malzemeleri püre şeklinde değil de sadece buharda pişirerek robottan geçirmeden küçük parçalar halinde mi koyup vermeliyim?

İyi geceler dediğiniz gibi yaptım ama kuşum püreye yaklaşmadı bile… Tadına bile bakmadı normalde püre şeklinde değil de küçük parçalar halinde veriyordum hepsini yiyordu ama şimdi püre yapınca hoşuna gitmedi sanırım nasıl alıştırabilirim? Ya da aynı malzemeleri püre şeklinde değil de sadece buharda pişirerek robottan geçirmeden küçük parçalar halinde mi koyup vermeliyim?

Tek tek yiyorsa o şekilde verin farketmez. Önemli olan yemesi illa püre yada mama yapmaya gerek yok. Hergün bir parça verin yesin👍

Her kuşun karakteri farklıdır. Kuşunuza uygun şekilde verin.

Geri