Muhabbet Kuşu Sarı Sıvı

melikeswizzle

iyikus.com Üyesi
Merhaba, geçen günlerde muhabbet kuşumun salıncağında bir sıvı fark ettim, peçeteyle aldığımda sarı renkte olduğunu gördüm. Dün yine aynı yerde, aynı sıvı vardı.
Bugün tekrar gördüm ama az bir şeydi.
Hep salıncağın o kısmında oluyor ve muhabbet kuşum salıncağında otururken poposu o kısma denk geliyor, dışkı şeklinde geldiğini düşünüyorum ama ne olabilir ki? Dışkısı normal, ishal değil. Sadece bu şeyin ne olduğunu anlayamıyorum
.472AA38C-B0C4-48DA-9379-E429F6A9742A.jpeg2B244E63-86FB-4FB0-8E47-73CA99C5DA87.png

Ekli dosyalar

• 6597DAF1-85D6-4FE9-A3A8-9D976DF9ED35.png
    6597DAF1-85D6-4FE9-A3A8-9D976DF9ED35.png
    1.8 MB · Görüntüleme: 40
Yarın kuşu onlara teslim etmeden önce elektrolit takviyesi yapsam mı? Sıvı kaybı için şeker, tuz, karbonat ekleniyormuş. İşe yaramaz büyük ihtimal ama yine de...
Normal ishal olsa kuş şu zamana kadar ya ölürdü ya da iyileşirdi. İlginç gerçekten, yaşaması garip geliyor bu kadar uzun zamandır.
Çok su içse bile o sıvı kaybını karşılayamaz, dışkısı resmen sıçrıyor etrafa öyle fazla...
Aslında dışkı tahlili, boğaz kültürü gibi bir şeyle belki kolayca anlaşılır ne olduğu ama işte yapan yok... ve veterinere götürebilecek biri lâzım, o da vicdana kalmış.

Tabi elektrolit takviyesi yapın en azından sıvı kaybını telafi eder biraz. Tam dolu suluğa; 1 pirinç tanesi kadar tuz, 1 pirinç tanesi kadar şeker, 1 pirinç tanesi kadar karbonat ve 1-2 damla limon ilave edin. Ve iyice karıştırıp kuşa verebilirsiniz..

Oyla 0
Birde eğer ellerinde varsa mutlaka vilmectin ve sulphamazethine talep ediniz. Vilmectin dış parazitler için etkili, bazı iç parazitler içinde işe yarar. Sulph. ise;
Sulphamezathine Kullanımı

Oyla 0
Birde eğer ellerinde varsa mutlaka vilmectin ve sulphamazethine talep ediniz. Vilmectin dış parazitler için etkili, bazı iç parazitler içinde işe yarar. Sulph. ise;
Sulphamezathine Kullanımı
Kuşcağız gitti bizim evden...
Sahiplerine de derim ama bu ilaç veterinerlerde satılıyor diye biliyorum ve sanmıyorum ki gidip alırlar. Şu an e.coli olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor, sulph işe yarardı o zaman bu konuda.

Oyla 0
Merhaba, geçen günlerde muhabbet kuşumun salıncağında bir sıvı fark ettim, peçeteyle aldığımda sarı renkte olduğunu gördüm. Dün yine aynı yerde, aynı sıvı vardı.
Bugün tekrar gördüm ama az bir şeydi.
Hep salıncağın o kısmında oluyor ve muhabbet kuşum salıncağında otururken poposu o kısma denk geliyor, dışkı şeklinde geldiğini düşünüyorum ama ne olabilir ki? Dışkısı normal, ishal değil. Sadece bu şeyin ne olduğunu anlayamıyorum
.Ekli dosyayı görüntüle 6221Ekli dosyayı görüntüle 6222
Kormana gerek yok benim de kusum var
Onlarda sıvı idrar ve katı idrar aynı anda yapiyorlar normal bu genede sen vitanim takviyesi yapabilirsin

Oyla 0
Geri