Muhabbet kuşu ses çıkarması+genel sağlık durumu

curvelatte

iyikus.com Üyesi
hocalarım merhaba herkese. önce muhabbet kuşum fıstık'ı tanıtıp sonra probleme geçeceğim. zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

kendisi: yaklaşık 3 yaşında erkek bir kuş.
yemi ve kuş kumu: versele laga prestige. ayda 1 kez yarım tutam beak's aktif kömürü yemin içine dökmeye başladım.
destekler: hepsi yarım suluğa 5 damla olacak şekilde prozim plus, sedochol, b-forte, gerwit, (usnegano var ama bunu hiç kullanmadım)
destek düzeni: haftada 2-3 kez gerekli gördüğümü ya da o an seçtiğimi koyuyorum. her gün yemini suyunu ve kafesini tazeliyorum.
yem dışında yedikleri: yumurta, marul, salatalık, semizotu, domates, ceviz, kuzukulağı.
yaşamı: kafesi sabah açılır gece kapanır, evin içinde istediği gibi yaşıyor, istediğinde de kafesine girer. anneme çok bağlı, her şeyi onunla yapıyor. oyuncak vs bakmaz pek.
dışkı: dışkısında sınırlar belirli oluyor, bazen peçeteye lekesi geçiyor dışkılarının.
bugünü: başta sessizdi, şimdi yine konuşuyor. gereksiz bi endişe de olabilir, vaktinizi aldıysam kusura bakmayın. emin olmak istiyorum sadece.

2 adet problem: aslında pek bir şey yoktu, daha öncesinde sık tüye girme derdinden dolayı yazmıştım. yemi değiştirince (eskisi gardenmixti) sanki o azaldı biraz, kaşıntısı da azaldı. sadece hep aynı yeri (boyun altı) dökülüp bi müddet sonra geri doluyor. fakat 1)aile evine gelince fark ettim bir ses çıkardığını video olarak ekliyorum onu. bu ses necidir bilemedim hocam. taklit mi, bi problem mi normal mi bilemedim. fıstık bizim için çok değerli, yeter ki iyi mutlu ve uzun ömürlü olsun her şeyi yaparım. 2)diğer problem de bu sabah oldu. ayağıyla poposunu itiyor, poposunu kaşıyor, tüye yapışan bi dışkı yok. genel olarak da kaşınıyor, videoyu ekliyorum.
çıkardığı ses videosu: Watch WhatsApp Video 2026-07-25 at 10.15.59 AM | Streamable
kaşınma videosu: Watch WhatsApp Video 2026-07-25 at 11.41.07 AM | Streamable
dışkı fotoğrafı: WhatsApp Image 2026 07 25 at 11.50.40 AM
kendi fotoğrafları: WhatsApp Image 2026 07 25 at 10.34.25 AM (2)

Eczaneden andazol şurup alın aklamdan suyunu alıp sabah yarım suluğa 6 damla kararak verin. 10 gün ara verip bir gün daha uygulayın. Ayrıca ivermectin etken maddeli ense damlası uygulayın ayrı günlerde. Mesela 5 gün arayla. Ense derisine 1 damla damlatın..

Eczaneden andazol şurup alın aklamdan suyunu alıp sabah yarım suluğa 6 damla kararak verin. 10 gün ara verip bir gün daha uygulayın. Ayrıca ivermectin etken maddeli ense damlası uygulayın ayrı günlerde. Mesela 5 gün arayla. Ense derisine 1 damla damlatın..
teşekkürler hocam bu problem neden olur peki? hem dışkı, popo kaşıma hem de o garip çıkardığı ses?

dışkısı daha normal hale geldi bu arada hocam hem sınır hem boyut olarak.

Son düzenleme:
Geri