Muhabbet kusu sesli nefes/kuyruk inip kalkmasi/hapsirma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fineas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fineas

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Muhabbet kusum, iki hafta once cok sesli soluk almaya kuyrugu inip kalkmay basladi. Surekli hapsiriyor ve agzini aciyordu.
Bu surecte kullandigimiz ilaclar:
tetradox 100 mg- yarim lt su 1 kapsul- 6 gun
entrobac-yarim suluk ceyrek cay kasigi-3 gun
gerwit-yarim suluk 3 damla-3 gun

%90 iyilesmisti eski haline donmus gibiydi. 1 hafta once yeniden rahatsizlandi tekrar antibiyotige basladik ama antibiyotik suresince hic iyilesmedi gittikce kotulesti diyebilirim.
Daha once fineas ilk hastalandiginda veterinere gittik vitaform verip gonderdi. Etrafimda kanatli uzmani yok o yuzden forumlardan destek aliyorum. Ankara sincan bolgesinde kanatli uzmani varsa onerebilirseniz yine gotururum kusumu. Ama gunden gune kotulesiyor durumu o yuzden bilgisi olan yardimci olabilecek biri varsa lutfen yardimci olabilir mi simdiden tesekkurler.
Kusum su anda hala bu videodaki gibi:

Son düzenleme:
kumunu cikramistim antibiyotik kullanilirken bulunmasn demisledi, kumunu tekrar koyayim mi ve yumurta verebilir miyim bir sorun olur mu

Kusuma 8 gun fluzole ve flagyl tedavisi uyguladim. Genel olarak 8 gun oncesine gore cok cok iyi.
Nefes alirken ses cikarmasi devam ediyor ama siddetli sekilde degil.
Kuyrugu da sallanmaya devam ediyor. Iyilesti ama tam olarak iyilesmedi. Ne yapabilirim

Kusuma 8 gun fluzole ve flagyl tedavisi uyguladim. Genel olarak 8 gun oncesine gore cok cok iyi.
Kuyrugu da sallanmaya devam ediyor. Iyilesti ama tam olarak iyilesmedi. Ne yapabilirim

ilacı kesip kuşu 1 hafta kadar dinlendirmenizi öneririm

Kuşun güncel videosunu atarmısınız bir bakalım duruma..

bu iyi halimi :(

yani metronidazole + flukonazol iyi geldiyse demek ki doğru ilaçları kullanıyorsunuz. metronidazol normalde 8 gün yeterli olur ve kuşun tamamen düzelmesi beklenir. iyileşme yavaş seyrediyorsa sorun mantar kaynaklı demektir çünkü mantar tedavisi uzun sürer. @Malkoçoğlu hoca da yorum yaparsa iyi olur

bu iyi halimi :(

yani metronidazole + flukonazol iyi geldiyse demek ki doğru ilaçları kullanıyorsunuz. metronidazol normalde 8 gün yeterli olur ve kuşun tamamen düzelmesi beklenir. iyileşme yavaş seyrediyorsa sorun mantar kaynaklı demektir çünkü mantar tedavisi uzun sürer. @Malkoçoğlu hoca da yorum yaparsa iyi olur
evet bu iyi hali. o kadar kotuydu ki bir hafta once. ben bekliyorum onu iyilestiricek ne onerilirse yapmaya hazirim

Geri