Muhabbet kuşu siyah dışkı, yem yememe, tüy kabartma, halsizlik

kivivepasa

Yeni Üye
Herkese merhabalar. Muhabbet kuşum 3 yaşında dişi. Gün içerisinde iyiyken birden halsizleşti, kafesinin dibine çöktü. Yanıma aldığımda kıyafetlerimizin içine giriyordu soğuktan. Ölecek sandık ama ertesi gün biraz daha toparladı. Daha sonra yem yiyemediğini, yemleri kırıp bıraktığını fark ettim. Dışkısı siyah. İlk dışkılarını ekleyeceğim daha cıvıktı şimdi dışkı formu düzeldi ancak renk hala aynı. Sürekli tüylerini kabartıyor. Kilo da verdi. Şimdilik sıcak tutup probiyotik veriyorum. Coli mix önerdiler ancak hala kargo gelmedi. Adeno mix buldum işe yarar mı bilmiyorum henüz kullanmadım. Fikirlerinizi alabilir miyim sizce durum nedir ne yapmalıyım. Eşi var bulaşıcı mıdır? Başta ayırdım ancak hayvan aç kalıyor her zaman evde değilim eşi besliyor. Onun gagasına verdiği yemleri bile hepsini yutamıyor bazısı dökülüyor. Lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürler.

Görseli hızlı resim üzerinden ekleyebilirsiniz
Video ise YouTube üzerinden yükleyin linkini buraya kopyalayabilirsiniz

Görsel
Herkese merhabalar. Muhabbet kuşum 3 yaşında dişi. Gün içerisinde iyiyken birden halsizleşti, kafesinin dibine çöktü. Yanıma aldığımda kıyafetlerimizin içine giriyordu soğuktan. Ölecek sandık ama ertesi gün biraz daha toparladı. Daha sonra yem yiyemediğini, yemleri kırıp bıraktığını fark ettim. Dışkısı siyah. İlk dışkılarını ekleyeceğim daha cıvıktı şimdi dışkı formu düzeldi ancak renk hala aynı. Sürekli tüylerini kabartıyor. Kilo da verdi. Şimdilik sıcak tutup probiyotik veriyorum. Coli mix önerdiler ancak hala kargo gelmedi. Adeno mix buldum işe yarar mı bilmiyorum henüz kullanmadım. Fikirlerinizi alabilir miyim sizce durum nedir ne yapmalıyım. Eşi var bulaşıcı mıdır? Başta ayırdım ancak hayvan aç kalıyor her zaman evde değilim eşi besliyor. Onun gagasına verdiği yemleri bile hepsini yutamıyor bazısı dökülüyor. Lütfen yardımcı olur musunuz teş
Şuan için yapabileceğiniz elle besleme aparatı ile beslemek.
Kafes tabanı genellikle hastalığın en son evresi oluyor.
Kuşlar birbiri ile temas halinde olmasa daha iyi olur.
Detaylı bakarsanız kuşlar genellikle hasta iken yemin içindeki aspuru yerler. aspur yiyor mu?
Görsel ile yorum yapmak daha iyi olur.

Geri