Yardımcı olabilir misiniz acilMuhabbet kuşum bu şekilde ağzından nefes alıp sürekli burnunu kaşıyor veteriner önerisiyle baytril kullandık hala geçmedi yardımcı olabilir misiniz
Tamamdır eczaneye ulaşacağım bulamazsam başka bir alternatif var mı hocamVakit kaybetmeden eczaneden iyot solisyon damla alıp. İlk gün çeyrek suluğa ( 25 ml ) suya 1 damla katarak verin. Şimdiden suluğunu alın susasın biraz. 10 damla suya 1 damla karıştırın o sudan bir damla ağzına damlatın ilk etapta. Tepkisine göre yol çizeriz![]()
Troid bezi şişmiş gibi duruyor. Buda iyot eksikliğinden olur. İyot eksikliğini gidermek gerek en başta. Büyük ihtimalle işe yarayacaktır. Olmazsa duruma göre başka bir yol çizerizTamamdır eczaneye ulaşacağım bulamazsam başka bir alternatif var mı hocam
Merhabalar iyot damlayı dediğiniz ölçüde önçe içirip sonra suyuna da kattım ama suyunun rengini değiştirdiği için içmek istemiyor bu 10damla su bir damla iyot karışımını günde birkaç kez ağzına damlatsam aynı etki olur mu acabaTroid bezi şişmiş gibi duruyor. Buda iyot eksikliğinden olur. İyot eksikliğini gidermek gerek en başta. Büyük ihtimalle işe yarayacaktır. Olmazsa duruma göre başka bir yol çizeriz
Tamamdır suyuna vitamin kattığımda stres olup ishal olmuştu daha önce.Şimdi kakasını takip edeyim ve dediğiniz gibi ağzına da damlatırım teşekkürler inşallah olumlu olur gidişatıAslında susadığında mecbur içecek. Ki zamanka rengi açılıyor. Sabah akşam 1 er damla ( 20 damla suya 1 damla iyot şeklinde ) yapıp bir damlasını ağzına damlatsanız da olur aslında. Ama yuttuğundan emin olmalısınız.
Vitaminden stres veya ishal olmaz hocam. Eğer vitamin bozuk değilse tabi.Tamamdır suyuna vitamin kattığımda stres olup ishal olmuştu daha önce.Şimdi kakasını takip edeyim ve dediğiniz gibi ağzına da damlatırım teşekkürler inşallah olumlu olur gidişatı
Yok beslenmesini takip ediyorum yemliğin ilerlemesi her zamanki gibi yerken de görüyorum sık sık ama nefes alış verişi hala düzelmedi ve hastalık başlangıcında nefes alırken vik vik ses çıkartıyordu ve o zamandan beri önce toz bir antibiyotik sonrasında da baytril kullandık ama geçmedi şimdi iyot damlası da kullandım o da geçirmedi galiba geçemeyecekAşırı ilerlemiş bir vaka. Durum sadece solunum sorunu değil gibi duruyor. Hassas tartı ile kuşunuzu tartınız. Muhtemel beslenmeyi de azaltmış veya kesmiş.
İlerlemiş bir vaka ama hastalık başlangıcından beri tedavi etmeye çalışıyorum geçiremediYok beslenmesini takip ediyorum yemliğin ilerlemesi her zamanki gibi yerken de görüyorum sık sık ama nefes alış verişi hala düzelmedi ve hastalık başlangıcında nefes alırken vik vik ses çıkartıyordu ve o zamandan beri önce toz bir antibiyotik sonrasında da baytril kullandık ama geçmedi şimdi iyot damlası da kullandım o da geçirmedi galiba geçemeyecek
Yok vitaminden dolayı değil suyunun rengi sarıya çalmıştı korkup su içmeyi reddetti sonra strese girince ishal oldu ishal damlası kullanınca da bir güne kalmadan düzelmişti. iyot damlasını da dediğiniz gibi kullanıyorum ama değişim yok gibi uzun süre mi kullanmalıyızVitaminden stres veya ishal olmaz hocam. Eğer vitamin bozuk değilse tabi.
Kaç gün kullandınız ?Yok vitaminden dolayı değil suyunun rengi sarıya çalmıştı korkup su içmeyi reddetti sonra strese girince ishal oldu ishal damlası kullanınca da bir güne kalmadan düzelmişti. iyot damlasını da dediğiniz gibi kullanıyorum ama değişim yok gibi uzun süre mi kullanmalıyız
4-5 günKaç gün kullandınız ?
Baytrilden önce toz bir antibiyotik kullandık ama onu ben temin etmediğim için adını bilmiyorum veteriner bir miktar vermiş ilk başta o toplamıştı bıraktığımızda tekrarladı başka bir vet tavsiyesiyle baytril aldık 1cclik enjektörle verildi günde birer damla sabah ve akşam olarak 7 gün kullandık yaklaşık bir haftadır ilaç kullanmıyoruzBaytrili nasıl ve ne kadar süre kullandınız onu da belirtin lütfen.
Durumu stabil ağzından nefes alıyor, sık sık burnunu kaşıyor ve ara sıra nefes alamıyor gibi 10sn kadar art arda vik vik sesi çıkartarak çırpınıp çabalıyor kriz gibi toparlanıp ağırlaştığı durumları toplarsak yaklaşık 2 aydır sağlıklı değil hayvan sürekli ilaç kullandığı için mi bilmiyorum kaybetmedik de hayata tutunmaya çalışıyor video da en kısa zamanda ekleyeceğimBaytrilden önce toz bir antibiyotik kullandık ama onu ben temin etmediğim için adını bilmiyorum veteriner bir miktar vermiş ilk başta o toplamıştı bıraktığımızda tekrarladı başka bir vet tavsiyesiyle baytril aldık 1cclik enjektörle verildi günde birer damla sabah ve akşam olarak 7 gün kullandık yaklaşık bir haftadır ilaç kullanmıyoruz