Muhabbet kuşu solunum sıkıntısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alllze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alllze

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşum bu şekilde ağzından nefes alıp sürekli burnunu kaşıyor veteriner önerisiyle baytril kullandık hala geçmedi yardımcı olabilir misiniz

Ekli dosyalar

Selçuk Bey merhabalar
Maalesef hocam. Kekik çayı geçici olarak rahatlatabilir. Ama tedavi olarak düşünmeyin.
İyot damlasını kullandıktan sonra kuş kendine geldi şu an ağzından soluması durdu ve tekrar eskisi gibi ötmeye neşelenmeye başladı lakin kuyruk titremesi hala devam ediyor bir şey yapmalı mıyız

Selçuk Bey merhabalar

İyot damlasını kullandıktan sonra kuş kendine geldi şu an ağzından soluması durdu ve tekrar eskisi gibi ötmeye neşelenmeye başladı lakin kuyruk titremesi hala devam ediyor bir şey yapmalı mıyız
Düzelmesine sevindim. Dozu azaltarak ( tam suluğa 1 damla ) 2-3 gün daha devam edin. Birkaç gün gözlemleyin kuyruk sekmesinde de düzelme olmazsa yazın. Antibiyıtik kullanmayı gerektirecek bir durum değil bana göre. Troid bezi şişmesinden kaynaklıydı. Tamamen düzelecektir diye düşünüyorum. İyotu ne dozda ve sürede kullandınız ? Aşırı iyot kullanımı da yanlıştır çünkü.

Son düzenleme:
Düzelmesine sevindim. Dozu azaltarak ( tam suluğa 1 damla ) 2-3 gün daha devam edin. Birkaç gün gözlemleyin kuyruk sekmesinde de düzelme olmazsa yazın. Antibiyıtik kullanmayı gerektirecek bir durum değil bana göre. Troid bezi şişmesinden kaynaklıydı. Tamamen düzelecektir diye düşünüyorum. İyotu ne dozda ve sürede kullandınız ? Aşırı iyot kullanımı da yanlıştır çünkü.
Yine sizin dediğiniz şekilde kullanmıştık yarım suluğa 1damla şeklinde 3 gün kadar fazla öttüğünde yine ağzından soluyor kısa süreli de olsa. Şimdi de dediğiniz gibi devam edeceğim 3gün sonra tekrar dönüş yaparım size sağ olun

Geri