Muhabbet Kuşu Sürekli Yem Yeme

Doğukan Abanoz

Yeni Üye
Arkadaşlar selam. Limonum bir 2 ay önce kusma halsizlik şikayetleri ile veterinere götürdüm kursak mantarı olabileceğini belirtti trufucaln diye bir ilaç verdi. Son 2 aydır acayip bir şekilde yemek takıntısı var sürekli yem yeme derdinde bu hala devam ediyor. Kusmasıda yemek yediğinden mi bilmiyorum akşamları nadiren kusuyor. Bu yemek takıntısı ve kusmasına başka nasıl çözüm sağlayabilirim ? . Dışkısı normal, sıvı vs değil ama hareketleri azaldı ama bu biraz beni tedirgin ediyor. Yardımlarınızı rica edeceğim sizlerden

Muhtemelen kursak problemi devam ediyor. Tekrar veterinerin görmesi iyi olur. Triflucan ve Micostatin beraber kullanabilir miyim diye veterinere sorun lütfen. Kursak mantarı tedavi edilmesi gerekir.
Hocam sürekli neden yemek yer acaba ? Tek aktivitesi bu oldu uyanıyor yemek yiyor yemeği yiyor uyuyor bu döngüde gidiyor. Eskiden kuş sesi açtığımızda yerinde duramazdı şimdi yemek başına gidiyor hemen

Hocam sürekli neden yemek yer acaba ? Tek aktivitesi bu oldu uyanıyor yemek yiyor yemeği yiyor uyuyor bu döngüde gidiyor. Eskiden kuş sesi açtığımızda yerinde duramazdı şimdi yemek başına gidiyor hemen

Cevabını vermiş aslında kuşunuzun mantar sorunu var.. Mantar sorunu olan kuşlar yemden yeterince faydalanamadığı için sürekli yem yer... Tekrar mantar ilacı kullanmanız gerekiyor...

Ayrıyetten kafes, suluk, yemlik, tünek, oyuncaklar vs. hijyenine daha fazla özen gösterin. Haftalık hepsini yıkayın. Yemini&suyunu günlük tazeleyin... Taze ve kapalı yem artı içme suyu kullanın mutlaka...

Bunların dışında iyi birde multivitamin kullanın ve kuşa düzenli sebzeli mama yapıp vermeye çalışın...

Cevabını vermiş aslında kuşunuzun mantar sorunu var.. Mantar sorunu olan kuşlar yemden yeterince faydalanamadığı için sürekli yem yer... Tekrar mantar ilacı kullanmanız gerekiyor...

Ayrıyetten kafes, suluk, yemlik, tünek, oyuncaklar vs. hijyenine daha fazla özen gösterin. Haftalık hepsini yıkayın. Yemini&suyunu günlük tazeleyin... Taze ve kapalı yem artı içme suyu kullanın mutlaka...

Bunların dışında iyi birde multivitamin kullanın ve kuşa düzenli sebzeli mama yapıp vermeye çalışın...
micostatin başladım hocam, bide multivitaminimiz var micostatin ile birlikte kullanmak sakıncalı olur mu acaba ? Sebzeli mama nasıl yapalım peki ? mama tarifiniz var mı ?

micostatin başladım hocam, bide multivitaminimiz var micostatin ile birlikte kullanmak sakıncalı olur mu acaba ? Sebzeli mama nasıl yapalım peki ? mama tarifiniz var mı ?

Olmazmı hemen yazıyorum :)

Malzemeler;
  • Bir tatlı kaşığı mısır unu yada hazır kuru mama,
  • Bir çay kaşığı buğday ruşeymi,
  • Bir adet havanda dövülmüş badem yada fındık,
  • Bir kaç tane havanda dövülmüş kabak çekirdeği,
  • Bir kaç tane havanda dövülmüş arı poleni,
  • Bir parça havuç yada kırmızı pancar,
  • Bir parça elma yada muz,
  • Bir çimdik vanilya rendesi..
  • Birazda yeşillik (kıvırcık, maydanoz, taze nane, semiz otu vs.)
Yapılışı;

Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım. Ardından sebze meyve ve yeşillikleri minik minik doğrayalım ve karışımımıza ekleyelim. Karışımı 10 dakika dinlendirelim. Üzerine vanilya rendemizide serpiştirelim ve sunuma hazır..

Notlar;

Mama kısır kıvamında olucak.. Kısır demişken isterseniz mamaya ince bulgurda ekleyebilirsiniz :)

İlaveten??

ekli videonun mantar tedavisiyle ilgili kısımlarını izlemenizi öneririm. videodaki ilaç dozu güvercinler içindir

triflucan tek başına yeterli gelmediyse, suluktan 5 damla triflucan + 5 damla mikostatin çok daha etkili olur

ekli videonun mantar tedavisiyle ilgili kısımlarını izlemenizi öneririm. videodaki ilaç dozu güvercinler içindir

triflucan tek başına yeterli gelmediyse, suluktan 5 damla triflucan + 5 damla mikostatin çok daha etkili olur

Ağır gelmez mi hocam ikisin karıştırmak ? Sabah 5 doz mikostatin akşam 5 doz triflucan koysam daha iyi olmaz mı ?

ağır gelmesi pek beklenen bir durum değildir
7. gündeyim hocam. Hala kusma devam etmekte. Veterinirimize götürdüm farklı bir kursak mantarı olabileceğini bundan dolayı daha teşekküllü bir veterinere götürmemi istedi. Floryada bulunan kuş hastanesine götüreceğim cuma günü. Umarım güzel bir tedavi ile iyleştirebilirim yavrumu :(

7. gündeyim hocam. Hala kusma devam etmekte. Veterinirimize götürdüm farklı bir kursak mantarı olabileceğini bundan dolayı daha teşekküllü bir veterinere götürmemi istedi. Floryada bulunan kuş hastanesine götüreceğim cuma günü. Umarım güzel bir tedavi ile iyleştirebilirim yavrumu :(

iki ilacı aynı anda verip düzelme olmadıysa bakteriyel ya da protozoal bir sorun olabilir. mümkünse cumayı beklemezseniz iyi olur

Geri