Muhabbet Kuşu Tüy Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fyalison
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fyalison

Yönetici
Moderatör
Oğlumun okulunda kuşlar var. Her gittiğimde seviyordum. 3 kuş bir arada duruyorlardı. Bu kuzuyu ayırmışlar diğerlerinden. Geçen haftalarda baktığımda böyle değildi. Bugün görünce çok üzüldüm. Gidip sordum dayanamadım. Vitamin falan veriyoruz iyileşir inşallah dedi ama hiç öyle sadece vitaminle falan düzelecek gibi değil bu kuzucuk. Çekebildiğim kadar çektim fotoğraflarını.
Ben izin verirlerse alayım bakayım diyeceğim ama sanmıyorum izin vereceklerini. Ne yapabilirim bu kuzu için?
Önerilerinize göre en azından götürebileceğim ilaçlardan götüreyim versinler, çok üzüldüm haline 🥺

Ekli dosyalar

• 3F412E14-FCDF-45B5-8FC2-3BC6F5379CDE.jpeg
    3F412E14-FCDF-45B5-8FC2-3BC6F5379CDE.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 7
  • 674FD943-7624-434E-BE0C-1A9C7B14A0B3.jpeg
    674FD943-7624-434E-BE0C-1A9C7B14A0B3.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
  • 87CF716C-0FFF-480F-9549-1FF55C1979DA.jpeg
    87CF716C-0FFF-480F-9549-1FF55C1979DA.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
Cerenin sol tarafi da kotu sanki. (Resim yaniltmiyorsa) mantar olabilir. Oksijenli su ile temizleyip mantar kremi bence. Ayrica tuyde gibi. B vitamini.
Probiyotik biraz canlandirabilir. Gogus kismi da mi mantar acaba? Acilmis oralar.

Cerenin sol tarafi da kotu sanki. (Resim yaniltmiyorsa) mantar olabilir. Oksijenli su ile temizleyip mantar kremi bence. Ayrica tuyde gibi. B vitamini.
Probiyotik biraz canlandirabilir. Gogus kismi da mi mantar acaba? Acilmis oralar.
Evet ceresinde de sıkıntı var. Bana da mantar gibi geldi. Ama vücudundakiler mantardan mı bilemedim. Ne kullanılması gerekiyorsa götürürüm ben baksınlar.

Giderken bulabilirseniz tunek goturun bence bir adet. Teller genis su arkadan vidali sikmalilar uyar. Yani zemin bastigi yerler hep diski o geldi benim aklima ama gogsude sis ortadan sivrilmis gibi. Resimden de olabilir tabi. Diger arkadaslar da bir baksinlar.

Sanki parazit kaynaklı yolmuş gibi kendini. Stres nedenli de olabilir ancak bu şekilde anlamak güç ne yazık ki :(
Bakımsız görünüyor hem kendisi hem ortam. Bunlar çözülmeden ve temiz bir dışkı görmeden yorum yapmak güç. Sağlıksız ortamda kuş beslendiğine dair şikayet ediniz derim eğer çözüm bulunamıyorsa :(

Kuş aşırı tüyde ve epey kırılgan görünüyor. Eve alırsanız da en uzak odada kalmasına özen gösterin hocam

Sanki parazit kaynaklı yolmuş gibi kendini. Stres nedenli de olabilir ancak bu şekilde anlamak güç ne yazık ki :(
Bakımsız görünüyor hem kendisi hem ortam. Bunlar çözülmeden ve temiz bir dışkı görmeden yorum yapmak güç. Sağlıksız ortamda kuş beslendiğine dair şikayet ediniz derim eğer çözüm bulunamıyorsa :(

Kuş aşırı tüyde ve epey kırılgan görünüyor. Eve alırsanız da en uzak odada kalmasına özen gösterin hocam
Yaşadığı kafes çok bakımsız,pislik içinde hocam. Sağlıklı kalması enteresan olur zaten. Ben eve almak çok isterim ama kendi kuşumu riske atmış olacağım belkide. Yarın yine gideceğim okula. Bakayım durumuna kuşun, konuşayım bir. Baktım ilgilenmiyorlar bir çaresine bakacağım.

Kuşlar sağlıklı olsa bile çok sayıda insana açık olmaları onlar için inanılmaz sorun :(
Ek olarak bir de kötü bir bakım varsa beklenmedik hastalıklar hızla gösteriyor kendini. İnsana güven duygularını yitiriyorlar

Geri