Muhabbet kuşu tüy ve deri dökümu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mervee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mervee

Yeni Üye
Tüy dökmesi azaldı fakat cok fazla kaşınıyor gibi dökültüler görselde ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• 16652256467761725573850.jpg
    16652256467761725573850.jpg
    741.9 KB · Görüntüleme: 8
Çözüm
Muhtemelen dökülen şeyler tüy kapsülleri. Düşen tüylerin yerine hemen yeni tüyler çıkar, bu tüyler yeterince gelişine kadar kapsülün/bir kılıfın içinde muhafaza edilir. Vakti gelince kuşunuz bu olusumlari parçalar ve yep yeni tüyler ortaya çıkar.
Dikkatli bakarsanız yeni tüyler diken gibi bir kapsülün içindedir.
Ortamın sıcaklığı kontrol altındaysa ve kuşunuz banyo yapmayi seviyorsa ılık su ile duş aldırabilirsiniz.
Merhaba aramıza hoşgeldin 🙂
Öncelikle daha net resim lazım
Bunlar döküntüden çok parazit gibi
Kısa Bir videosunu paylaşırsanız sevinirim

Muhtemelen dökülen şeyler tüy kapsülleri. Düşen tüylerin yerine hemen yeni tüyler çıkar, bu tüyler yeterince gelişine kadar kapsülün/bir kılıfın içinde muhafaza edilir. Vakti gelince kuşunuz bu olusumlari parçalar ve yep yeni tüyler ortaya çıkar.
Ortamın sıcaklığı kontrol altındaysa ve kuşunuz banyo yapmayi seviyorsa ılık su ile duş aldırabilirsiniz.

Çözüm
Banyo yapmayı seviyor sık sık yıkanması için temiz su koyuyorum
Fakat bu siyah şeyler kapsül mü dikkatli baktm pek benzetemedim
Ezince renk bırakıyor beyaz kağıda

Şuan için aceleci davranmayın kuşçular genelde elinde işe yaramaz ilaçları verebiliyor ne olduğunu anlamak gerekiyor
Diğer hocalar da görsün
Bana kalırsa onlar parazit

Banyo yapmayı seviyor sık sık yıkanması için temiz su koyuyorum
Fakat bu siyah şeyler kapsül mü dikkatli baktm pek benzetemedim
Ezince renk bırakıyor beyaz kağıda
Net odaklanmış fotoğraf atarsanız daha iyi olacak çünkü, şuan tüy kapsüllerinden başka bir şey göremiyorum ben.
1665228908478.png
Bunlar hep tüy kapsülünün parçaları.

Son düzenleme:
Bu görseller ise şuan tüyden çıkan kuşuma ait yerdeki parçalanmış kapsüller.(siyah parçalar görünüyor, renkli olan parçalar ise pelet yeme ait, kağıt havlu beyaz olduğu için beyaz kısımları anlaşılmıyor dikkatli bakınca fark etmek mümkün. )
1665229121366.png

Eğer hareketli değilse o koyu renk noktalar tüy kapsülünden kaynaklı. Banyo ve b kompleks vitamin desteği verilmeli.

Bu görseller ise şuan tüyden çıkan kuşuma ait yerdeki parçalanmış kapsüller.(siyah parçalar görünüyor, renkli olan parçalar ise pelet yeme ait, kağıt havlu beyaz olduğu için beyaz kısımları anlaşılmıyor dikkatli bakınca fark etmek mümkün. )
Ekli dosyayı görüntüle 26149
Evet benziyor aynı diyebilirim hareketli değil
çok korktum b vitamini aldm ve yıkanması için kap aldm suan bile çok uğraşıyor kendisiyle kaşındırıyor demekki
Bir kez daha deniyorum tekrr görsel yükledim beyaz doküntüler var etrafında

Ekli dosyalar

• 1665231792904397080657.jpg
    1665231792904397080657.jpg
    711.1 KB · Görüntüleme: 4
Evet benziyor aynı diyebilirim hareketli değil
çok korktum b vitamini aldm ve yıkanması için kap aldm suan bile çok uğraşıyor kendisiyle kaşındırıyor demekki
Bir kez daha deniyorum tekrr görsel yükledim beyaz doküntüler var etrafında
Telaş edilecek bir durum değil.

Geri