Muhabbet Kuşu Uçamama Sorunu

cetin2034

iyikus.com Üyesi
Herkese merhaba,

3yaşındaki muhabbet kuşumun uçuşunda problem yaşadığını fark ettim. Rutin olarak kuşu işe giderken mutfakta salarız ve iş dönüşümüzde bizimle yemek yedikten sonra biraz bizimle takılıp sonrasında kafesine geri girer ve uyur. Sabah kuşu salmak istediğimde hedefi tutturamayarak yere düştü. Biraz gözlemledim ve düzelmeyince veterinere gittim. Görünürde bir sıkıntısı gözükmediğini söylediler, röntgeni çekildi, kanatlarında kırık benzeri bir durum çıkmadı. Kafeste biraz dinlenmesini tavsiye edip bir yere vurduğu için acısı olabileceğini söylediler. Verdikleri ağrı kesici ve vitamini kullanıyorum. Uçuşunda herhangi bir düzelme yok şu an için. Az önceki denemede uçamadıktan sonra kafesine geri koyduğumda sol kanadığı yamulttu ve açtı. (Şu an düzgün) Halsizlik veya iştahsızlığı yok. Kafesin içinde bir sağa bir sola giderek çıkmak istiyor hatta ancak çıkarmıyorum.

Bugün 7.günü ve düzelme yok. Yem kusmaya ve kafesindeki banyolukta pineklemeye başladı. Yarın tekrar veterinere götüreceğim ancak veterinerde çözüm bulabileceğimden ümitli değilim. Yorumlarınız çok kıymetli, çok teşekkürler herkese şimdiden.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    570.9 KB · Görüntüleme: 13
  • 4.jpg
    4.jpg
    691.5 KB · Görüntüleme: 11
  • 5.jpg
    5.jpg
    648.3 KB · Görüntüleme: 13
  • 7.jpg
    7.jpg
    405.6 KB · Görüntüleme: 13
Ek olarak kuşu sıcak tutmaya çalışın. Kafesin sadece ön kısmı açık kalsın diğer taraflarını ufak battaniye gibi birşeyle sarın. Kafesin bulunduğu ortamda sıcak olsun..

Ek olarak kuşu sıcak tutmaya çalışın. Kafesin sadece ön kısmı açık kalsın diğer taraflarını ufak battaniye gibi birşeyle sarın. Kafesin bulunduğu ortamda sıcak olsun..
Dün gece Erik'i kaybettik. Kuştan öte yoldaşım arkadaşımdı. Çok üzgünüm. Destek olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

dün sizi telaşlandırmak istemedim ancak kuşun durumu ağırdı. siz bilginiz dahilinde gerekeni yapıp veterinere gittiniz. ancak maalesef ülkemizde kanatlı ve egzotik kuştan anlayan veteriner sayısı bir elin parmağını geçmiyor

dün sizi telaşlandırmak istemedim ancak kuşun durumu ağırdı. siz bilginiz dahilinde gerekeni yapıp veterinere gittiniz. ancak maalesef ülkemizde kanatlı ve egzotik kuştan anlayan veteriner sayısı bir elin parmağını geçmiyor
Gece saat 2 civarı garip sesleriyle uyandım. Size atabilmek için videoya çektim. Sonrasında ayağı tünek içine düşünce toparlayamadı hemen arabaya koşturdum ama arabada artık geçti. Kalp masajı yaptım olmadı. Dörtlüyü yakıp 7/24 açık olan veterinere gittim. Veteriner arkadaş da denedi olmadı. Vardiya sebebiyle başka bir veterinerdi. Süreci anlattım, sebebini sordum. Kuşların hassas olduğundan vs bahsetti sinirlenmemek için dinlemedim gerisini. Sizin görüşünüzü merak ediyorum sebebi neydi sizce? İlk uçamamaya başladığında bir enfeksiyon sebebiyle uçamadığını sonrasında yanlış tanı ile zaman kaybettiğimizi düşünüyorum. 9 gün içerisinde hastalığı neyse ilerledi ve buna sebep olduğunu düşünüyorum. 2gün önce veterinere gittiğimde elime tünüyor dediğimde ve dışkısını gösterdiğimde şüphelenmeyen veterinerin işinden anlamadığını düşünüyorum. İstanbulvet dediğiniz yer dışkıdan tahlil yapıyor muydu? Yaşasaydı oraya götürecektim dün.

Bir de ölmeden önce anüs bölgesindeki dışkıda zeytin ezmesi gibi elime siyah geldi. Gece boyu dışkıları size attıklarım gibiydi ama son andaki biraz farklıydı diyebilirim. Belki yorumunuza katkı sağlar diye paylaşmak istedim.

Çok üzgünüm sadece forumda bu tarz bi olay yaşayan olursa sonunda bilgi sahibi olması açısından ve gerçekten çok merak ettiğim için sebep tahminlerinizi paylaşabilir misiniz? Çok teşekkürler tekrardan

Gece saat 2 civarı garip sesleriyle uyandım. Size atabilmek için videoya çektim. Sonrasında ayağı tünek içine düşünce toparlayamadı hemen arabaya koşturdum ama arabada artık geçti. Kalp masajı yaptım olmadı. Dörtlüyü yakıp 7/24 açık olan veterinere gittim. Veteriner arkadaş da denedi olmadı. Vardiya sebebiyle başka bir veterinerdi. Süreci anlattım, sebebini sordum. Kuşların hassas olduğundan vs bahsetti sinirlenmemek için dinlemedim gerisini. Sizin görüşünüzü merak ediyorum sebebi neydi sizce? İlk uçamamaya başladığında bir enfeksiyon sebebiyle uçamadığını sonrasında yanlış tanı ile zaman kaybettiğimizi düşünüyorum. 9 gün içerisinde hastalığı neyse ilerledi ve buna sebep olduğunu düşünüyorum. 2gün önce veterinere gittiğimde elime tünüyor dediğimde ve dışkısını gösterdiğimde şüphelenmeyen veterinerin işinden anlamadığını düşünüyorum. İstanbulvet dediğiniz yer dışkıdan tahlil yapıyor muydu? Yaşasaydı oraya götürecektim dün.

Bir de ölmeden önce anüs bölgesindeki dışkıda zeytin ezmesi gibi elime siyah geldi. Gece boyu dışkıları size attıklarım gibiydi ama son andaki biraz farklıydı diyebilirim. Belki yorumunuza katkı sağlar diye paylaşmak istedim.

Çok üzgünüm sadece forumda bu tarz bi olay yaşayan olursa sonunda bilgi sahibi olması açısından ve gerçekten çok merak ettiğim için sebep tahminlerinizi paylaşabilir misiniz? Çok teşekkürler tekrardan
Öncelikle çok üzüldüm başınız sağolsun, ben hasta olduğunu ilk videodan tahmin etmiştim, kuşlar kolay kolay o kadar kabarmıyorlar. Hastalığınız son 2 gün çok hızlı ilerlemiş. Elinizden geleni yapmışsınız. ?

Veteriner hekim uçamıyor diyince acaba neden sadece çarpma odaklı gitti anlayamıyorum. Kötülemek amaçlı demiyorum ama gerçekten ülkede kanatlılardan anlayan veteriner hekim sayısı o kadar az ki.
Kendi adıma konuşayım, salmonella olan kuşuma “her gün aspirin ez ver düzelir” diyen hekimden sonra bir sorun olduğunda veterinere gitmeyi bıraktım bu forumu keşfettikten sonra. Hem herkes aşırı ilgili hem de bilgili, anında cevap alıyorsunuz.

Kaybınıza üzüldüm. Kuşlar genelde düşmelerde, çarpma durumlarında biraz kırılgan olabiliyorlar. Bu sebeple gözlemle fark edilmeyen ama içeride olup biten bir sorunsaldan kaynaklı ya da geçirdiği sarsıntıdan dolayı kaybetmiş olabilirsiniz. Bu süre zarfında da mücadele etmiş olabilir :(

evet İstanbulvet dışkı analizi yapıyor, egzotik kuşlar konusunda uzmanlaşmamış bir klinik

kuşun rahatsızlanıp 1 hafta içinde ölmesi genelde ağır bakteriyel enfeksiyonlarda görülür ancak bu sadece benim tahminim bir çok nedeni olabilir

size nacizane tavsiyem fotosunu paylaştığım ilaçları ya da aynı etken maddeli başkalarını mutlaka edinin, nispeten kolay bulunabilen ucuz ve en temel ilaçlardır. lazım olmasa bile acil durumlar için dolapta bulunsun. ilaveten 3-5 insülin enjektörü de edinin

Screenshot_20220326-111227_Photos.jpg

Geri