Muhabbet kuşu yeminde bit gibi şeyler var

Cicikuşşı

Forum Sakini
Kuşumu temizlerken yeminin içinde saydam kahverengi şeyler gördüm hareket ediyorlardı yem paketine ve diğer kuşumun yemine de baktım ondan bir şey çıkmadı acaba bit olabilir mi kaşınıyorlar sürekli korkuyorum bit mi video yüklemeye çalıştım olmadı yardımcı olur musunuz

Video yüklemeyen çalışırken yüklemeye çalıştığınız dosya çok büyük diyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin

Oyla 0
Kırmızı ile işaretlediğim şeyler hareket ediyorlar beyaz olanları da var ama çoğunluk bu renk

Ekli dosyalar

• 1FCA0DB5-B980-4A0C-8DEE-DA25752A4D4E.jpeg
    1FCA0DB5-B980-4A0C-8DEE-DA25752A4D4E.jpeg
    147.3 KB · Görüntüleme: 15
Oyla 0
Bitten çok yem bozulmuş gibi gözüküyor. Benim yemimdede bir kere aynı şeylerden var dı ama kullanmadım daha o yemi.

Oyla 0
Bitten çok yem bozulmuş gibi gözüküyor. Benim yemimdede bir kere aynı şeylerden var dı ama kullanmadım daha o yemi.
Çok teşekkür ederim çok korkmuştum bit diye içime su serptiniz cidden ben de attım o yemlikteki yemi paketteki yemde bir şey olmadığı için atmadım onu da mı atmalıyım sizce

Oyla 0
Son düzenleme:
Oyla 0
Bilimsel tür adını bilmiyorum ancak tohum biti diyorum ben ona. Bozulan tohumlarda ya da bu böceğin üremesine ortam hazırlayan tohum karışımlarında bol olabiliyor. En çok aspur ve salgam karışık yemlerde rastlasam da yulafta da fazlaca olabiliyor. Yeminizi tazelemenizi öneririm. Isıran ya da evi sarabilecek böceklerden değil.

Oyla 0
Bilimsel tür adını bilmiyorum ancak tohum biti diyorum ben ona. Bozulan tohumlarda ya da bu böceğin üremesine ortam hazırlayan tohum karışımlarında bol olabiliyor. En çok aspur ve salgam karışık yemlerde rastlasam da yulafta da fazlaca olabiliyor. Yeminizi tazelemenizi öneririm. Isıran ya da evi sarabilecek böceklerden değil.
Aynem hocam benimde aspurumda oldu poşetteydi. Cam kavanoza koyuyorum artık.

Oyla 0
Dezenfekte ettim iki kuşun kafesini de bit diye çok korkmuştum çok teşekkür ederim yemi hemen cam kavanoza koyacağım bir de kavanoza koyduğum yemi dolaba koysam daha mı iyi olur

Oyla 0
Yeni bir yem alınız mutlaka. Yeminiz muhtemelen bayat tohumlar içeriyor ya da paketlenirken karışan bir şeyler olmuş. Böcekli yemler verilmemeli.
Yemin uygun saklanma şekli serin, ışık görmeyen bir yerdir. Nemlenme bazı tohum türlerini olumsuz etkileyebilir ve bakterilere iyi yataklık yapabilir bu süreçte. Bu nedenle ben öneremiyorum dolapta saklamayı.

Oyla 0
Yeni bir yem alınız mutlaka. Yeminiz muhtemelen bayat tohumlar içeriyor ya da paketlenirken karışan bir şeyler olmuş. Böcekli yemler verilmemeli.
Yemin uygun saklanma şekli serin, ışık görmeyen bir yerdir. Nemlenme bazı tohum türlerini olumsuz etkileyebilir ve bakterilere iyi yataklık yapabilir bu süreçte. Bu nedenle ben öneremiyorum dolapta saklamayı.
Tamamdır anladım çok teşekkür ederim iyi geceler

Oyla 0
Dr. Heigel’s yemin markası iyi bir marka mı sizce önereceğiniz bir marka var mı

Oyla 0
bu markayı hiç duymadım. Ancak sezon sonu olduğundan yemler orta tazelikteler. Benelux, king, versele laga gibi markalar tercih edilebilir. Petshoptan alınacaksa da içeriğinde renkli ekmek parçaları olmayan ürünlere yönelmek lazım. Nature plan şu sıralar çok fazla satışı oluyor. Kullanmadım ancak değerlendirilebilir.

Oyla 0
bu markayı hiç duymadım. Ancak sezon sonu olduğundan yemler orta tazelikteler. Benelux, king, versele laga gibi markalar tercih edilebilir. Petshoptan alınacaksa da içeriğinde renkli ekmek parçaları olmayan ürünlere yönelmek lazım. Nature plan şu sıralar çok fazla satışı oluyor. Kullanmadım ancak değerlendirilebilir.
Tamamdır çok teşekkür ediyorum

Oyla 0
Hocam yeni aldigim aspurdada bu bitlerden oluşmuş. Her aldigim aspur boyle oluyor. Aspuru nasıl saklamalıyız?

Oyla 0
Geri