yani ne diyeceğimi bilemedim inanın ya inşallah bir şey olmazŞimdi mevzu anlaşıldı bunları hemen kesmelisin kuşa ağır gelen bunlar!!! Bir kaç gün kuşa hiç birşey verme dinlenip toparlanması için zamana ihtiyacı var. İnşaallah çok dokunmamıştır ilaçalr zira geçen forumda bu tarz bir ilaç eklenip buhar verilen bir kuş anında ölmüştü...
yani ne diyeceğimi bilemedim inanın ya inşallah bir şey olmaz
normalde tedavi şekli nedir bunun başka bir veterinere gidip yine yanlış bir tedavi uygulanılmasın
Teşekkür ederim çok sağolunSolunumla alakalı sorunlar bir çok farklı hastalıktan kaynaklanabiliyor.. Crd bakteriyel enfeksiyonlar, yada aspergillosis gibi mantar enfeksiyonları, yada hava kesesi parazitleri vs. gibi hastalıklardan kaynaklanabilen bir sorun. Bu yüzden her hastalık için ilaç kllanmak gerekebilir.. Ama ilk etapta bakteriyel enfeksiyonlar için doksisiklin etken maddeli bir ilaçla tedaviye başlanır...
Ancak şuan kuşa herhangi bir ilaç kesinlikle önermiyorum zira önceki kullandığınız ilaçlar kuşa ağır gelmiş ve dinlenmesi gerekiyor. Eğer hemen üstüne bir ilaç kullanılırsa kaldıramayabilir...
Şimdi mevzu anlaşıldı bunları hemen kesmelisin kuşa ağır gelen bunlar!!! Bir kaç gün kuşa hiç birşey verme dinlenip toparlanması için zamana ihtiyacı var. İnşaallah çok dokunmamıştır ilaçalr zira geçen forumda bu tarz bir ilaç eklenip buhar verilen bir kuş anında ölmüştü...
Hocam ilaçları kestikten sonra bir hafta kadar kuşun toparlanmasını bekledik eski haline döndü geceleri aynı sıkıntıyı yaşamaz oldu. Fakat şu son birkaç gündür yine titreme ve solunum sıkıntısı çektiğini gözlemliyorum ciğerlerinin dolduğu belli ses geliyor. Aynı veterinere götürmek istemiyorum bulunduğum yerde de kuş bakan başka klinik yok ne yazık ki üniversiteye götürmek de şu an için mümkün değil o süre zarfında götürene kadar ne yapabilirim herhangi bir damla ilaç vs kullanmalı mıyım değerli görüşlerinize başvurmak istiyorumBurada bahsettiğim konunun linkini de ekliyorum;
Solunum
Merhaba kusumun hastaligi gunden gune artiyor. Suan lavotil kullaniyor. 3. Günündeyiz ilacin. Her sabah kalktigimda daha cok artmis şekilde ses duyuyorum ve öteki odadaki kuslara sesini duyuramayacak kadar kisildi sesi. Bugun azalmasini beklemez miydiniz? Suanda ne yapacagimi sasirdim. Diski...iyikus.com
Sizin kullandığınız cortair ilacının ve üstte attığım linkteki kuşun kullandığı inflacort ilacının etken maddesi aynı. İki ilaçta budezonid etken maddeli yani ikiside aynı ilaç sadece markaları farklı. Ve buharla kuşa verildiğinde kuşu ölüme kadar götürdüğünü gördük.. Bilginize...
şu an için daha iyi canlılığı neşesi var ama sıkıntısı devam ediyor ne yazık kiBugün nasıl kuşunuz, umarım daha iyidir![]()
Hocam ilaçları kestikten sonra bir hafta kadar kuşun toparlanmasını bekledik eski haline döndü geceleri aynı sıkıntıyı yaşamaz oldu. Fakat şu son birkaç gündür yine titreme ve solunum sıkıntısı çektiğini gözlemliyorum ciğerlerinin dolduğu belli ses geliyor. Aynı veterinere götürmek istemiyorum bulunduğum yerde de kuş bakan başka klinik yok ne yazık ki üniversiteye götürmek de şu an için mümkün değil o süre zarfında götürene kadar ne yapabilirim herhangi bir damla ilaç vs kullanmalı mıyım değerli görüşlerinize başvurmak istiyorum
Solunumla alakalı sorunlar bir çok farklı hastalıktan kaynaklanabiliyor.. Crd bakteriyel enfeksiyonlar, yada aspergillosis gibi mantar enfeksiyonları, yada hava kesesi parazitleri vs. gibi hastalıklardan kaynaklanabilen bir sorun. Bu yüzden her hastalık için ilaç kllanmak gerekebilir..
Hocam cevabınızı görmeden önce petshoptan nutrivita ast fresh adlı bir ilaç aldım. Bir faydası olur mu? Veterinere götürdüğümde söylediğiniz ilaçları temin etmeye çalışacağım.Sevindim toparlamasına şuan tekrar solunum için bir tedavi denenebilir.. Ama daha öncede söylediğim gibi solunum sorunu farklı farklı hastalıkalrdan kaynaklanabiliryor..
Size ilk önericeğim ilaç lavotil yada doksimis olucak.. Bu ilaçalrdan bir tanesini temin edin kullanım şeklini yazarız..
Ancak diğer ihtimaller içinde vilmectin + mikostatin + flagyl mutlaka elinizde bulunsun..
Mikostatin ve flagyl eczaneden alınıcak, diğerleri veterinerden..
Birde nerede ikamet ettiğini söylersen veteriner konusunda da öneriler olabilir..
Hocam cevabınızı görmeden önce petshoptan nutrivita ast fresh adlı bir ilaç aldım. Suya damlatılarak kullanıldığını genel olarak hırıltılı solunum için satıldığını söylediler. Bir faydası olur mu? Veterinere götürdüğümde söylediğiniz ilaçları temin etmeye çalışacağım.Sevindim toparlamasına şuan tekrar solunum için bir tedavi denenebilir.. Ama daha öncede söylediğim gibi solunum sorunu farklı farklı hastalıkalrdan kaynaklanabiliryor..
Size ilk önericeğim ilaç lavotil yada doksimis olucak.. Bu ilaçalrdan bir tanesini temin edin kullanım şeklini yazarız..
Ancak diğer ihtimaller içinde vilmectin + mikostatin + flagyl mutlaka elinizde bulunsun..
Mikostatin ve flagyl eczaneden alınıcak, diğerleri veterinerden..
Birde nerede ikamet ettiğini söylersen veteriner konusunda da öneriler olabilir..
Hocam cevabınızı görmeden önce petshoptan nutrivita ast fresh adlı bir ilaç aldım. Suya damlatılarak kullanıldığını genel olarak hırıltılı solunum için satıldığını söylediler. Bir faydası olur mu? Veterinere götürdüğümde söylediğiniz ilaçları temin etmeye çalışacağım.