Muhabbet kuşum 20 gündür ishal

Busra D.

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. Muhabbet kusum 20 gundur ishal. Sulu diskiliyor. Gayet saglikli bir kusum vardi. Ben evde olmayacagim icin haziran ayinda kusumu annemlerin yazligina biraktim. Onlar ilgilendi 1 bucuk ay. Sonrasinda bende yazliga gittim 1 hafta sonra kusta durgunluk ve ishal farkettim. Bagirsak duzenleyici damla vardi kullandim fayda etmedi. Suyuna sirke damlattim, patates haslama, pirinc lapasi verdim olmadi. Orda bir veterinere gittim. 2 siringa ile ilac verdi. Biri antibiyotik digeri vitaminmis. 5 gun kullan dedi. Oda fayda etmedi. Bir ara gun icinde kati dışkı yaptigi oldu ama genelde siviydi. 3 gun oncede kusumla evimize donduk. Evde surekli kabarip silkelenme hareketi yapiyor. Cokta kaşınıyor. Ben kusun videosunu ve dışkısini bir kus ureticine attim. Kursak mantari oldugunu söyledi. 3 ilac ismi verdi ama bulamadim. Sonra kursak mantariysa trifulucan iyi gelir diyen oldu. Arastirdim gunde 4 damla suyuna koydum masallah hareketkendi yemesi artti. Ama yinede kabarip silkeleniyor ve bugun asiri sulu diski yapmis. Probiyotik ve multivitamin siparisi verdim. Bugun yarin gelecek. Resimlerini ekleyecegim. Sizce kusumun nesi var?

Ekli dosyalar

• IMG_20230828_085914.jpg
    IMG_20230828_085914.jpg
    81.5 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20230827_182524.jpg
    IMG_20230827_182524.jpg
    39.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20230828_104809.jpg
    IMG_20230828_104809.jpg
    131.6 KB · Görüntüleme: 12
Kusunuzun dışkısını tunekteki videosunu atar misiniz hali yerindemi forumlarda ilac tavsiyesi dogru degildir oncelikle guvenilir bir yerden kusa röhnfried entrobac bt amin gerwit w elektrolit temin edin geldiginde foruma tekrar yazın. Hic yem yememeye karşı elle besleme aparatıda alın. Etrafinizda iyi bir kuscu veteriner bulun.
Dışkısı maalesef yok cunku disardaydim eve geldigimde poposunda diski vardi temizledim. Sonrasinda kafesin kenarina sadece sıvı su gibi diski yaptı. Ben entrobac probiyotik ve gervit multivitamin verdim. Ama ne kabarikligi gecti nede ishali. 54 grdi simdi 48 gr olmus. Yemi karistiriyor ama yemiyor bu ara. Bi kac tane yiyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20230905_190035.jpg
    IMG_20230905_190035.jpg
    77 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20230905_185924.jpg
    IMG_20230905_185924.jpg
    167.5 KB · Görüntüleme: 5
bactrim şurup kullanılabilir ancak dışkı ve güncel video atabilir misiniz?
Streamable Video

Hocam videodaki gibi genelde boyle oturuyor. Dışkı atamadim cunku poposunda kalmisti yikadim sonrasinda su gibi yapti. Yaptığı zaman paylasacagim. 54gramdi simdi 48 olmus. Yem yemesi azaldi bugun hic yok gibi. Bactrim vermeyi dusunuyorum. Agzina damla olarak vermekten acikcasi korkuyorum. Suyuna 8 damla eklesem olur mu acaba?

Diskilar normal degil dedigim gibi takviyeleri temin edin
Yigit bey siz yazdiklarimi okumuyor musunuz? Takviyeleri zaten temin ettim, kullandim olumlu sonuc alamadim yazdim. Detayli aciklama yaptim ve resimlerini paylaştım kusumun. Kus artik yemde yemiyor. @Doğanay Y. Hocam sizin yorumunuzu alabilir miyim? Dun aksam suyuna 8 damla bactrim koydum. Oneriniz nedir acaba?

Selam hocam, şu sıralar taşınma telaşım olduğundan çok sık bakamasam da umarım geç kalmamışımdır. Kuşunuzun durumu maalesef epey kritik. Mutlaka elle besleme yapılmalı aynı zamanda ilaçta mama ile sunulmalı. İmkan varsa veteriner görmeli :(
Elektrolit veriniz ayrıca 1 gün

Yigit bey siz yazdiklarimi okumuyor musunuz? Takviyeleri zaten temin ettim, kullandim olumlu sonuc alamadim yazdim. Detayli aciklama yaptim ve resimlerini paylaştım kusumun. Kus artik yemde yemiyor. @Doğanay Y. Hocam sizin yorumunuzu alabilir miyim? Dun aksam suyuna 8 damla bactrim koydum. Oneriniz nedir acaba?
Doğanay hocam zaten yazmış ama yem yemeyi reddetmesi çok sıkıntı ,kendini nasıl kabartmış kıyamam yavruya 🥺 lütfen elle besleme yapan bir yer bulun ,kuşçu da veteriner de yapar ama daha önce yapıp yapmadığını sorun mutlaka, kendine güvenmeyen biri yapmasın.Önce yemek yemeli ki ilaç verebilin.

ben gereken ilaçları 11 gun önce net sekilde yazmışım, ancak tedaviye başlanmadığı için hastalık çok ilerlemiş maalesef. yıllardır karşılastığımız tablo bu ve cidden çok üzücü göz göre göre kuş eriyor. hasta kuş vitamin mineral elektrolit vs ile iyileşmez

benim önerdiğim sulphamezathine ile bactrim çok yakin etkilidir kullanılabilir. ancak maalesef geç kalindı umarim işe yarar

Geri