Muhabbet Kuşum ağzından salya akıtıyor sürekli kaşınıyor

sevvalllll

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum bir iki gündür halsizdi bu sabah yanına gittiğimde kaşınmaktan kafasındaki tüyleri yolduğunu gördüm ve kafası yapış yapıştı salya akıtıyor az yem yiyor şuan yıkadım kuruttum ama çok salya akıtıyor sizce problemi nedir? Yıkadım kuruttum kafası yeni kurumaya başladı ama sanırım salyasını sürmüş kafasına yapış yapıştı kafası

Ekli dosyalar

• A9E2FEAD-09AF-40D9-A17A-6267598C4EEB.jpeg
    A9E2FEAD-09AF-40D9-A17A-6267598C4EEB.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Cevap verebilecek kimse yok mu?
Merhabalar, kuşunuzun kısa bir videosunu bizimle paylaşır mısınız... Ayrıca temiz bir peçete üzerine dışkı görsellerini de bizimle paylaşın lütfen...

Thread 'Görsel ve Video Nasıl Eklenir' Görsel ve Video Nasıl Eklenir

Thread 'Hasta kuş konusu nasıl açılır? (Önemli!)' Hasta kuş konusu nasıl açılır? (Önemli!)
Merhabalar, kuşunuzun kısa bir videosunu bizimle paylaşır mısınız... Ayrıca temiz bir peçete üzerine dışkı görsellerini de bizimle paylaşın lütfen...

Thread 'Hasta kuş konusu nasıl açılır? (Önemli!)' Hasta kuş konusu nasıl açılır? (Önemli!)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-12-27 at 15.37.31.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-27 at 15.37.31.jpeg
    203.6 KB · Görüntüleme: 25
Oyla 0
kuşumun kafes temizliğine dikkat ediyorum iki günde bir suyunu günlük olarak yemlerini temizliyorum sindirim için taş kullanıyor iki gündür halsizdi sabah ise kafasındaki tüyleri yolduğunu gördüm ve salya akıtıyor şimdi halsiz ve yorgun evde vitamin ile antibiyotik var onları da resim olarak paylaşıyorum onları versem işe yarar mı?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-12-27 at 15.44.54.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-27 at 15.44.54.jpeg
    113.1 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Image 2020-12-27 at 15.44.55.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-27 at 15.44.55.jpeg
    126.6 KB · Görüntüleme: 22
Oyla 0
kuşumun kafes temizliğine dikkat ediyorum iki günde bir suyunu günlük olarak yemlerini temizliyorum sindirim için taş kullanıyor iki gündür halsizdi sabah ise kafasındaki tüyleri yolduğunu gördüm ve salya akıtıyor şimdi halsiz ve yorgun evde vitamin ile antibiyotik var onları da resim olarak paylaşıyorum onları versem işe yarar mı?
Onu bir veterinere götürmen daha iyi olur

Oyla 0
Öncelike;

Kafesinizi değiştirmenizi öneririm, ömrü ne yazık ki sona ermiş. Kafesinizi modifiye etmeyi bırakmanızı öneririm. 55 cm lik kafesler tercih edebilirsiniz.

Suluklarını hergün değiştirmelisiniz. Ve değiştirirken parmaklarınızla kayganlığını gideriniz suyla. Hafta da bir deterjanla yıkayabilirsiniz, iyice durulayın.

Plastik tüneklerinizi düzenli yıkayıp dezenfekte etmelisiniz. Tahta tünek daha sağlıklı olabilir, onu da dezenfekte etmelisiniz daha geniş aralıklarla.

---

Veterinerin tavsiye ettiği uygulamayı eksiksiz biçimde yerine getirin lütfen. Tedavi bitiminde durumu değerlendirelim.

Ayrıca veterinerinizin tedavi süresi ve ilaç kullanım talimatı nedir?

Oyla 0
Kuşunuzun durumu çok kötü. Hızlıca kanatlı hayvanlardan anlayan bir veteriner tarafından tedavi edilmeli. Ezbere ilaç verilmez.
http://www.istanbulvet com boşluğu birleştirip nokta koyup siteye gidin. Yarın sabah arayıp randevu almaya çalışın kuşunuzun acil besine ihtiyacı var besleyemezseniz durumu daha kötü olacaktır.

Oyla 0
Verilen ilaç solunum yolu priblemlerinde etkili daha çok. Sizin sorun kursak enfeksiyonlarinda gözlemlenen ve ileri aşama bir belirti olan salyali kusma. Flagy, triflucan türevi bir ilaç kullanmak gerekir

Oyla 0
Bir tane nöbetçi eczaneden fungostatin yada flucan 1 kapsül alıp kullanın. Bugün başlarsanız iyi olur.

Oyla 0
Verilen ilaç solunum yolu priblemlerinde etkili daha çok. Sizin sorun kursak enfeksiyonlarinda gözlemlenen ve ileri aşama bir belirti olan salyali kusma. Flagy, triflucan türevi bir ilaç kullanmak gerekir
Peki bu durum neden oluşur açıkcası dün hiçbir şeyi yoktu ötüyordu oynuyordu yem de yemişti sabah baktığımda gördüm böyle olduğunu yarın acilen veterinere götürücem ama anlayamadım kafesi ve suluğunu düzenli temizliyorum

Oyla 0
Peki bu durum neden oluşur açıkcası dün hiçbir şeyi yoktu ötüyordu oynuyordu yem de yemişti sabah baktığımda gördüm böyle olduğunu yarın acilen veterinere götürücem ama anlayamadım kafesi ve suluğunu düzenli temizliyorum

Hiç bir hastalık birden olmaz. Tamam muhabbet kuşları doğası gereği hastalıklarını son ana kadar gizlerler. Ancak her hastalık bir şekilde sinyalini verir ben geliyorum der. Bazı hastalıklar dışkıda belirti verir bazıları başka şekillerde ama mutlaka belli eder kendini...

Kuşunuzda muhtemelen mantar enfeksiyonu var. Buda bayat yada pis yem, bayat yada pis su, iyi dezenfekte edilmemiş kafes ortamı ve malzemeleri, yada herhangi bir verdiğiniz ek gıdadan kaynaklanabilir...

Veterinere götürücekseniz üstte adı geçen istanbulvet'e götürün. Her veteriner kuşlarda uzman değil....

Oyla 0
Geri