Sergen
iyikus.com Üyesi
dediğin her özellik yavru kuşumda var yani gövde renginde dalgalanma yok ara ara renkte olmuyor. bembeyaz bir Bulut gibi ancak gözler siyah dediğiniz kuşu araştırdım ama benim kuşum onlar gibi değil.Merhaba, Beyaz olan erkek ve Double faktör. Kısaltması Df. Df spangle diye geçiyor ve albino değil. Dişiniz lutino yani sarı olan. Gözleri görselde kırmızı görünüyor.
Albinolarda melanin eksikliğinden kaynaklı saf renk ortaya çıkıyor. Lakin dflerde öyle değil. Gövde renklerinde dalgalanmalar, ara ara renk görüntüleri oluyor.
Siyah gözlüler çift faktörlü yani double factor spangle olarak geçiyor.dediğin her özellik yavru kuşumda var yani gövde renginde dalgalanma yok ara ara renkte olmuyor. bembeyaz bir Bulut gibi ancak gözler siyah dediğiniz kuşu araştırdım ama benim kuşum onlar gibi değil.
anladım ama mantık olarak beyaz olduğu için yine de genetiğinde albino genleri var değil mi?Siyah gözlüler çift faktörlü yani double factor spangle olarak geçiyor.
Vücut, göz, tüy ve deri gibi renklerden sorumlu olan melanini üretemezler...Dolayısıylada bu mutasyonlar ortaya çıkar. Yani aslında önceki nesillerinden aldıkları hatalı genlerden kaynaklanır bu durum. Sizinkisi ise renk mutasyonuduranladım ama mantık olarak beyaz olduğu için yine de genetiğinde albino genleri var değil mi?
Albino geni olabilir ama bunu bilemeyiz. Albino geni olduğundan dolayı DF spangle değil.anladım ama mantık olarak beyaz olduğu için yine de genetiğinde albino genleri var değil mi?