Hocam kuluçka süresi bir hafta 10 gün diye biliyorum ben..
Merhaba. O iç parazitlerin ölmeden bıraktıkları yumurtalar için diye biliyorum hocam. Dış parazit 3 ve 4 ideal diye kullanıyorum bende hep. 1-9 veya 10 iç parazitte uygulanıyor. En azından öyle uygularız
6 ayda 1 tek kuşa normal olur tabi. Kalabalık yerde pvc veya ahşap kafeste pek mümkün değil. Zararından kaçalım tabi ama her yeride sardırmanın anlamı yok gibi
Vilmectin suyla içirildiğinde 6 ayda Olabilir hiç denemedim. Gerçi üretimdeyse, öyle oluyor benimde aşağı yukarı ama genede 3-4 haftada bir seyreltip Fısfısla veriyorum. Sadece et yavrulara yada Yeni gelen kuşa deriye damlatıyorum. Gerisi sürekli spreylemedir. Karışmıyor diyende çok ben karıştırıyorum. sanırım şişede iyi çalkalıyoruz
Yazında aynı. 2 haftada1. Azı karar çoğu zarar tabi her şeyde olduğu gibi ölçü önemli.
Kör olanı çok söylerler görmedim ama felç olan kuş gördüm bir kez. Oda O anlık strestenmi vilmectin mi onu bilmiyorum. Kısır olanı görmedim ama o ilginçmiş.
Bir araştırmak lazım dozajı. her halükarda ivermectin kuvvetli onda hemfikiriz.
Vilmectin buldum aldım fakat 3 gun once bitason yapıldığı icin oda agir bir ilac galiba. Oyuzden vilmectin daha damlatmadim 5 6 gun sonra damlatmayi dusunuyorum bir sakincasi olurmu sizce 7 gun sonra falan damlatmamin ?
Merhaba. Vilmectin iyidir sürekli kullandığımız ucuz iyide bir ilaç. Enseye damlatmak zorunda değilsiniz ben senelerdir göğüs derisine uygularım bir sorun yaşamadım. Böylece olası zararlardan bir nebze (kalın deriye denk geldiğinden) korunursunuz. Yukarıda kendi uygulamam var onu geçtiğide oluyor. Bitlenmeden önlem almak çok iyi o yüzden ilk onlara değineyim. Önlem;
1- kafes temizliğini en az haftada 1, ideali 2. mesela çarşamba, pazar gibi
2- tüm malzemeler haftada bir veya 2 haftada bir en geç, tünekler dahil dezenfektan ile yoksa çok az çamaşır sulu su ile yıkayın. 5-10 dakika öyle kalsın ardındaN bol köpüklü deterjanlı su ile yıkayın. En son iyice durulayın.
3- Kafes dip köşeleri vaRsa delikleri kapatın oralarada chrysamed gibi basit haşere ilaçlarından 2 haftada bir püskürtürsünüz Yeme gelse gene zarar vermez. Sirkeli su koruyucu olabilir asidik bir çözelti yaptığından dolayı bilmiyorum hiç merak edip araştırmadım. Buda olabilir.
Tek kuş besliyorsanız ilk 2 madde gerekli, sonuncusu ise gerekmez. İsteğinize bağlı.
Şimdi bit olayı. Canhiper toz kafes tabanına çok az köşelere dökebilirsiniz. Kuş bununla temas etmemeli ızgara olmalı. Diğer bir çözüm Stronghold, frontline veya bulabilirseniz u-200 kullanabilirsiniz. Bit sardıktan sonra iş zor oluyor. Temizliği sürekli yapın gerekirse günlük. Geçmiş olsun.