Muhabbet kuşum çok su içiyor ve ishal.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ulkhll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ulkhll

Yeni Üye
Kuşum bir haftayı aşkın süredir diğer kuşlarımdan görmediğim kadar çok su içiyor. Çok da yem yiyor. Dün akşam fotoğraftaki peçeteyi koymuştum, şu an dışkısı bu şekilde ve peçete de ıslak. Halsiz ve hasta gibi durmuyor, her günkü hali. Ne yapmalıyım, hangi ilacı almalıyım sizce?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20201103-092041.jpg
    Screenshot_20201103-092041.jpg
    959.1 KB · Görüntüleme: 36
Dışkılar kombinasyon hastalıklarda görülen türden. Tek bir ilaç halletmeyecek gibi. Bu nedenle veterinere danışmanızı öneririm.

Oyla 0
İki dışkıda da problem mevcut. Birinin ishali ilerlemiş, diğeri ise daha kötü. Şahsen ben bu tip dışkılarda eğer veterinere götüremezsem eleyerek gidiyorum. Örneğin iç parazit ürünü kullanuyorum sitraks gibi 1 gün ve ardından değişime bakıyorum 2-3 gün. O sürede probiyotik ve vitamin takviyeleri yapıyorum. Eğer beklediğim değişim olmazsa sulphamazethine deneyebilirim ya da tetra grubu bir ürün.

Oyla 0
İki dışkıda da problem mevcut. Birinin ishali ilerlemiş, diğeri ise daha kötü. Şahsen ben bu tip dışkılarda eğer veterinere götüremezsem eleyerek gidiyorum. Örneğin iç parazit ürünü kullanuyorum sitraks gibi 1 gün ve ardından değişime bakıyorum 2-3 gün. O sürede probiyotik ve vitamin takviyeleri yapıyorum. Eğer beklediğim değişim olmazsa sulphamazethine deneyebilirim ya da tetra grubu bir ürün.
Teşekkürler cevaplarınız için, ben de bunu deneyeyim o zaman?

Oyla 0
Evet Doğanayın dediği gibi sitraks ardından sulphamezathine kullanabilirsiniz. Daha sonra tekrar dışkı görselleri atın yardımcı oluruz. Doğanayın dediği gibi iki dışkıda sorunlu...
Teşekkürler, ben yarın sitraks alırım o zaman. Neden bu kadar su içtiğine dair bir tahmininiz var mı?

Oyla 0
Merhaba, bence kuşunuzu veterinere götürün. Beşeri ilaçlar bir yere kadar yeterli olacaktır ama deneme yanılmayla kuşu yıpratmayın. Emin olun alacağınız diğer ilaçlarla tedavi ücretine yakın bir fiyat çıkacaktır :(

Oyla 0
Bugün doktora yazdırıp sitraks alabildik, hala hareketli ama dışkıları da hala aynı. Ağır gelmez değil mi? Bir an şüpheye düştüm.

Sitraks hafif bir ilaç. Tam dolu suluğa 5 damla yeterli. 2 gün üst üste kullanılıcak. İlaçlı su gün ortasında tazelenicek. Ama asıl almanız gereken ilaç sulphamezathine. Eğer sulpha bulamazsanız grpetürünlerinden bölünmüş salmo mix alıp kullanın...

Oyla 0
Merhabalar. Kuşum 1.5 2 aydır yoğun ishal yasıyor. İlk 1 hafta anlayamadım. 2. Hafta emin oldum sonra 1 hafta vitamin verdim azbuçuk toparladı. 1 hafta bekledik. 1 ay olduğunda aynı ve kötü olarak devam etti. Bir gün baktım yerde duruyor hareketsiz. Elime aldım tık yok hemen veterinere götürdüm. Antibiyotik verdi 1 hafta once hafta boyunca her gun 0.5 ml suyuna koyarak kullandım. Fakat şuan kuşum iyi değil aynı durum devam ediyor. Sol kanadı düşük duruyor. 2 3 günde 1 suluk bitiriyor. Yemide gayet iyi yiyor ama iyileşmiyor birturlu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. 5 yaşında kuşum. Yaşı ilerlemiş biliyorum ama 2 ay öncesine kadar 1 yıllık kuşlara taş çıkarırdı. Teşekkürler

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun. Suyunu kaç günde değiştiriyorsunu ki? Su hergün temiz su ile değiştirilmesi gerekiyor. Yaşında etkileri olabilir ama kuştan ve dışkısından fotoğraf ekler misiniz?

Oyla 0
inanılmaz ishal. Veteriner kontrolü gerektirebilir.
Bu süreçte kuşlar için elektrolit kullanımı ishalini biraz azaltabilir ya da pektim içerikli divitsol gibi bir ürün. 2 gün kullanıp durumu yazabilir misiniz?

Oyla 0
Not:kafes şartlarını hiç iyi değil?hasta kafesiyse bir şey demem ama ana kafesiyse plastik tünekler paslanmış teller falan.Daha iyi bir yaşam şartları oluşturmanız lazım

Oyla 0
Geri