Kuyruğunu viklerken biraz hareket ettiriyor birinin tavsiyesi ile kaynamış suya okaliptus yağı damlatarak kafesinin yanına koyuyordum rahatlasın diye ama pek bi işe yaramadı kekik çayını deneyeceğimKuyruk atması var ama ciddi bir solunum sorunu yok gibi görünüyor. 2-3 günde bir kekik çayı yapıp verebilirsiniz iyi gelir. Eğer solunum sorunu artarsa antibiyotik başlamak gerekir..
Bu arada 9 martta konuyu açıp gitmişsiniz, sonra 11 martta tekrar cvp yazmışsınız, 18 marttada şimdide video ekliyorsunuz. Kuşun ciddi birşeyi olsaydı belkide ölmüştü şuan
Kuyruğunu viklerken biraz hareket ettiriyor birinin tavsiyesi ile kaynamış suya okaliptus yağı damlatarak kafesinin yanına koyuyordum rahatlasın diye ama pek bi işe yaramadı kekik çayını deneyeceğim
Teşekkür ederimDeneyin iyi gelicektir. Ama eğer sorun geçmezse fazla vakit kaybetmeden veterinere götürün ilaç başlamak gerekebilir..
2 gündür kafesinin altında durmaya başladı kafesi gün içerisinde hep açık ama dışarı çıkmıyor kapının önünde duruyor dün dışarı çıktı ama yerde gezinmeye başladı yanlışlıkla dolaba çarptıkuşunuzda solunum yolunu etkileyen ve "şimdilik" ağır olmayan bir hastalık görünüyor. bu durum enfeksiyon kaynaklıysa ve tedavi edilmezse kronikleşip akciğerlerde kalıcı hasar bırakabilir. daha kötü bir ihtimal olarak enfeksiyon sindirim sistemine de yayılır ve tedavisi çok zorlaşır.
2 gündür kafesinin altında durmaya başladı kafesi gün içerisinde hep açık ama dışarı çıkmıyor kapının önünde duruyor dün dışarı çıktı ama yerde gezinmeye başladı yanlışlıkla dolaba çarptı
Çok uzun atılmıyor hata veriyor sabahları uyandığım zaman kafesinin altında oluyor gün içinde bazen kafesinin altında oluyor şuan normal konuşuyoryeterli uzunlukta video ve net dışkı resmi paylaşmanız mümkün mü?
Vikleme sesini genelde akşam ve uçarken çıkarıyor bugün sabah da birazcık çıkardı ama bugün düne göre daha iyi daha enerjik dün apexin axtım ilacından 10 damla suyuna damlattım 2 gündür kafesinin tabanında durunca endişelendim biraz şuan neşeli konuşuyoryani bilemedim gerçekten, kuş cıvıl cıvıl videosu ve dışkısı kötü görünmüyor. ciddi bir akut enfeksiyon olsa bu kadar sürede kuşu kaybederdiniz, ama 2 gündür durgunlaştı tabanda duruyor diyorsunuz, bu hastalığın ilerlediğinin belirtisi de olabilir. o vikleme sesi duyulmuyor ama bu sese ihtimal sırasına göre bakteri, mantar ve protozoalar neden olabiliyor. Bakteriye karşı doksisiklin içeren antibiyotik kullanılabilir, bu ilaç da veteriner kliniklerinde satıldığı için her halukarda veterinere de danışmanız iyi olur