Muhabbet Kuşum Durmadan Su İçiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GreenPue
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GreenPue

iyikus.com Üyesi
Muhabbet kuşum durmadan 1 saattir su içiyor, dışkısı fotoğrafta olduğu gibi. Kendisi şu anda tüy döneminde. Oldukça yorgun gözüküyor fakat iki dakika sonrasında ötmeye başlıyor, oyun oynuyor. Ne olduğunu bir türlü anlayamadım.

7237C0FA-5544-4737-84C1-B2983BA9F907.jpeg

En kaliteli yemi sormuştum aslında ben. Petshoptaki adam da bu vitakraftı önerdi. Demek ki fiyatı pahalı olan iyi değilmiş her zaman.
Sebzeli mamaları ne sıklıkla vermeliyiz peki? Şu yumurtalı vs. o mamalardan bahsediyorsunuz değil mi?

Evet o mamalar haftada bir veya 2 defa verilebilir.. Vitakraft eskiden yani ithal geldiği zamnlar iyiydi. Şuan piyasada olan vitakfat orjinal alman malı değil..

Oyla 0
Peki haftada iki defa dal darı veriyorum. Bunda bir sakınca var mı? Çok seviyor.

Dal darın iyiyse sorun yokta piyasadaki dal darıların çoğu kötü oluyor genelde. Dal darıyı direk üreticisinden taze taze almanı tavsiye ediyorum. Daldari net sitesinin dal darıları iyi tavsiye ederim..

Birde haftada 2 defa fazla bana göre zira dal darıya çok alışınca normal yem yemiyorlar. Ben 2 haftada bir defa veriyorum. Yeterli bana göre. Normal yemde bir sürü tohum var daha besleyici..

Oyla 0
Dal darın iyiyse sorun yokta piyasadaki dal darıların çoğu kötü oluyor genelde. Dal darıyı direk üreticisinden taze taze almanı tavsiye ediyorum. Daldari net sitesinin dal darıları iyi tavsiye ederim..

Birde haftada 2 defa fazla bana göre zira dal darıya çok alışınca normal yem yemiyorlar. Ben 2 haftada bir defa veriyorum. Yeterli bana göre. Normal yemde bir sürü tohum var daha besleyici..
İki defa derken komple hepsini vermiyorum çok az veriyorum bir dal kadar veriyorum yani maksimum. Bakacagım o siteye de. Tüm bilgiler için sağolun

Oyla 0
Şimdi ilk etapta haftada 2 kere gervit, haftada 2 kere de depolife kullan. 2 hafta sonra haftada birer kere olmak üzere normal düzene geçersin..

Pazartesi gervit, salı boş, çarşamba depolife, perşembe boş, cuma gervit, cumartesi boş, pazar depolife şeklinde. 2 hafta bu programda git..

Ardından haftada birer kere yani, pazartesi gervit, perşembe depolife şeklinde düzenli devam et..

Kullanım şekli ise, gervit tam dolu suluğa 6 damla, depolife tam dolu suluğa 4 damla..

Tabi bunlara başlamadan önce 3 gün fungostatin uygulamanızı öneriyorum. Fungostatini tam dolu suluğa pirinç tanesi kadar toz ekleyip kullanıcaksın. İlaçlı su 6 saatte bir tazelenicek. Sabah 9 da verdiysen öğlen 3 te tazele akşam 9 da ise ilaçlı suyu al normal su ver.. Sabah 9 da tekrar ilaçlı suya devam..

Yemide değiştirdinmi bu arada?
Fungostatini suyla hazırladım prospektüsünde yazdıgı gibi. Damlalıgı var bir suluga 2 damla kadar yeterli midir? Ben sizi yanlış mı anladım tam bilmiyorum ama siz direkt toz olarak mı suluga ekle demişsiniz?

Oyla 0
Sorun değil kullanmadan önce şişeyi iyice çalkalayıp kullan. Tam dolu suluğa 6 damla damlatıcaksın..

İlacı ve diğer ürünleri uyguladıktan sonra konuyu güncelleyin mutlaka ;)
Şu anda 3 gün ilacı ve vitamini kullandım. Yarın da minerali kullanacağım.
Fakat bugün durduğu yerde konuşup öterken bir anda hapşırmaya başladı ve sonra boğulur gibi oldu. Ağzından kıtır kıtır sesler geldi ve düzeldi. Şimdi hiçbir sıkıntısı yok düzeldi fakat bunun sebebi nedir?

Oyla 0
Fakat bugün durduğu yerde konuşup öterken bir anda hapşırmaya başladı ve sonra boğulur gibi oldu. Ağzından kıtır kıtır sesler geldi ve düzeldi. Şimdi hiçbir sıkıntısı yok düzeldi fakat bunun sebebi nedir?
zaman zaman bizlerde olduğu gibi tıksırmamsı durumlar olabilir.

Oyla 0

Bilemiyorum belki boğazına bişey kaçmıştır. Ara sıra olabilir bu tarz şeyler. Dışkılarda son durum nedir düzelme varmı?

Oyla 0
Bilemiyorum belki boğazına bişey kaçmıştır. Ara sıra olabilir bu tarz şeyler. Dışkılarda son durum nedir düzelme varmı?
Dışkı düzeldi. Bugün depolifeyi kullanacağım fakat kocaman şişede geldiği için ne kadar koyacağımı bilemedim. Bir çay kaşığı dolusu uygun mudur? Bir de şişenin üstünde kısa sürede kullanın yazıyor.
Kullanım ömrü kısa mı bunların?

Oyla 0
Dışkı düzeldi. Bugün depolifeyi kullanacağım fakat kocaman şişede geldiği için ne kadar koyacağımı bilemedim. Bir çay kaşığı dolusu uygun mudur? Bir de şişenin üstünde kısa sürede kullanın yazıyor.
Kullanım ömrü kısa mı bunların?

Bi çay kaşığı nereden çıktı? Kuşu zehirlersin öyle kafadan olmaz bu işler. Daha önce nasıl kullanıcağınızı çok net yazdım size! Tam dolu suluğa sadece 4 (dört) damla ekliyeceksiniz..

Şişenin ağzını sıkıca hava almıyacak şekilde kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Uzun süre gider bu şekilde. Tabi ürün bir litrelik olduğu için bitirmek mümkün değil malesef. Etrafınızda paylaşabileceğiniz kuş güvercin falan besleyen varsa paylaşın ziyan olmasın...

Oyla 0
Bi çay kaşığı nereden çıktı? Kuşu zehirlersin öyle kafadan olmaz bu işler. Daha önce nasıl kullanıcağınızı çok net yazdım size! Tam dolu suluğa sadece 4 (dört) damla ekliyeceksiniz..

Şişenin ağzını sıkıca hava almıyacak şekilde kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Uzun süre gider bu şekilde. Tabi ürün bir litrelik olduğu için bitirmek mümkün değil malesef. Etrafınızda paylaşabileceğiniz kuş güvercin falan besleyen varsa paylaşın ziyan olmasın...
4 damla nasıl damlatacağım ondan bahsediyorum. Damlalı bir şişe değil. Kaşıkla neye tekabül eder onu anlamaya çalışıyorum. O yüzden sordum.

Oyla 0

Vitaminleri de aynı şekilde buzdolabında mı muhafaza etmek lazım?

Oyla 0
4 damla nasıl damlatacağım ondan bahsediyorum. Damlalı bir şişe değil. Kaşıkla neye tekabül eder onu anlamaya çalışıyorum. O yüzden sordum.

Ben kaşıkla damlatabiliyorum. Eğer zorlanırsanız eczaneden bir tane damlalık alıp kullanın..

Vitaminleri de aynı şekilde buzdolabında mı muhafaza etmek lazım?

Ben o şekilde yapıyorum. Vitamin, probiyotik, yem, mama ne varsa buzdolabında muhafaza ederim...

Oyla 0
Ben de hiç buzdolabına koymuyorum, sıvı olmadıkları sürece. Hatta bazı sıvı ilaçların oda sıcaklığında saklanması gerekiyor :unsure: Bir sorguladım şimdi kendi yöntemimi.
Doğru olan sizin yönteminiz. Bazi ürünler (özellikle probiyotikler) oda ısısında tutulmalıdır

Oyla 0
Ben de hiç buzdolabına koymuyorum, sıvı olmadıkları sürece. Hatta bazı sıvı ilaçların oda sıcaklığında saklanması gerekiyor :unsure: Bir sorguladım şimdi kendi yöntemimi.
Benim kullandığım vitamin ve mineraller sıvı olduğu için buzdolabında saklamamın sakıncası yok sanırım. İlaçlar başka bir olay tabii kimisi oda sıcaklığında saklanması gerekebilir

Oyla 0
Geri