Muhabbet kuşum garip bir ses çıkarıyor

Emre070xx

iyikus.com Üyesi
4 gün önce iki muhabbet kuşu aldım, dişi kuşum geldiğinden beri ağzı ile garip sesler çıkarıyor, korkuyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Gördüğüm kadarıyla henüz yavrular. Yeni ortam adaptasyon süreci ve bazı yavrularda bu tür sindirimsel ya da gaga içi yem kalıntıları vb. Durumlar hasıl olabiliyor.

"Genelde" kursakla alakalı problemlerden çok geçici durumlardan kaynaklanıyor olabilir.

Biraz daha süreci gözlemleyiniz. Muhtemelen geçecektir.

Aksi halde tekrar yazınız, istişare ederiz diğer arkadaşlarla.

Yine de diğer arkadaşlarında önerilerini almak iyi olur

Oyla 0
Gördüğüm kadarıyla henüz yavrular. Yeni ortam adaptasyon süreci ve bazı yavrularda bu tür sindirimsel ya da gaga içi yem kalıntıları vb. Durumlar hasıl olabiliyor.

"Genelde" kursakla alakalı problemlerden çok geçici durumlardan kaynaklanıyor olabilir.

Tamamdır, bi kaç gün daha süreci izleyeceğim. Teşekkürler

Oyla 0

An itibari ile gece bu sesi çıkarıyor;

Ekli dosyalar

Oyla 0
Biraz burnu dolu gibi, üşüttü muhtemelen. Ciddi bir durum yok ancak ortamın yeteri kadar havalandırıldığından emin olunuz bir de ek vitamin takviyesi yapın.

Oyla 0
Merhabalar, kuşlarımın bugün benimle birlikte 6. Günü, 2 gündür multi vitamin vermeye devam ediyorum. Geceleri ses çıkarmayi kesti ama gün içinde o ilk videodaki ağız sesini çıkarmaya devam ediyor, ve alttaki video da ki kuyruk hareketini yapıyor, solunum sıkıntısı ağırlaşmadan önlem almak istiyorum. Antibiyotik mi kullanmalıyım? Veya başka bir ilaçsa nasıl kullanacağımı anlatırmısınız?

Oyla 0
Bence biraz bekleyin. Probiyotik destekli bir bakım yapiniz. Yeni gelmiş bir kuş sonuç olarak

Oyla 0
An itibari ile kuşum uykusundan çok yüksek bir burun sesi ile uyandı, sanki burnu tıkalı gibi ama tam olarak anlamadim. Sesi cikarir çıkarmaz şırınga ile çok az miktarda su ile karışık kefir verdim( laktozsuz). Kuşum gözümün önünde ağırlaşıyor diye korkuyorum, ne yapmalıyım? Tam olarak rahatsızlığı ne?

Oyla 0
iyi beslenmiyor muhtemelen. Bu tip durumlarda önce mantar enfeksiyonlarını elemek lazım. Buna uygun bir ilaç alınmalıdır. flagy, triflucan, mikostatin gibi...

Oyla 0
iyi beslenmiyor muhtemelen. Bu tip durumlarda önce mantar enfeksiyonlarını elemek lazım. Buna uygun bir ilaç alınmalıdır. flagy, triflucan, mikostatin gibi...
Erkekten bile daha çok yem yediği günler oluyor, mantar için belirtiler neler? Ağzında veya dilinde herhangi bir sarılık veya yeşillik yok. Ayaklarında pullanmada yok. Baska belirti varmı bi fikrim yok. Bronşit olma ihtimali varmı? Varsa ne gibi bi tedavi uygulamam gerek

Oyla 0
Sabah veterinere götürdüm, solunum yolu enfeksiyonu hastalığı olduğunu belirtti ve antibiyotik ile AMINOSOL vitamin verdi, 5 gün bunları kullanacağım.

Oyla 0
Antibiyotik kullanırken, ekstra gün içinde probiyotik destek versem sorun olur mu? Antibiyotik in etkisinde falan sorun yaratırmı?

Oyla 0
Merhabalar, antibiyotik ve vitamin kullanımına devam ediyorum, tam olarak ne zaman belirtilerin gitmesi gerek?

Oyla 0
iyileşme başladı ise ilaç kullanımın bitmesine yakın belirti göstermemesi gerekiyor.

Oyla 0
Geri