Muhabbet kuşum hasta mı

Alparslan1

Yeni Üye
7 aylık albino muhabbet kuşum 3 haftadır gündüzleri evde yalnız kalıyor aldığımdan beri nerdeyse hiç yalnız kalmamıştı ilk 2 hafta bir sıkıntısı yoktu gayet enerjik sürekli konuşan yanımdan ayrılmayan bir kuştu son birkaç gündür halsiz gibi yani nasıl diyeyim önceden kafesine sokamazdım şimdi gidip parmağımı uzatmadığım sürece gelmiyor veya çok nadir geliyor kanat sesi bile cılızlaştı zor uçuyor gibime geliyor ilk başta küstü sanmıştım ama bir iki kere kusma hareketine benzer hareketler yaptığını gördüm işte o zaman kursak mantarıdan şüphelendim iştahında bir sıkıntı yok dışkısıda olması gerektiği gibi sadece çok uyukluyor ve biraz fazla tüy dökmeye başladı birkaç tane uzun tüyünü düşürdü ne olduğu konusunda yardımcı olabilecek varsa sevinirim şimdiden teşekkür ederimIMG_8205.webpIMG_8203.webp

Merhaba, kuşunuz lacewing denen tül kanat mutasyonu.
Kabarması hoş değil ancak yüksek oranda acil bir durumu var diyebileceğim seviyede de değil.
Yem yemesi nasıl, dışkı görseli ekler misiniz?

Bu hareket sindirme güçlükleriyle bağlantılı. Yem tazeliğinden emin olalım mutlaka, arada sebze ve yumuşak gıdalarda verelim.
Bu davranış gün içinde 1-5 kez olabilir, daha sık oluyorsa ilaç kullanmak gerekebilir.

Geri