Muhabbet kuşum hasta mı

utkuaydin12

iyikus.com Üyesi
2 yaşında erkek bir kuşum var . Bazı günler ve sabahlar sanki solurken güçlük çekiyor ve hırıltıya benzer garip bir ses çıkarıyor, ardından öksürüyor. Bunu uçtuktan sonra da yapıyor. Bu sorun önceden de vardı fakat nefes açıcı verdiğimde düzelmişti. Şimdi tekrar başladı ne olduğunu anlayamadım. Video yükledim.
36. saniyede ve videonun sonlarına doğru yapıyor. Kuyrukta sallanma ya da vik vik ses çıkarma yok. Yardımcı olanlara teşekkürler

Merhaba, pek alışık olduğumuz tarzda bir ötüm değil. Bir çok hastalığın harmanlaşmış hali olabilir ya da kronikleşmiş solunum sorunu olabilir. Veterinere danışmanızı öneririm. Dışkısı nasıl kuşunuzun?

Oyla 0
Merhaba, pek alışık olduğumuz tarzda bir ötüm değil. Bir çok hastalığın harmanlaşmış hali olabilir ya da kronikleşmiş solunum sorunu olabilir. Veterinere danışmanızı öneririm. Dışkısı nasıl kuşunuzun?
Dışkısı bu şekilde. Veterinere gittiğimde biz bilemeyiz tahmin ediyoruz gibi şeyler söyledi. Kuşun yemesinde ötmesinde problem yok çok neşeli bir kuş. Fakat son zamanlarda bu durum arttı. Bu sabah çok bariz dururken bile bunu yapıyordu fakat şuan yapmıyor ve odada uçuyor, ötüyor.

Oyla 0
Dışkı çok kötü değil. Böyle bir durumda ben kursak enfeksiyonu düşünürdüm. Kursak enfeksiyonunu eleyerek gitmek uygun olur ama tam teşhis gerek ilaçtan önce. Şu ilacı kullanın diyemiyorum maalesef durumu ve dışkıyı inceleyerek. Kuş genel anlamda iyi görünüyor ama bu hareket bir kaç sebepten olabilir. Sindirim, kursak, solunum problemi. Üçü de ayrı ayrı ürün kullanımı demek ve kuşları oldukça yoracaktır peş peşe kullanımı. Bu yüzden farklı bir veteriner araştırınız.

*Önerisi olan arkadaşlar yazacaktır konunuza. Ben bu şekilde düşünüyorum

Oyla 0
Bu sabah aynı öksürme ve hırıltılı sesi hiç yapmadı fakat bazen dışkısını yaparken veya normal dururken kendini aşağıya doğru itiyor, eğiliyor. Kanatları da bana normale göre yukarda gibi geldi. Bir de siz bakarsanız sevinirim

6777

Son düzenleme:
Oyla 0
Anatomik bir problemi var. Normal bir duruş şekli değil. Seste bundan kaynaklanıyor olabilir. Bir yere çarptığı oldu mu son zamanlarda

Oyla 0
Kuyruk atmanın bir çok nedeni var. Örneğin tüy değişim dönemi, solunum enfeksiyonları, ilerlemiş hastalıklar, o bölgeye yakın ur, tümör benzeri oluşumlar, bazen sıcak havalar gibi gibi...

Oyla 0
Kuyruk atmanın bir çok nedeni var. Örneğin tüy değişim dönemi, solunum enfeksiyonları, ilerlemiş hastalıklar, o bölgeye yakın ur, tümör benzeri oluşumlar, bazen sıcak havalar gibi gibi...
Şimdi de hızlı hızlı öksürüyor. Kafasını sallayıp yem atıyor. Bugün kesin götürücem veterinere..

Oyla 0
6864

Şuan 3. günde dışkısı nasıl hocam kamera kalitesi biraz düşük ama. @Doğanay Y. Öksürmeyi pek yapmadı ilaca başladığımızdan beri. Hipradoxiden sonra vitamin vermeli miyim.

Oyla 0
Şuan videodaki hareketi bir daha yapıyor fakat o kadar şiddetli değil. Öksürmeyi kesti sadece ses çıkarıyor gagasından pıt pıt. Hipradoxin 5. günündeyim bugün sonradan tekrar uygulamalı mıyım sizce tam olarak kesilmesi için?

Oyla 0
5-7 gün arası yeterli oluyor ama eğer ilk durumundan daha iyi olduğunu düşünüyorsanız +1+2 gün ekleme yapabilirsiniz. Ardından kesmeniz gerekir

Oyla 0
5-7 gün arası yeterli oluyor ama eğer ilk durumundan daha iyi olduğunu düşünüyorsanız +1+2 gün ekleme yapabilirsiniz. Ardından kesmeniz gerekir
Kuşum astım olabilir mi. Bu hareketi 2 günde bir geceleri yapıyor ve uyuyamıyor şimdi yine yapıyor ben de çok üzülüyorum. Hipradoxi ilacı biraz kesmişti ama tam tedavi olmadı durum aynı. Kronik bir sorun gibi geliyor. Baytril ya da Deltacortil isimli ilaçlar işe yarar mı sizce.

Oyla 0
Geri