Muhabbet kuşum hasta mı

utkuaydin12

iyikus.com Üyesi
2 yaşında erkek bir kuşum var . Bazı günler ve sabahlar sanki solurken güçlük çekiyor ve hırıltıya benzer garip bir ses çıkarıyor, ardından öksürüyor. Bunu uçtuktan sonra da yapıyor. Bu sorun önceden de vardı fakat nefes açıcı verdiğimde düzelmişti. Şimdi tekrar başladı ne olduğunu anlayamadım. Video yükledim.
36. saniyede ve videonun sonlarına doğru yapıyor. Kuyrukta sallanma ya da vik vik ses çıkarma yok. Yardımcı olanlara teşekkürler

6961
Bunu da buldum fakat kuşumda burun akıntısı ya da şişme görmedim. Burnunun tıkalı olduğunu nasıl anlayabilirim net bir resim atsam olurmu size.Onun dışındaki belirtiler uyuşuyor gibi. Ateşini nasıl kontrol edebilirim kuşumun. Lütfen cevap verirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Oyla 0
Ekli dosyayı görüntüle 6961
Bunu da buldum fakat kuşumda burun akıntısı ya da şişme görmedim. Burnunun tıkalı olduğunu nasıl anlayabilirim net bir resim atsam olurmu size.Onun dışındaki belirtiler uyuşuyor gibi. Ateşini nasıl kontrol edebilirim kuşumun. Lütfen cevap verirseniz sevinirim.
Burun deliklerinin içinde sümüğümsü yapılar olabiliyor. Görünürde içlerde değil. Aynı şekilde hırıltılı nefes aldığı da bunlara bir işarettir. İnceleyiniz;
Muhabbet Kuşu Soğuk Algınlığı (Aksırma/Hapşırma)

Oyla 0
6963

Ceresi bu şekilde ben sümüğümsü yapı göremedim fakat akşam peçete ile temizlemeyi deneyeceğim. Aynı zamanda hava kesesi paraziti /kurtu denen hastalıktan da şüphelendim onla da uyuşuyor gibi. Ne yapmamı önerirsiniz. Hipradoxi'yi dün kestim ve okaliptus yağı ve b vitamini içeren bir ilaç koydum 1 gram içme suyuna. Daha önce kullandığım. Kuş zorlanır mı acaba başka bir ilaca kaç gün sonra başlamalıyım.

Ekli dosyalar

• IMG_20200824_121742.jpg
    IMG_20200824_121742.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 2
Oyla 0
Hipradoxi ağır bir üründür. Birde kuşunuz tüy değişimi döneminde. 3-4 gün sonra başlamanız sağlıklı olacaktır.

Oyla 0
Geri