Muhabbet kuşum hasta

Fatma G

iyikus.com Üyesi
Merhaba dişi muhabbet kuşum 4 yaşında. 2 yaşında doğum yapmıştı. Toplam 6 yavrusu oldu gayet iyi büyüttü kendisi ve yavruları sağlıklıydı ardından ben tekrar yumurtlayacaklarını düşünmemiştim ve eşiyle bir arada tuttum ama tekrar yumurta yaptılar. Halbuki yemlerinede verdiğim şeylerede dikkat ediyordum kızdırıcı özellik olmaması adına. Bu seferde 4 yavruları oldu. Büyüdüler ama dişi kuşum rahatsızlanmıştı karnı aşşağı doğru hafif sarkıktı ve veterinerin önerisiyle ilaç takviyesiyle iyileşmişti. Bu yüzden bir süre eşiyle ayrı ama yan yana durdular. Kızgınlık dönemleri bittiğinde uzun süre tekrar bir aradıydılar. Tekrar kızgınlık döneminde 5 yumurtaları oldu ama 5 taneside boş çıktı (ilaçla takviye sağlamama rağmen) hemde dişi kuşumun karnı gene hafif çöküntülüydü. Ben aynı şekilde elimdeki ilaçlarla takviye sağladım. Yaklaşık 2 3 ay geçti bu süreç üzerinden. Kendini toparladı hala belli aralıklarla vitaminlerini veriyorum ama kuyruğu aşşağıda ve bazı zamanlar nefes alış verişleri hala değişmedi ve ishal eklendi napmam gerekiyor elimdeki ilaçları ve takviyeleride görsellere ekleyeceğim (kabarma halsizlik iştahsızlık vb. durumu yok. Nefes alış veriş ve kuyruk sallama problemi var + ishal sıkıntısı.) Linke drive olarak ekliyorum video ve görselleri

Üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir. Guatr büyümesi de olabilir. Tavsiyem ilk iş eczaneden %2 lik iyot damla alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde 3 gün verin. 2. Günğn akşamı gelişmeleri yazın. Eğer düzelme olmazsa antibiyotik başlamak gerekecek. Her ihtimale karşı elimde bulunsun derseniz veterinerden doksisiklin etken maddeli bir ilaç da alın. Probiyotik de edinin.

Maşallah duruşu çok güzel bir kuş. Kalem gibi dediklerinden :m2: Kuyruk tüylerini aralayarak nefes alma ve kuyruk sallama var. Bu, kuşunuz nefes almak için karın kaslarını aktif kullanıyor demek. Muhabbet kuşlarında bu çoğu zaman solunum sistemi rahat çalışmıyor anlamına gelmektedir. Öncesinde kist vb. oluşum var mı özellikle alt bölgelerin röntgeninin çekilmesi uygun olur. Ancak imkan yoksa başlangıç olarak doksisiklin etken maddeli bir ilaç uygun olacaktır. Kullanılacağı zaman kafesten yan ürünleri çıkartalım. Kalamar/kuş kumu gibi...

Maşallah duruşu çok güzel bir kuş. Kalem gibi dediklerinden :m2: Kuyruk tüylerini aralayarak nefes alma ve kuyruk sallama var. Bu, kuşunuz nefes almak için karın kaslarını aktif kullanıyor demek. Muhabbet kuşlarında bu çoğu zaman solunum sistemi rahat çalışmıyor anlamına gelmektedir. Öncesinde kist vb. oluşum var mı özellikle alt bölgelerin röntgeninin çekilmesi uygun olur. Ancak imkan yoksa başlangıç olarak doksisiklin etken maddeli bir ilaç uygun olacaktır. Kullanılacağı zaman kafesten yan ürünleri çıkartalım. Kalamar/kuş kumu gibi...
Teşekkürler bana ilaç ismi ve kullanım şekli yazarsanız temin edebilirim yakın çevremde hiç veteriner yok kapandı götürdüğüm veterinerde ama kist vb. Olduğunu düşünmüyorum çünkü 1 sene daha olmadan röntgen çekilmişti sadece doğurmaya bağlı karın sarkması vardı oda tedaviyle toparlanmıştı gene aynı şekilde oldu tek problemi gördüğünüz şekildeki nefesleri

Üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir. Guatr büyümesi de olabilir. Tavsiyem ilk iş eczaneden %2 lik iyot damla alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde 3 gün verin. 2. Günğn akşamı gelişmeleri yazın. Eğer düzelme olmazsa antibiyotik başlamak gerekecek. Her ihtimale karşı elimde bulunsun derseniz veterinerden doksisiklin etken maddeli bir ilaç da alın. Probiyotik de edinin.
İyot damlayı temin edip bugün başlar Uygularım 2. Akşam yazarım teşekkürler yakın çevremde veteriner yok maalesef kapandı temin edip bulmaya çalışırım ilaç öneriniz varsa direk onu arayayım kullanım şekliyle birlikte

Son düzenleme:
Monodoks diye bir ilaç buldum dosisiklin etkenli bu ilacı alıp kullanmamı önerir misiniz nasıl kullanayım alıcam önerinize bağlı + iyot damlayla birlikte nasıl kullanayım 3 gün iyottan sonra mı başlamalıyım

Monodoksun etken madde oranını yazın toz dimi ?
İlaç bu ortadan açılabiliyor toz halinde 100 mg içeriğini görsel olarak atıyorum
1000126422-webp.34669
1000126423.webp

Ekli dosyalar

• 1000126422.webp
    1000126422.webp
    180.3 KB · Görüntüleme: 14
Hocam bu kapsül suda çözünmez ki. Ben suda çözünen bir toz ilaç sandım. Kapsül olduğunu söyleseydiniz almayın derdim. Tablet veya kapsül ilaç almayın. Ya şurup olmalı yada suda çözünen toz form.

Hocam bu kapsül suda çözünmez ki. Ben suda çözünen bir toz ilaç sandım. Kapsül olduğunu söyleseydiniz almayın derdim. Tablet veya kapsül ilaç almayın. Ya şurup olmalı yada suda çözünen toz form.
Bunu kullandığımı 1 sene öncesinde hatırlıyorum içini açtığımda toz şeklinde ama ne tarzda kullandığımı hatırlamıyorum veteriner önerisiyle almıştım o zamanda bunun üzerinden ilerleyebilme şansım var mı

Son düzenleme:
Bu formdaki ilaçların suya katılması hem doz ayarlamasını zorlaştırabiliyor hem de etkinliğini bir miktar azaltabiliyor. Asıl problem dozun kontrol edilememesi. Beşeri ilaç oldukları için kuşlarda uygun dozu ayarlamak hassas bir konu oluyor. Ayrıca sulukta uzun süre beklediğinde ilacın etkisinin azalması ya da bozulması da sık karşılaşılan bir durum. Bu yüzden doksisiklin etken maddeli ilaçlar genelde kontrollü şekilde ağızdan verilince daha sağlıklı sonuç verebiliyor.
Bu ilaç özelinde kapsül açılıp çok az miktarda suya ekleyenler var; ancak her ilaç için aynı şeyi söylemek doğru olmaz. Bazı ilaçlarda bu yöntem risk oluşturabiliyor. Yine de ortalama pirinç tanesi civarı eklenmesi güvenli sayılabilir ama tedavi için gerekli dozajı oluşturur mu deneme yanılma yapılması gerekir.

Veterinerlerin vereceği ilacı temin etmem çok zor çevremde hiç yok olan yerde kapandı dediğim gibi eczaneden temin edebiliyorum doksisiklin olarakta bu ilaç gösterildi görür görmez hatırladım kullandığımı ama ne tarz kullanayım onu hatırlayamıyorum bana olabilecek en iyi şekilde önerseniz olur mu 1/4 ini katsam suyuna ama tam olarak nasıl kullanacağımı önerseniz yarım veya tam suya ne aralıkta kaç gün
Yada bana eczaneden önereceğiniz ilaç varmı onu alayım

İlla da kullanacaksanız yarım suluğa pirinç tanesi kadar katıp iyice çözmeye çalışın. En önemlisi her susadığında çalkalayıp verip suyu geri çekmeniz gerekecek. Mesela akşamdan suluk alınır sabah susamışken hazırlanıp verilir su içtikten sonra geri çekilir her 3 saatte bir çalkalanıp verilir. Çünkü etken madde dibe çöker. Yine de başka ilaç almanız daha sağlıklı olur.

İlla da kullanacaksanız yarım suluğa pirinç tanesi kadar katıp iyice çözmeye çalışın. En önemlisi her susadığında çalkalayıp verip suyu geri çekmeniz gerekecek. Mesela akşamdan suluk alınır sabah susamışken hazırlanıp verilir su içtikten sonra geri çekilir her 3 saatte bir çalkalanıp verilir. Çünkü etken madde dibe çöker. Yine de başka ilaç almanız daha sağlıklı olur.
3 saatte bir yarım suluğa çalkalayıp verebilirim yarından itibaren başlayayım iyot veriyorum şuan 2. Gün olarak

Geri