Muhabbet kuşum hasta

Fatma G

iyikus.com Üyesi
Merhaba dişi muhabbet kuşum 4 yaşında. 2 yaşında doğum yapmıştı. Toplam 6 yavrusu oldu gayet iyi büyüttü kendisi ve yavruları sağlıklıydı ardından ben tekrar yumurtlayacaklarını düşünmemiştim ve eşiyle bir arada tuttum ama tekrar yumurta yaptılar. Halbuki yemlerinede verdiğim şeylerede dikkat ediyordum kızdırıcı özellik olmaması adına. Bu seferde 4 yavruları oldu. Büyüdüler ama dişi kuşum rahatsızlanmıştı karnı aşşağı doğru hafif sarkıktı ve veterinerin önerisiyle ilaç takviyesiyle iyileşmişti. Bu yüzden bir süre eşiyle ayrı ama yan yana durdular. Kızgınlık dönemleri bittiğinde uzun süre tekrar bir aradıydılar. Tekrar kızgınlık döneminde 5 yumurtaları oldu ama 5 taneside boş çıktı (ilaçla takviye sağlamama rağmen) hemde dişi kuşumun karnı gene hafif çöküntülüydü. Ben aynı şekilde elimdeki ilaçlarla takviye sağladım. Yaklaşık 2 3 ay geçti bu süreç üzerinden. Kendini toparladı hala belli aralıklarla vitaminlerini veriyorum ama kuyruğu aşşağıda ve bazı zamanlar nefes alış verişleri hala değişmedi ve ishal eklendi napmam gerekiyor elimdeki ilaçları ve takviyeleride görsellere ekleyeceğim (kabarma halsizlik iştahsızlık vb. durumu yok. Nefes alış veriş ve kuyruk sallama problemi var + ishal sıkıntısı.) Linke drive olarak ekliyorum video ve görselleri

Aklıma şuan geldi bu ilacı veteriner önerisiyle 500 ml hiç açılmamış pet şişelerin içine kırıp çalkalayıp yarım suluk dolduruyordum aynı bu şekilde yapıyordum sabah 10 akşam 10 değiştirdiğimi hatırlıyorum 7 gün uygulamıştım aynı bu şekilde uygulayabilir miyim

Aklıma şuan geldi bu ilacı veteriner önerisiyle 500 ml hiç açılmamış pet şişelerin içine kırıp çalkalayıp yarım suluk dolduruyordum aynı bu şekilde yapıyordum sabah 10 akşam 10 değiştirdiğimi hatırlıyorum 7 gün uygulamıştım aynı bu şekilde uygulayabilir miyim
Evet yapabilirsiniz elbette.

Merhaba kuşuma 1 hafta kullandım bir tık toparladı ama maalesef nefes alış veriş ve kuyruk atması devam ediyor ne uygulamam gerekiyor neşesi iştahı var ama tek problem bu napmalıyım su tüketimi çok ilacı kullandığına eminim devam etmem doğru olur mu ilaca 🙏🏻

Geri