Muhabbet kuşum ishal.

dogukancyr

Forum Sakini
Merhaba herkese,muhabbet kuşum bir süredir ishal.Ne kadar süredir olduğunu bilmiyorum çünkü mısır granülü kullanıyordum,son 1 haftadır a4 kağıdı kullanmaya başlayınca fark ettim.Ara ara durgun ama çok durgun değil.Ne yapmam gerekiyor?

Gervit ile başlayın hocam. Entrobac ve prozimi dönüşümlü kullanabilirsiniz. Sırası önemli değil. Mama geldiği zaman içine bazı ürünler düşük oranda eklenebilir. Bu nedenle mama vereceğiniz güne göre konuşalım isterseniz. Bu sırada multivit ile başlayınız ve ertesi gün temiz su ile devam ediniz. 3 gün probiyotikler girmeli.

Hocam günaydın.Dün gervit w,bugün prozim pluslu su koydum.A21,quiko avisanol kalsiyum ve elektrolyt de geldi.Bunları nasıl kullanmam gerekiyor?Gün içinde bu şekilde bazen yeme saldırıyor bazen çok durulup kanatlarını yana açıp göğsünü yere yaslayarak uyuyor.Bir de gagası uzun mu sizce?Kalamar kemiği koydum ama kemirmiyor.

Son düzenleme:
Daha önce elle besleme yapmış mıydınız? İlk etapta sanki mama veriyormuş gibi hazırlayıp kafese az miktarda koyar mısınız? Kendisi bir miktar yer ise ne ala, diğer türlü elle besleme aparatı ile kurallara göre vermelisiniz. Biraz zor aslında :(
Gagası bir miktar uzun ancak şuan bunun için bir işleme gerek yok hocam. Kalamar kemiği uğraş, enerji gerektirecek bir uğraş olur. Vereceğiniz ürünlerle dengeleyecektir kalsiyumunu.
Tam dolu suluğuna 7-8 damla civarı eklemelisiniz kalsiyum'u. 1 litre için 5 ml demiş bu da yaklaşık 10 damlaya denk geliyor. Haftada 2 gün ama arası geniş olsun verdiğiniz günlerin. Pazartesi / Cuma gibi. Elektrolyt 3Plus ise kalsiyum ile tutarlı bir ürün benzer şekilde verilebilir. Pazartesi kalsiyum verildi ise salı günü sadece elektrolit verilebilir. Hava sıçıklığı fazla olduğu için takviyeli suları tükettikten sonra gün sonunda ağızdan bir-iki damla temiz su verilebilir. 3. gün mutlaka temiz su aranız olsun!!!

Daha önce elle besleme yapmış mıydınız? İlk etapta sanki mama veriyormuş gibi hazırlayıp kafese az miktarda koyar mısınız? Kendisi bir miktar yer ise ne ala, diğer türlü elle besleme aparatı ile kurallara göre vermelisiniz. Biraz zor aslında :(
Gagası bir miktar uzun ancak şuan bunun için bir işleme gerek yok hocam. Kalamar kemiği uğraş, enerji gerektirecek bir uğraş olur. Vereceğiniz ürünlerle dengeleyecektir kalsiyumunu.
Tam dolu suluğuna 7-8 damla civarı eklemelisiniz kalsiyum'u. 1 litre için 5 ml demiş bu da yaklaşık 10 damlaya denk geliyor. Haftada 2 gün ama arası geniş olsun verdiğiniz günlerin. Pazartesi / Cuma gibi. Elektrolyt 3Plus ise kalsiyum ile tutarlı bir ürün benzer şekilde verilebilir. Pazartesi kalsiyum verildi ise salı günü sadece elektrolit verilebilir. Hava sıçıklığı fazla olduğu için takviyeli suları tükettikten sonra gün sonunda ağızdan bir-iki damla temiz su verilebilir. 3. gün mutlaka temiz su aranız olsun!!!
Yok hocam daha önce yapmadım aparatla beslemeyi.Şimdi içirdim mamayı,aparatı kullanmadım şırıngayla üst gagasını kaldırıp 1 damla sıktım içmesini bekleyerek 0.5 milime yakın içirdim hocam.Günde kaç kere vereyim sizce mamadan?Biraz yem yiyor,bu mamayı desteklemek amaçlı vereceğim hocam.Temiz su araları vererek gervit,bt amin ve probiyotiği de haftada 1 şeklinde mi kullanayım?

Geri